• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma i Džeko - novo poglavlje

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Iako su mu 32 godine i ima ugovor sa Romom do 2020. godine, italijanski mediji uvjereni su da su Džekine sjajne partije natjerale rukovodstvo kluba da mu ponudi novi ugovor sa boljim uslovima.

Prema navodima italijanskih medija, Roma je zainteresovana da produži ugovor sa kapitenom i napadačem bh. reprezentacije Edinom  Džekom za još godinu dana zbog navodnog interesa Los Anđelesa FK, kluba koji igra u američkoj MLS ligi.

Džeko je prošle sezone bio najbolji strijelac Serije A sa 29 pogotka, a ove sezone je postigao 24 gola u svim takmičenjima, te predvodio rimsku "vučicu" do plasmana u polufinale Lige šampiona.

Iako su mu 32 godine i ima ugovor sa Romom do 2020. godine, italijanski mediji uvjereni su da su Džekine sjajne partije natjerale rukovodstvo kluba da mu ponudi novi ugovor sa boljim uslovima.

Dodaje se da bi prema novom ugovoru Džeko nastavio zarađivati 4,5 miliona evra po sezoni, ali ne dvije, nego naredne tri godine, uz određene bonuse koji bi bili vezani uz njegov učinak. Na taj način Roma želi odbiti sve zainteresovane za Džekine usluge, a prije svih Los Anđeles FK koji želi bh. napadača dovesti u MLS.

Za novu franšizu u američkom profesionalnom fudbalu dovođenje Džeko bi bilo veoma važno kako bi se ravnopravno mogla nadmetati sa gradskim rivalom i mnogo poznatiji timom LA Galaksijem.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine na pozajmicu iz Mančester sitija vrijednu četiri miliona evra, da bi potom italijanski klub otkupio njegov ugovor za dodatnih 11 miliona.

U dresu rimskog kluba do sada je odigrao 138 takmičarskih utakmica i postigao 73 gola. Osim za Romu i Siti, tokom karijere igrao je za Željezničar, Ušti nad Labem, Teplice i Volfsburg.

U dresu reprezentacije BiH upisao je 91 nastup uz 52 pogotka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC