• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša ilić i Đorđe Jovanović spasili Partizan bruke

Autor mondo.rs

Parizan i u trećem meču ove sezone nije pobedio Napredak. Posle 0:2, pre svega zahvaljujući Saši Iliću i Đorđu Jovanoviću, crno-beli osvojili bod.

 Partizan Napredak 2:2  Izvor: MN PRESS

Saša Ilić će biti u sastavu Partizana na najviše još tri utakmice, a onda će u fudbalsku penziju.

Čini se da u subotu uveče na stadionu u Humskoj nije bilo navijača koji nije poželeo da kapiten, iako uveliko u 41. godini, odigra barem još jednu sezonu.

S tribina se moglo čuti i "Saša, mora li kraj karijere?"

Surova činjenica je da crno-beli nemaju pravog naslednika za Ilića. S njim i bez njega na terenu - "parni valjak" je deluje potpuno drugačije. I upravo je kapiten Partizana bio kreator akcija iz kojih su Beograđani postigli dva gola.

Na sreću, za napad nema brige, jer je mladi Đorđe Jovanović, koji je prvi put bio starter ove sezone, postigao oba gola. Ali, lopte koje je podelio Ilić podsećaju na najbolje dane sjajnog veziste.

Partizan je ove sezone odigrao tri utakmice protiv Napretka, dve kod kuće, i nijednom nije pobedio. Posle 1:1 i poraza u Kruševcu 1:2, Milorad Kosanović odneo je bodove i iz Humske, u 35. kolu Superlige Srbije.

Partizan - Napredak 2:2 (0:2)!

Od crno-belih u prvom delu nismo videli NIŠTA. Nijednu jedinu priliku nisu stvorili protiv Kruševljana. S druge strane, Napretku je bio dovoljan samo minut da stekne prednost od 2:0.

Prvo je u 12. Jese Sekidika postiga prelep gol. Marko Jovičić ga je paradom samo ulepšao. Nepun minut kasnije ponovo su se radovali gosti. Ovaj put je Nikola Boranijašević prošao po desnoj strani, odgigrao u sredinu za Miloša Vulića, koji je iz prve pronašao lopti put u mrežu.

Do kraja prvog dela gledali smo jalove napade crno-belih i organizovanu odbranu Napretka.

Nastavak utakmice doneo je dve premene u ekipi Partizana. Miroslav Đukić je odličio da u svlačionici ostavi Zorana Tošića i Ognjena Ožegovića, a da umesto njih na teren pošalje Strahinju Jovanovića i Đorđa Ivanovića.

Partizan je bio bolji u drugom delu, ali ne i dobar. Naprotiv, pored dva gola i Napredak je u finišu utakmice imao odlične šanse da pobedi, ali ove nije iskoristio.

Golovi Partizana plod su majstorstva Saše Ilića i golgeterskih kvaliteta Jovanovića. Oba puta, i u 59. i u 62. minutu, je kapiten sjajno proigrao svog napadača, koji je uspeo da prevari Nikolu Petrovića.

Partizan je meč završio s desetoricom na terenu, jer je Marko Jevtović u 79. minutu dobio drugi žuti karton.

Sve u svemu, navijači Partizana nikako ne mogu da budu spokojni pred revanš polufinala Kupa Srbije (9. maja u Humskoj) protiv Čukaričkog, jer crno-beli moraju da postignu dva gola, ali i da ne prime nijedan, što u ovom trenutku deluje vrlo teško...

Opširnije na portalu naših kolega iz Beograda

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Jevtović, Pantić, Tošić (od 46' S. Jovanović), Ilić (od 80' Kosović) - Đ. Jovanović, Ožegović (od 46' Ivanović).

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Sekidika (od 76' Basrak), Šljivić (od 55' Eskić), Kostić, Vulić, Vukanović - Zec (od 54' Ivanović).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC