• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana: A sad rekonstrukcija

Dragan Đurić najavljuje promjene u igračkom kadru, ali i smanjenja broja zaposlenih u administraciji. Više ne obećava Ligu šampiona.

 Predsjednik Partizana: A sad rekonstrukcija Izvor: MONDO

Fudbalskim žargonom rečeno, predsjednik FK Partizan Dragan Đurić ostvario je het-trik. Otkako je on na čelu kluba, crno-bijeli su tri godine uzastopno prvaci Srbije.

Do ove treće, odnosno 22. titule u istoriji, Partizan je došao poslije dosta problema, trzavica u klubu, promjene čak tri trenera u sezoni, ali i zaostatka za Zvezdom. Sve su to fudbaleri na terenu anulirali i uspjeli su da, bez ijednog poraza u prvenstvu, sruše i jednu tradiciju - prvi put je Partizan postao šampion, a da prethodno nije bio prvi na kraju jesenjeg dijela sezone.

"Svaka titula je draga, ali ova jeste nekako najmilija, s obzirom na problemčiće koje smo imali na početku sezone. Ovo je bila izuzetno naporna takmičarska godina. I zato, kada se sav taj trud na kraju isplati pobjedom, rezultat mora da bude drag. Takmičili smo se sa neizvjesnošću od prvog do 30. kola. A, bio sam siguran sve vrijeme da će titula ostati u Partizanu", rekao je Đurić u intervjuu "Večernjim novostima".

Prošle godine, na proslavi titule, Đurić je slavodobitno obećao: "Idemo u Ligu šampiona".

Na kraju ove sezone, predsjednik Partizana je mnogo oprezniji, ali najavljuje veće kadrovske promjene sa ciljem da crno-bijeli ponovo probaju da učine ono što su 2003. godine.

"Partizan ima strategiju za naredne tri godine. Nismo uspjeli da uzmemo duplu krunu, komšijama je pripao Kup, i ja im čestitam, a Vojvodina nas je zasluženo pobijedila, i jedino ona ove sezone na domaćoj sceni. Ipak, prvenstvo je najbitnije... Time je prvi dio plana realizovan. Od danas idemo na drugi dio - stvaranje tima za Evropu. Da vidimo šta možemo da uradimo na međunarodnoj sceni. Taj tim koji stvorimo u narednih 15-20 dana trebalo bi da u naredne tri sezone ostane na okupu. Cilj je da napravimo ekipu koja će igrati zajedno bez većih promjena i da ona napravi nešto značajno u Evropi, pogotovo u Ligi šampiona", rekao je Đurić.

On je na indirektan način potvrdio da će jedan broj igrača otići iz Partizana, ali i da klub iz Humske planira i kupovinu.

"Prvo, naš budžet za ove prilike, za ekonomsku krizu i uslove u Srbiji - prevelik je. Što se tiče odlazaka igrača, ovog puta će biti malo veća rekonstrukcija, jer će otići fudbaleri koji su u godinama, oni koji imaju visoke ugovore... Jedan manji dio ugovora mora da bude sveden na nivo podnošljiv za Partizan. Priča se da će gro igrača da ode, ali to nije tačno. Ako bude odlazaka, moraćemo da imamo pripremljene prave zamjene. i već radimo na tome".

Predsjednik Partizana ne želi da pominje imena igrača koji su interesantni crno-bijelima (pominju se Marković, golmani Kahriman...).

"To je poslovna tajna, ali imamo četvoricu-petoricu igrača koje želimo da dovedemo, i to veoma kvalitetnih, onih koji mogu istog momenta da zauzmu mjesto u prvoj ekipi. Trener Stanojević neće imati problema, imaće na raspolaganju tim sa kojim će moći da radi u naredne tri godine, i to da razmišlja više o Evropi nego o domaćem prvenstvu. On sigurno neće imati slabiji tim na jesen od sadašnjeg, nego bolji! Mlađi i bolji", kaže Đurić.

"STANOJEVIĆ MOŽE DA BUDE TRENERČINA!"

Prvi tim Partizana ove sezone vodila su čak trojica trenera - počeo je Slaviša Jokanović, nastavio Goran Stevanović, a potom je Aleksandar Stanojević uzeo "vruć krompir" u ruke i nije se opekao. Sad ima punu podršku.

"Ovo je titula i Jokanovića i Stevanovića i Stanojevića. Što se tiče Gorana Stevanovića, on je uradio lavovsku stvar za Partizan, jer se prihvatio posla kada je to bilo mnogo teško. Jokanović isto - ljudski je sjeo, vidio da ne ide, dogovorili smo se o rastanku. Da na kraju sezone nismo uzeli ništa, ni ja više ne bih bio ovdje. Stanojević je naše dijete, što mene najviše raduje. Vidio sam da je mlad, ambiciozan, da može da postane trenerčina. Kulturan je, vaspitan, ima velike ambicije i, što je najbitnije - moderan je trener. Imaće maksimalnu podršku od svih nas. Od njega sve zavisi", rekao je Đurić.

Stanojević i Albert Nađ biće glavni za kadrovska pitanja, ali će biti nadgledani.

"Nismo razmišljali o novom direktoru, Nađ i Stanojević će raditi zajedno. Zimus je Stevanović imao odriješene ruke, ali ovog puta ćemo morati pomalo svi da kontrolišemo. Nađ je do sada odlično radio svoj posao, a Stanojević mi se dopao već na prvom susretu, kada je u tri ujutru, kada smo razgovarali da preuzme ekipu, iznio svoje planove i ciljeve", kaže predsjednik crno-bijelih.

(MONDO - foto: MN Press i FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC