• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan sprema žurku na Karaburmi

Partizan bi pobjedom nad OFK Beograd 22. put u svojoj istoriji podigao pehar namijenjen prvaku države. U Požarevcu derbi začelja.

 JSL: Partizan sprema žurku na Karaburmi Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana u četvrtak bi, oko 19 časova, mogli da zapjevaju sa svojim navijačima poznatu pjesmu: "Titula, titula, slaviće se titula...".

U to vrijeme, naime, biće završen duel crno-bijelih sa OFK Beogradom na Karaburmi, a pobjeda Partizana značiće ujedno i treću uzastopnu krunu šampiona i 22. u istoriji kluba iz Humske.

Ako to učini, ova generacija Partizana izjednačiće rekord generacije koja je takođe tri puta zaredom bila šampion tadašnje Jugoslavije - 1960/61, 1961/62, 1962/63.

Uoči utakmice protiv OFK Beograda, trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević pokušao je da malo "stane na loptu" i poziva na oprez, rekavši da mu se ne dopada što javnost njegovu ekipu već promoviše u šampiona Srbije, iako ta titula nije obezbijeđena.

"Sa jedne strane mi je drago, jer to pokazuje da postoji povjerenje u ovu ekipu. Ali, najiskrenije, još smo daleko od te titule", rekao je Stanojević čijoj ekipe nedostaje dva boda za treći uzastopni naslov državnog šampiona.

"Čeka nas vrlo teška utakmica protiv OFK-a, koji ove sezone igra izuzetno... Očekujem da (titulu) slavimo u četvrtak, ali sam ipak oprezan", dodao je Stanojević, koji će u posljednjem kolu u nedelju tim predvodvoditi u duelu sa posljednjeplasiranim Mladom Radnikom.

"Pokušaćemo da pobijedimo, naravno, ali ako ne uspijemo onda bar da ostanemo neporaženi u posljednja dva kola... Bilo bi veoma dobro za Partizan kada bi sezonu završili sa dvije pobjede nad Crvenom zvezdom i bez ijednog poraza u prvenstvu", ocijenio je Stanojević.

Partizan će protiv OFK-a igrati bez kapitena Mladena Krstajića.

Dok na Topčiderskom brdu pripremaju slavlje, na Autokomandi atmosfera nije svečarska.

Trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić priznao je da će mu poslije poraza u vječitom derbiju od Partizana biti vrlo teško da ekipu spremi za finiš sezone i prije svega utakmicu sa BSK Borčom u 29. kolu Jelen Superlige Srbije.

"Da se ne lažemo, poslije poraza u derbiju, koji su igrači prihvatili jako teško, biće izuzetno problematično pripremiti ekipu. Svi u klubu, ipak, vjerujemo u njih", rekao je Dostanić na konferenciji za novinare.

Štoper Milan Vilotić složio se sa ocjenom da će crveno-bijeli morati da prebrode veliki psihološki problem zbog poraza od Partizana (0:1) kojim su praktično izgubili sve šanse da se poslije dvije godine okite titulom prvaka Srbije.

"Prvenstvo jeste praktično rješeno, ali nas dres Zvezde obavezuje na pobjede. Teško nam je pao poraz u derbiju, ali je pobjeda najbolji način da se to sve zaboravi", rekao je Vilotić i ocijenio da je BSK kvalitetniji tim nego što pokazuje njegova trenutna pozicija na tabeli.

Uzbuđenja se očekuju u Požarevcu, gdje Mladi radnik i Čukarički u direktnom duelu mogu da odluče koja će ekipa u niži rang.

PAROVI 29. KOLA (sve utakmice počinju u 17 časova):

Javor - Vojvodina
Borac - Hajduk
Mladi radnik - Čukarički
OFK Beograd - Partizan
Crvena zvezda - BSK
Smederevo - Spartak
Metalac - Jagodina
Napredak - Rad

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC