• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke u Ligi šampiona, na dnu i dalje haos

Autor mondo.ba

Šalke pobjedom u Augzburgu obezbijedio direktan plasman u Ligu šampiona. Majnc se izvukao u Dortmundu, HSV se nada baražu, "blickrig" Bajerna u Kelnu..

Nakon pretposljednjeg, 33. kola Bundeslige poznato je da će Šalke uz Bajern u Ligu šampiona, ali ne i ko su ostali putnici u evropska takmičenja, pa ni u niži rang.

Poslije tri godine Šalke se vraća u Ligu šampiona..

Ekipa iz Gelzenkirhena u subotu je kao gost savladala Augzburg rezultatom 2:1 i tako obezbijedila drugo mjesto na tabeli.

Kolo prije kraja Šalke ima 60 bodova, pet više od Borusije koja je u subotu razočarala svoje navijače porazom od Majnca 2:1 na Vestfalenu, a vjerovatno i brojne kladioničare.

„Milionerima“ je bila potrebna pobjeda kako bi zadržali šanse za drugo mjesto, međutim, naletjeli su na ekipu Majnca, kojoje ovo bio „biti ili ne biti“ meč u borbi za opstanak.

To se vidjelo od samog početka i već u četvrtom minutu Baku je šokirao publiku u Dortmundu, a u 13. minutu Muto je povisio na 2:0.

"Blickrig" Bajerna

U meču bez rezultatskog značaja "fenjeraš" Keln je poveo protiv Bajerna, ali je novi-stari šampion u samo 90 sekundi u drugom poluvremenu golovima Rodrigeza i Levandovskog stigao do preokreta, koji je nešto kasnije ovjerio Toliso za pobjedu 3:1. Gol za Keln postigao je štoper Bajerna Niklas Zile, kome je ovo bio treći autogol u sezoni.

Uspjela je Borusija da poslije samo tri minute smanji na 2:1, nakon što je Sančo „promiješao“ odbranu gostiju, a filip iz okreta šutirao i pogodio mrežu.

Gotovo 75 minuta imala je Borusija da se vrati u ovaj meč i stigne do trijumfa, ali nije uspjela da probije odbranu ekipe Majnca, koja je željela da pitanje opstanka riješi prije posljednjeg kola.

To se i desilo. Majnc je sačuvao 2:1 i ovim trijumfom izborio opstanak u eliti sa 36 bodova, ispred Frajburga, Volfsburga, HSV-a i Kelna.

Sve četiri navedene ekipe upisale su poraze u posljednjem kolu, pa će se putnik u niži rang, pored već otpisanog Kelna znat tek poslije posljednjih 90 minuta u sezoni 2017/18.

Najbliži tome je HSV (28 bodova), kojem nakon poraza od Ajntrahta 3:0 ostaje tek nada da bi mogao da izbori baraž i pokuša spiječiti ispadanje iz lige poslije 55 godina u Bundesligi.

Na tom 17. mjestu sa 30 bodova je trenutno Volfsburg, koji je u subotu poražen od Lajpciga sa 4:1, pa će bodove spasa tražiti u posljednjem kolu protiv Kelna.

"Vukovima" je neophodna pobjeda, ali i poraz Frajburga koji ima tri boda više. Ukoliko Augzburg savlada Frajburg u posljednjem kolu, Volfsburg će obezbijediti opstanak, a Frajburg će u baraž zbog lošijeg međusobnog skora.

"Status quo" je i na vrhu tabele, gdje današnji rezultati nisu uticali na plasman na tabeli, a najveći gubitnik uz Borusiju Dortmund je Bajer iz Leverkuzena koji je remizirao sa Verderom 0:0 i tako propustio priliku da se pobjedom popne na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Najviše je profitirao Ajntraht koji je trijumfom nad HSV-om ponovo u trci za Evropu.

I bez Luke Jovića, koji je odlukom Nike Kovača presjedio na klupi, Ajtntraht je stigao do pobjede 3:0 i zadržao priključak sa šestoplasiranim Lajpcigom, koji ima bod više.

Teoretske šanse za Evropu ima i sedmoplasirani Štutgart koji je golovima veterana Marija Gomeza sa 2:0 savladao Hofenhajm.

Bundesliga, 33. kolo:

Augzburg – Šalke 1:2 (1:2)

/Maks 27 - Kerer 23, Finbogason 34 autogol/

Borusija Menhengladbah – Frajburg 3:1 (2:0)

/Azar  19, Elvedi 57, Drmić 64 – Klajndinst 59/

Borusija Dortmund – Majnc 1:2 (1:2)

/Filip 16 - Baku 4, Muto 13/

Ajntraht – HSV 3:0 (1:0)

/Volf 31, Maskareli 77, Majer 90+1/

Keln – Bajern 1:3 (1:0)

/Zile 30 autogol – Rodrigez 59, Levandovski 61, Toliso 78/

Hanover – Herta 3:1 (2:0)

/Harnik 4, Sane 40, Fulkrug 42 – Selke 73/

Lajpcig – Volfsburg 4:1 (2:0)

/Lukmen 24, 52 Verner 34, Augustin 64 – Didavi 47/

Štutgart – Hofenhajm 2:0 (1:0)

/Gomez 26, 74/

Verder – Bajer L. 0:0

Tabela:

Bajern 84

Šalke 60

Borusija Dortmund 55

Hofenhajm 52

------------------

Bajer L. 52

Lajpcig 50

------------------

Ajntraht 49

Štutgart 48

Borusija Menhengladbah 47

Herta 43

Augzburg 41

Verder 39

Hanover 39

Majnc 36

Frajburg 33

-----------------

Volfsburg 30

-----------------

HSV 28

Keln 22

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC