• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Svuda padali golovi

Strijelci raspucani u finišu Jelen Superlige Srbije - 26 golova na osam mečeva, što je rekord sezone. Partizan srušio tradiciju, Mrđa blizu titule "kralj strijelaca".

 JSL u brojkama: Svuda padali golovi Izvor: MONDO

Bilo je mnogo neslavnih rekorda u fudbalskom prvenstvu Srbije ove sezone, ali će pretposljednje kolo šampionata ostati upamćeno po nekim dobrim stvarima.

Prije svega, bilo je ovo najefikasnije kolo od početka prvenstva - 26 golova! Do sada je rekordno bilo 1. kolo kada ih je postignuto 25.

Zanimljivo, prije samo tri dana, odnosno u prethodnom kolu postignuto je najmanje golova - tek 12.

U ovom kolu na pet mečeva dato je tri i više golova, a ni na jednom meču mreže nisu mirovale. Rijedak slučaj u srpskom fudbalu.

Osim novog rekorda po efikasnosti, srušene su i neke tradicije. Tako je Partizan prvi put postao šampion države, a da prethodno nije bio jesenji prvak. Takođe, trener Aleksandar Stanojević osvojio je titulu poslije samo šest kola na klupi crno-bijelih.

Crno-bijeli su, kolo prije spuštanja zavese na ovu sezonu, jedina neporažena ekipa, dali su najviše i primili najmanje golova (57:14). Ovog proljeća odbrana crno-bijelih poklekla je samo četiri puta. Sve rivale iz gornjeg dijela tabele (Zvezda, OFK, Vojvodina) su dva puta dobijali u prvenstvu, osim Spartaka, sa kojim su u Subotici odigrali neriješeno.

Brazilac Kleo je na Karaburmi došao do svog 14. pogotka u prvenstvu, a Radosav Petrović do osmog, odnosno do drugog uzastopnog, jer je u prethodnom kolu postigao gol protiv Zvezde vrijedan titule.

Zvezda je pretrpjela peti poraz u prvenstvu i najubjedljiviji i to na svom terenu od "davljenika" BSK-a 1:3. Ne zna se koji je od prva dva gola Borčanaca ljepši i možda će im oni upravo značiti ostanak u eliti.

Kuriozitet ovog 29. kola je i to što je Smederevo konačno postiglo gol poslije punih osam utakmica, odnosno poslije 756 minuta!

Napadač Vojvodine Dragan Mrđa ponovo je dao gol (u meču protiv Javora u Ivanjici) i sada je povećao svoj konto na 18. Titula "kralja strijelaca" mogla bi da mu bude ugrožena samo ako u posljednjem kolu on bude postio, a njegovi rivali se raspucali. Tu se, prije svega, misli na Andriju Kaluđerovića iz Rada koji je dao 16 golova, i Partizanovog Klea, koji je dao 14.

Pažnju na ovoj listi zaslužuje i Milan Bojović, napadač Jagodine, koji je ponovo dao gol (tačnije dva u pobjedi Jagodine nad Metalcem u Kragujevcu). Sada ih je sakupio ukupno 11 i trenutno je peti na listi strijelaca.

Mladi radnik je odigrao samo jednu sezonu u eliti i vraća se u niži rang, a Čukarički je upravo pobjedom u Požarevcu ostavio sebe u životu u borbi za opstanak. Zanimljivo je da se tim sa Banovog brda nalazi na visokoj petoj poziciji po učinku ovog proljeća i da je ovako igrao jesenas ne da ne bi brinuo o opstanku, nego ni Evropa ne bi bila daleko.

U 29. kolu dosuđena su dva penala (po jedan za Napredak i Jagodinu) i oba su realizovana.

TABELA PROLJEĆNOG DIJELA SEZONE: Partizan 38, Zvezda 28, OFK Beograd 23, Spartak 23, Čukarički 21, Metalac 20, Jagodina 19, Javor 18, Vojvodina 17, Rad 16, Smederevo 15, Borac 14, Napredak 13, Hajduk 12, BSK 11, Mladi radnik 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC