• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko se provukao, Marsej zakoračio ka Lionu

Autor mondo.rs

U prvim utakmicama polufinala Lige Evrope Arsenal i Atletiko Madrid igrali 1:1, dok je Marsej pobedio Salcburg 2:0.

Marsej ima rezultat za finale, a u Londonu Arsenal nije iskoristio priliku da do vrha napuni mrežu Atletika. Ne samo da nije ubedljivo slavio, već pred revanš u Madridu "jorgandžije" imaju veće šanse.

Duel Marseja i Salcburga na Velodromu završen je pobedom Francuza 2:0 (1:0), dok na Emiratima nije bilo pobednika – 1:1 (1:0).

Arsenal je priredio odličnu predstavu, pomogao mu je malo i sudija iz Francuske Klemen Turpin, koji je već u devetom minutu Šimeu Vrsaljku pokazao drugi žuti karton, ali "tobdžije" u četvrtak uveče ništa nisu mogle da pogode, a imale su mnogo, mnogo prilika.

Samo je Aleksandre Lakazet uspeo da savlada Jana Oblaka, ali je pre toga promašio tri idealne šanse. Vilšir je u 60. minutu sjajno centrirao s leve strane, a Lakazet nadvisio sve i glavom zatresao mrežu.

U jeku napada Arsenala, s željom da u Madrid ponese što bolji rezultat, Atletiko je izjednačio. Igrao se 82. minutu, kada je Antoan Grizman
dobio loptu skoro iz svog šesnaesterca i nadmudrio odbranu Vengerovog tima.

Marsej je stigao do rezultata koji će mu gostovanje u Salcburgu učiniti lakšim. Strelci za domaćina bili su Florijan Tovan u 15. i Klinton Nži u 63. minutu.

Revanš utakmice u Madridu i u Salcburgu igraju se 3. maja, dok je finale zakazano za 16. maj u Lionu.

ARSENAL – ATLETIKO1:1

ARSENAL: Ospina - Beljerin, Mustafi, Koščijelni, Monreal - Remzi, Džaka, Vilšer - Velbek, Ozil – Lakazet

ATLETIKO: Oblak - Vrsaljko, Himenez, Godin, Lukas - Korea, Saul, Parti, Koke - Gameiro, Grizman

- Završeno!

GOOOL!

1:1 - Antoan Grizman!

82' Arsenal je napao da postigne još jedan gol. Tokom cele utakmice je bio bolji i stvarao prilike, ali ga je trenutak nepažnje koštao skupo. Sam je bio grizman protiv odbrane Arsenala, pošto je jedna dugačka lopta upućena ka njemu. Izradio je odbranu domaćeg tima i izjednačio rezultat.


GOOOL!

1:0 - Aleksandre Lakazet!

60' Konačno je i lakazet postigao gol! Imao je nekoliko prilika večeras, uglavnom idealnih, ali do 61. minuta se nije radovao golu. Vilšir je ubacio loptu s levog krila, a Lakazet lepo skočio i glavom pronašao prostor koji nije bio čuvan. Lopta je u mreži, Arsenal vodi!


- Završeno je prvo poluvreme.


37' Kakva šansa za Atletiko. Grizman je mogao da bira gde će da šutira, ali je Ospina bio siguran, jer je Francuz izabrao da šutirao pravo u golmana.

- Arsenal ni posle pola sata nije uspeo da postigne gol, a napadi domaćina ne jenjavaju. Žestoko pritiska Arsenal...

21' Ređaju se prilike, a fudbaleri Arsenala promašuju sve redom. Dani Velbek je imao strašnu šansu, ali je opet kao pobednik izašala odbrana Arsenala. Zatim je i Koščijelni propustio da dovede "tobdžije" u vođstvo.

13' Čolo nije mogao da se smiri, pa je udaljen na tribine.

10' Neverovatno. Šime Vrsaljko je dobio drugi žuti karton jer je nagazio Lakazeta.  Dijego Simeone, malo je reći, bio je besan zbog oštre odluke  Klemena Turpina.


7' Minut kasnije Oblak je opet bio na iskušenju. Vrlo lepom paradom sprečio je Lakazeta da postigne gol. Arsenal je silovito krenuo ka golu Madriđana, koji u prvij nekoliko minuta igraju potpuno podređenu ulogu u Londonu.

6'' Velika šansa za Arsenal. Lakazet je prilikom kontre bio sam na desnoj strani, dobio je odličnu loptu s boka, ali je promašio gol. Bio je to lep volej Francuza, ne i dovoljno precizan.


MARSEJ – SALCBURG 2:0

MARSEJ: Pele - Sar, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Lopez, Sanson - Tovan, Paje, Okampos – Mitroglu

SALCBURG: Valke - Lajner, Andre Ramaljo, Ćaleta Car, Ulmer - Haidara, Samaseko, Volf, Beriša - Hvang, Dabur


- Završeno!

77' Gulbrandsen je imao najbolji šansu za Salcburg. Norvežanin je pogodio stativu sa samo nekoliko metara.

GOOOL!

2:0 - Klinton Nži!


53' Velika šansa za Volfa. istakao se Pele, krajnjim naporom je izbio loptu u korner. Salcburg je inače oštećen za čist penal.

- Završeno je prvo poluvreme.

29' Lajner je imao priliku za Austrijance, prvu od početka meča. Dobro je tukao, po zemlji, ali nije uspeo da iznenadi Pelea.

GOOOL!

1:0 - Florijan Tovan!

15' Ništa, ništa i onda gol! Dimitri Paje je prvo izveo "slobodnjak" s leve strane, a onda se preselio na desnu. Centaršut je bio perfektan, Tovan je sačekao loptu na "drugoj stativi" i spakovao je u mrežu.

1:0 marsej
Izvor: YouTube/Arena sport


15' 0:0! Za sada je mnogo zanimljivije u  Londonu. Na Velodromu još nismo videli pravu priliku, mada Francuzi polako protiskaju....

10' Nema prilika u Marseju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC