• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve razbio Milan za "baksuzni" trofej u Kupu!

Autor mondo.ba

Juventus je "prelomio" Milan u drugom poluvremenu i po četvrti put uzastopno osvojio Kup Italije, ukupno 13. u klupskoj istoriji! Miralem Pjanić dvostruki asistent.

Za razliku od prošle godine kad je Milan eliminisan u četvrtfinalu, u srijedu uveče su "bjankoneri" u finalu bili bolji od ekipe sa "San Sira, ali samo u drugom poluvremenu.


JUVENTUS - MILAN 4:0 (0:0)
/Benatia 56, 64, Kosta 61, Kalinić 75/


Tim Đenara Gatuza u najmanju ruku je bio ravnopravan, ako ne i bolji rival u prvih 45 minuta, da bi u nastavku doživio pravi debakl i to zahvaljujući odličnim centaršutevima Miralema Pjanića i greškama mladog golmana Đanluiđija Donarume.

Dva puta je strijelac bio Marokanac Mehdi Benatia, jednom Daglas Kosta, a jedanput je i vlastitu mrežu pogodio Nikola Kalinić za kraj nadanja Milana da mogu do trofeja.

A nije moralo tako da bude, da je recimo u osmom minutu Patrik Kutrone bio prisebniji ispred Đanluiđija Bufona, koji se i dalje lomi kad je u pitanju kraj njegove fantastične karijere.

Njegov kolega sa gola Milana takođe je bio briljantan u prvom dijelu, posebno je impresivna bila odbrana "bombe" Paola Dibale u 56. minutu kad je krajnjim naporom izbacio loptu u korner, ali nije mogao ništa poslije centaršuta Miralema Pjanića iz ugla.

Na "tacni" je reprezentativac Bosne i Hercegovine servirao loptu Mehdiju Benatiji za vođstvo, da bi pet minuta kasnije, dotad fantastični Donaruma pogriješio i jedan poprilično lagan udarac Daglasa Koste propustio kroz ruke za 2:0.

Uzdrmani golman tima sa "San Sira" bio je krivac i za treći pogodak crno-bijelih ponovo nakon kornera Pjanića. Glavom je šutirao Mandžukić, a Donaruma ispustio loptu na nogu Benatije za "ovjeru" 13. pehara namijenjenog pobjedniku najmasovnijeg takmičenja na "Čizmi".

Koliko su u tim trenucima bili "izgubljeni" fudbaleri Milana, pokazuje i autogol Nikole Kalinića u 75. minutu nakon novog teledirigovanog centaršuta Pjanića.

Interesantno, Juve je apsolutno bio superioran ove sezone u italijanskom kupu što najbolje pokazuje podatak da nisu primili NIJEDAN gol ove sezone.

Impresivno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC