• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Krupa već u finalu, remi Želje i Slobode

Autor mondo.ba

Fudbaleri iz Krupe na Vrbasu deklasirali prvoligaša RS Zvijezdu 09 u Etno selu Stanišići i praktično već u prvom meču riješili pitanje putnika u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Bez golova na "Grbavici".

 Zvijezda 09 Krupa 0:4 polufinale Kupa BiH 2018 prva utakmica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Već u prvom meču, tačnije u prvih 45 minuta duela u Etno selu Stanišići, fudbaleri Krupe riješili su pitanje pobjednika i putnika u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Tim Slobodana Starčevića odigrao je sjajno prvo poluvrijeme na gostovanju Zvijezdi 09 i na pauzi vodio 4:0, pa revanš u Krupi dočekuje sa ogromnom prednošću.

ZVIJEZDA 09 - KRUPA 0:4 (0:4)

Već u devetom minutu gosti su poveli golom Nusmira Fajića, da bi već u 14. minutu ubojiti golgeter svojim drugim golom najavio ubjedljiv trijumf Krupe.

Uslijedio je period nešto bolje igre domaćina, ali je Fajić trećim golom i het-trikom u 35. minutu srušio sve nade prvoligaša Republike Srpske da može doći do povoljnog rezultata pred svojim navijačima.

Do odlaska na odmor, Krupljani su postigli još jedan gol. Mladi Nemanja Mirosavljević u posljednjim trenucima prvog poluvremena povisio je na 4:0 i tako zapečatio sudbinu Zvijezde 09.

U nastavku susreta domaćin je bio konkretniji, ali nije uspio da postigne bar utješni pogodak, tako da revanš susret za sedam dana u Krupi na Vrbasu dočekuje sa velika četiri gola zaostatka.

U drugom polufinalu Željezničar i Sloboda odigrali su meč bez golova na "Grbavici", pa će revanš susret 18. aprila biti odlučujući za plasman u finale.

ZVIJEZDA 09: Lakić, Babić, Bajić, Mahmutović (59. Filipović), Krajišnik, Huseinbašić (46. Asentić), Zlatković, Mazić, Makarić (65. Stanić), Tripković, Govedarica. Trener: Miodrag Pantelić.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Ljubenović (71. Banović), Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Balabanović, Aleksić, Fajić (83. Lukić), Marjanović (66. Šamara). Trener: Slobodan Starčević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC