• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR na velikom ekranu na Mundijalu

Autor mondo.ba

Snimci spornih detalja sistema VAR sa utakmica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje će biti održano od 14. juna do 15. jula ove godine, biće emitovani na velikim ekranima na stadionima.

  I pored protivljenja mnogih, VAR tehnologija biće korištena na Mundijalu, a i publici na stadionima će biti omogućeno da vide snimak, odnosno da bude upoznata zbog čega je arbitar donio određenu odluku. 

"Snimci na velikim ekranima na stadionima biće emitovani nakon što arbitar donese odluku kako publika ne bi uticala na njegov konačni sud", saopštili su iz Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) a prenijela agencija "Anadolija".

Tehnologija VAR počela se koristiti u šampionatima Njemačke i Italije. Testnu fazu imala je i u engleskim kupovima, dok će od naredne sezone biti u upotrebi i u Primera ligi Španije.

Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) istakao je da je još rano za VAR u Ligi šampiona, odnosno da bi se tehnologija u najjačem klupskom kontinentalnom takmičenju mogla početi da primjenjuje tek od sezone 2019./2020. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC