• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi prodaju Vembli za 800 miliona funti!?

Autor mondo.ba

Mark Voler, izvršni potpredsjednik NFL-a rekao je da je opcija posjedovanje stadiona u Londonu “ključno za najjaču ligu u američkom fudbalu“.

Fudbalski savez Engleske (FA) dobio je izuzetno neobičnu ponudu vrijednu 800 miliona funti (oko 920 miliona evra) da proda nacionalni stadion Vembli u Londonu.

Britanski mediji izvještavaju da je potencijalni kupac Sahid Khan, vlasnik Fudbalskog kluba Fulam i Džeksonvil Džeguarsa, tima koji se takmiči u američkom NFL-u, koji je, takođe za britanske medije, rekao da će "Vembli biti njegov za osam sedmica".

Mark Voler, izvršni potpredsjednik NFL-a rekaoje da je opcija posjedovanje stadiona u Londonu “ključno za najjaču ligu u američkom fudbalu“.

“Potencijalna kupovina stadiona Vembli je još jedan snažan znak posvećenosti Velikoj Britaniji i njihove vizije da nam pomognu u razvoju našeg sporta. Ova nova relacija omogućila bi nam veću fleksibilnost u planiranju budućih NFL utakmica u Londonu“, naveo je u saopštenju Voler.

O ovoj temi se navodno razgovaralo na današnjem sastanku Odbora FA-a.

Izgradnja novog Vemblija, koji je sa kapacitetom od 90.000 sjedećih mjesta najveći u Velikoj Britaniji, koštala je 757 miliona funti (oko 870 miliona evra), a otvoren je 2007. godine.

Dodajmo da je franšiza iz Džeksonvila u proteklih nekoliko godina dovođena u vezu sa trajnim preseljenjem u London, upravo zbog veza njihovog vlasnika sa Fulamom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC