• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan šampion, BSK slavio na Marakani!

Fudbaleri Partizana na Karaburmi savladali OFK Beograd (3:0) i sa oko dvije hiljade navijača proslavili treću uzastopnu titulu.

 Partizan šampion, BSK slavio na Marakani! Izvor: MONDO

Partizan je u pretposlednje kolo Jelen Superlige Srbije ušao sa četiri boda više od Crvene zvezde i za sigurnu odbranu titule mu je bila potrebna pobjeda nad "romantičarima".

Crno-bijeli su ostvarili cilj zahvaljujući golovima Klea u devetom, Brane Ilića u 88. minutu i Radosava Petrovića u sudijskoj nadoknadi vremena.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SLAVLJA CRNO BIJELIH
Međutim, ispostavilo se da su mogli i da izgube tu utakmicu, pošto je BSK na Marakani napravio veliko iznenađenje.

Borčanci su pobijedili Zvezdu rezultatom 3:1, i to poslije vođstva crveno-bijelih na poluvremenu!

Savio je prvi zatresao mrežu, u 43. minutu, ali su gosti izjednačili preko Aleksandra Đukića iz slobodnog udarca u 50. minutu. Preokret je evrogolom u 72. minutu donio Vladimir Krstić, a osvajača Kupa ponizio Aleksandar Radunović osam minuta prije kraja.

Mladi radnik će se poslije jedne sezone u Superligi vratiti u Prvu ligu Srbije, pošto je porazom od Čukaričkog u Požarevcu (1:4) pao u nenadoknadiv zaostatak za konkurentima.

Napredak, Hajduk iz Kule i Čukarički u posljednje kolo će ući poravnati, ali na drugom mjestu koje vodi u niži rang može da završi i BSK.


Prvi put poslije 18 godina i Zvezdine generacije "Bari-Tokio", jedan tim je uspio da veže tri osvojena prvenstva države.

Zvezda je to učinila u periodu 1990-92, prije toga i 1968-70, a Partizan 1961-63. Naravno, te ekipe su u ligi bivše SFR Jugoslavije imale daleko ozbiljniju konkurenciju nego crno-bijeli posljednjih godina u Srbiji.

Ipak, Partizan zaslužuje priznanje što je uspio da prebrodi veliku unutrašnju krizu, ujedno da ne izgubi korak u periodu dok je Zvezda nizala pobjede i čuvala prvo mjesto na tabeli.

Mladi trener Aleksandar Stanojević došao je na kormilo Partizana sredinom aprila, umjesto Gorana Stevanovića, a upravi kluba se odužio maksimalnim učinkom na šest ligaških utakmica. Istovremeno je Zvezda počela da posrće, pa je iz posljednjih šest kola osvojila samo sedam bodova, izgubivši tri utakmice (prije toga samo dvije od 23)!

Dva od ta tri poraza crveno-bijeli su doživjeli na praznoj Marakani, stavljenom "pod ključ" zbog ranjavanja navijača iz vatrenog oružja na polufinalnom meču Lav kupa Srbije protiv OFK Beograda.

Partizan je na Karaburmi poveo iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu, zatim imao sreće da ne primi gol, da bi u završnici, ulaskom Brane Ilića postao dominantan i bolju igru krunisao sa još dva pogotka.

Akciju kod prvog gola počeo je Saša Ilić, oduzetom loptom na sredini terena, Lamin Dijara je uposlio Klea, ovaj utrčao iz drugog plana, izbjegao ofsajd zamku i lako zatresao mrežu pošto je golman Đorđe Topalović istrčao u prazno - 0:1.

OFK Beograd je imao nekoliko šansi da izjednači, međutim, nije imao sportske sreće. Miloš Krstić je u 21. minutu pogodio stativu odličnim udarce sa 18 metara, poslije prodora Abubakara Oumarua.

Šut Nikole Beljića sa desetak metara iskosa u 45. minutu bio je zamalo neprecizan, dok je Oumaru zakasnio sa uklizavanjem. Na sličan način je ostao "kratak" i kapiten Branko Lazarević u 57. minutu.

Logično, Partizan nije mogao do kraja da ostane u podređenom položaju, a ulaskom brzonogog Ilića umjesto Moreire konačno je dobio konkretnost završnici. Brana Ilić je dva puta natjerao Topalovića na atraktivne parade, da bi u finišu iz kontranapada konačno zatresao mrežu OFK Beograda.

Nezasluženih 0:3, s obzirom na solidnu partiju "romantičara", postavio je Petrović iz neposredne blizine, kada se sudija Svetislav Marušić već pripremao da odsvira kraj.

Uslijedilo je slavlje crno-bijelih sa Grobarima, bacanje dresova na tribine i pjesma koja se orila Karaburmom dugo po završetku meča...



U duelu Crvene zvezde i BSK-a je od početka bilo jasno koji tim je motivisaniji i kome su bodovi potrebniji, pošto su se crveno-bijeli pomirili sa osvajanjem drugog mjesta odmah poslije poraza u "vječitom derbiju".

Zvezda se u sablasnoj atmosferi nije naročito ni trudila da pritisne goste iz Borče, kojima uprkos velikoj pobjedi i dalje "gori pod nogama".

Tim Ratka Dostanića ipak je poveo u finišu prvog poluvremena, kada je Pavle Ninkov po drugi put centrirao sa desne ivice šesnaesterca, a Savio na suprotnoj stativi uhvatio lijep volej.

Lopta je udarila u zemlju, prevarila golmana Džodža i završila u mreži - 1:0! Prethodno je pomoćni sudija podigao zastavicu, signalizirajući ofsajd, ali je glavni arbitar Dejan Filipović pustio da se igra nastavi.

BSK je u 37. minutu preko Aleksandra Đukića propustio veliku šansu da povede. On je poslije kornera, neometan, sa samo šest metara tukao preko prečke. Ipak, početkom drugog dijela se iskupio u velikom stilu.

Mladi Vujadin Savić skrivio je prekršaj na oko 20 metara od gola, a Đukić prebacio "živi zid" i poslao loptu u gornji desni ugao, pored ispruženih ruku Saše Stamenkovića - 1:1.

Ulazak Lazovića i Kadua umjesto Blažića i Isaha nije preporodio domaći tim, ali je Zvezda ipak imala lijepu šansu u 68. minutu. Kadu je izveo korner, a Ninkov odlično šutirao. Ipak, Džodžo je uz pomoć prečke uspio da zaustavi taj udarac...

I onda, poslije samo četiri minuta, uslijedila je kazna.

"Rezervista" Vladimir Krstić vukao je loptu po desnoj strani do ivice kaznenog prostora, pored skamenjenog Vilotića je prebacio na lijevu nogu i onda lobovao Stamenkovića u maniru Zinedina Zidana - 1:2!

Dostanić je tek tada uveo u igru reprezentativca Dejana Lekića, Zvezda je jalovo napadala, da bi Radunović poslije slobodnog udarca, iz drugog pokušaja, ćušnuo loptu preko gol-linije sa dva metra.

Bilo je to konačnih 1:3, za neslavan kraj sezone na Marakani, mada će crveno-bijeli imati priliku da se oduže navijačima u nedelju u Subotici.

REZULTATI 29. KOLA:

OFK Beograd - Partizan 0:3 (0:1)
/Kleo 9, B. Ilić 88, Petrović 90+2/

Crvena zvezda - BSK 1:3 (1:0)
/Savio 43 - Đukić 50, Krstić 72, Radunović 82/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)
/Silva 74 - Mrđa 7/

Metalac - Jagodina 2:3 (2:2)
/Misdongard 23, Simović 26 - Novković 13, Bojović 22, 85p/

Smederevo - Spartak 2:0 (2:0)
/Stojanović 9, Milosavljević 22/

Napredak - Rad 2:1 (1:1)
/Vranješ 19, Mitrović 53p - Kaluđerović 45/

Mladi radnik - Čukarički 1:4 (0:2)
/Cenić 55 - Grubješić 38, Živanović 41, Petronijević 75, Trajković 82/

Borac Čačak - Hajduk 1:1 (1:1)
/Kostić 4 - Živanović 41/

TABELA: Partizan 75, Crvena zvezda 68, OFK Beograd 50, Spartak 49, Vojvodina 42, Jagodina 40, Javor 37, Metalac 35, Rad 34, Smederevo 34, Borac 34, BSK 30, Napredak 29, Hajduk 29, Čukarički 29, Mladi radnik 25 bodova.

PAROVI 30. KOLA (nedelja): Partizan - Mladi radnik, Spartak - Crvena zvezda, Vojvodina - Napredak, Jagodina - Smederevo, BSK - OFK Beograd, Čukarički - Borac, Hajduk - Javor, Rad - Metalac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC