• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još kuca sat HSV-a, ispao Keln!

Autor mondo.ba

"Jarčevi" definitivno ispali u "Cvajtu", a Hamburger slavio na gostovanju Volfsburgu (1:3) i dodatno zakomplikovao situaciju oko drugog putnika u niži rang.

Veoma interesantno je bilo u subotnjim mečevima njemačkog prvenstva, posebno kad je u pitanju borba za opstanak.

Nirnberg je pogocima Nilsa Petersena vodio sa 2:0 protiv Kelna, ali su "jarčevi" uspjeli da se vrate golovima Leonarda Bitankura i stignu do izjednačenja, da bi u trećem minutu nadoknade vremena domaćin ipak stigao do pobjede!

Lukas Holer je i definitivno gurnuo Keln u "Cvajtu" poslije tri sezone u eliti njemačkog fudbala za konačnih 3:2.

Veliku pobjedu za nadu da će se i ove godine spasiti u finišu sezone, ostvario je i HSV na gostovanju u Volfsburgu (1:3), pa će odluka o drugom putniku u niži rang da padne u posljednje dvije utakmice.

Gosti iz Hamburga su u finišu prvog dijela poveli pogocima Bobija Vuda i Luisa Holtbija, ali su "vukovi" uveli meč u neizvjesnu završnicu golom Josipa Brekala iz slobodnog udarca. 

Ipak, snage za izjednačenje nije bilo kod gostiju, pa su Hamburžani "ovjerili" pobjedu u sudijskoj nadoknadi nakon što je srpski reprezentativac Filip Kostić promašio penal, a odbijanac u mrežu smjestio Đanluka Valdšmit - 1:3.

HSV inače nikad nije ispao iz Bundeslige odnosno od 1963. godine, a sa ovim trijumfom je zadržao nadu da će sat, koji se nalazi na njihovom stadionu, nastaviti da kuca i u narednoj sezoni.

Osim HSV-a i Volfsburga ugrožen je i Majnc, koji u nedjelju dočekuje Red Bul iz Lajpciga.

Bajern moćan i sa rezervama 

Minhenski tim je u kombinovanom sastavu savladao Ajntraht (4:1), za koji su od početka zaigrali srpski fudbaleri Luka Jović i Mijat Gaćinović, pogocima Niklasa Dorša, Sandra Vagnera, Rafinje i Niklasa Zilea dok je gol za goste postigao Sebastijan Haler.

Šalke je imao "meč loptu" da ovjeri direktan plasman u Ligu šampiona eventualnom pobjedom nad Borusijom iz Menhengladbaha, ali je na kraju stigao samo do boda na "Auf Šalke" areni - 1:1.

I to prvenstveno zahvaljujući gluposti Nabila Bentaleba, koji je u 12. minutu zaradio dva žuta, odnosno crveni karton!

Bentaleb je najprije zbog oštrog starta nad Larsom Štindlom dobio opomenu, da bi potom rukom udario u glavu protivničkog fudbalera. Iako taj udarac nije bio snažan, as "koltova" je pao kao pokošen, a sudija Harm Osmers je pokazao put u svlačionicu Bentalebu po prvi put u njegovoj karijeri.

Kazna za nepromišljenost igrača Šalkea, uslijedila je u 32. minutu poslije akcije u tri poteza, koju je rutinski okončao Rafael na asistenciju Larsa Štindla - 0:1.

Iako sa desetoricom u polju, "kraljevsko plavi" su u u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena stigli do izjednačenja koji je skrivio Krištof Kramer nakon što je igrao rukom u kaznenom prostoru. Strijelac sa "bijele tačke" bio je Danijel Kaliđuri - 1:1.

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Bajern Minhen - Ajntraht 4:1 (1:0)
/Dorš 43, Vagner 76, Rafinja 87, Ziler 90 - Haler 76/

Frajburg - Keln 3:2 (1:0)
/Petersen 14, 52, Holer 90+2 - Bitenkur 82/

Šalke - Borusija Menhengladbah 1:1 (1:1)
/Kaliđuri 45+2 pen - Rafael 32/

Volfsburg - HSV 1:3 (0:2)
/Vud 43 pen, Holtbi 45+1, Valdšmit/

Herta - Augzburg 2:2 (0:1)
/Ibišević 84 pen, Selke 87 - Gregorič 32, Kordova 61/

Bajer Leverkuzen - Štutgart (18.30)

U nedjelju:

Majnc - Lajpcig (15.30)
Verder - Borusija Dortmund (18.00)

Igrano u petak:

Hofenhajm - Hanover 3:1 (1:1)
/Kramarić 16, 50, 86 - Karaman 24/

TABELA: Bajern Minhen 81, Šalke 57, Borusija Dortmund (-1) 54, Hofenhajm 52, Leverkuzen (-1) 51, Lajpcig (-1) 47, Ajntraht 46, Borusija Menhengladbah 44, Herta 43, Štutgart (-1) 42, Augzburg 41, Verder (-1) 37, Hanover 36, Frajburg 33, Volfsburg 30, Majnc (-1) 30, HSV 28, Keln 22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC