• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Nema više "lažnjaka" u penalima

Fudbaleri koji pucaju penale više neće imati mogućnost da "fintiraju" golmane pokretom tijela. Kazna - žuti karton i lopta za protivnika.

 FIFA: Nema više "lažnjaka" u penalima Izvor: MONDO

Komitet Međunarodne fudbalske federacije za pravila igre odlučio je da izvođači jedananesteraca ubuduće neće smjeti da šutiraju sa zadrškom, a novo pravilo će se primjenjivati već na predstojećem Mundijalu.

U obrazloženju odluke navodi se da je iskustvo pokazalo da su golmani prilikom branjenja penala bili u neravnopavnom položaju, što je posebno do izražaja dolazilo u Brazilu.

"Gledali smo više snimaka na kojima se vidi da igrač priđe lopti, zamahne nogom u prazno i kada golman krene u jednu stranu, povuče nogu i šutira praktično u nebranjen gol. To svakako nije regularan način za postizanje gola", rekao je član Komisije Patrik Nelson.

Komitet je izvođačima penala ostavio mogućnost da zastanu dok trče prema lopti, ali kada stignu do nje i pokrenu nogu kojom šutiraju, moraju da izvedu udarac bez zadrške.

"Biće to trka sa vremenom, jer Svjetski kup počinje za tri sedmice. Učinićemo sve da sudije, treneri i igrači na vrijeme i detaljno budu upoznati sa izmjenom pravila, kako ne bi dolazilo do nesporazuma na utakmicama", rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Izmjenom pravila predviđeno je da igrači koji kazneni udarac izvedu sa zadrškom dobiju žuti karton, a lopta pripada protivničkom timu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC