• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević, Milovanović, Milijaš, Luković - MILIJAŠ

Autor mondo.rs

Drugi put lično, kao kapiten, a šesti put u crveno-belom dresu, legendarni kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš radovaće se podizanju pehara.

 FK Crvena zvezda proslava titule Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde proslaviće u subotu u 19 časova 28. titulu prvaka zajedno sa navijačima, pred kojima će biti otvorene kapije Stadiona "Rajko Mitić".

Nenad Milijaš, kapiten generacije koju sa klupe vodi trener Vladan Milojević, drugi put u karijeri podići će pehar namenjen šampionu nakon što je učestvovao u četiri od poslednjih pet pohoda crveno-belih na tron.

Milijaš je bio tu 2006. kada je Nenad "Piksi" Kovačević podizao ne jedan, već dva pehara, baš kao i Dejan Milovanović naredne sezone kada je odbranjena "dupla kruna". Kao kapiten, Milijaš je u sezoni 2013/14 predvodio generaciju koja je prekinula dominaciju Partizana i vratila titulu u Ljutice Bogdana, u kojoj ga nije bilo samo 2016. kada se pehar našao u rukama Aleksandra Lukovića.

Gosti na proslavi će biti deca iz škole fudbala "Gračanica", kojoj će biti omogućeno da pozdrave Zvezdine fudbalere jer klubu ranije nije dozvoljeno da poseti Kosovo i Metohiju.

Njegov drugi povratak na "Marakanu" značio je i da će u subotu uveče imati čast da lično primi i visoko podigne svoj šesti trofej u crveno-belom, osvojen sa 20 i kusur bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

"Poslednja i najlepša utakmica u sezoni je pred nama. Željno je iščekujemo već tri nedelje, čini mi se kao da sve traje tri meseca", rekao je Milijaš.

"Proslavljao sam već tri titule, ali nadam se da će ova biti posebna i da ću je dugo pamtiti. Sigurno će ovo biti najlepša utakmica u sezoni, kruna svega što smo uradili u prethodnih skoro godinu dana i zato zvezdaši, dođite da slavimo".

Crvena zvezda je pozvala sve navijače da ranije ispune tribine stadiona kako bi se izbegle gužve, ali i uveličalo slavlje fudbalera i stručnog štaba pomereno za dve nedelje zbog toga što je na prvoj utakmici po osvajanju titule u Kruševcu stadion bio zaključan, odnosno suspendovan.

Sat vremena kasnije, uz direktan prenos na "Areni sport", novi šampioni Srbije odigraće poslednji meč u sezoni: duel sa Voždovcem u 37. kolu plej-of grupe Superlige.




U saradnji sa Crvenim krstom, FK Crvena zvezda pokrenuo akciju društveno-korisno-odgovornog rada, koja će biti sprovedena upravo na dan utakmice sa Voždovcem, na kojoj se očekuje velika poseta. Ispred stadiona (kod zapadne i istočne tribine) će u subotu od 17,00 časova biti postavljeni punktovi na kojima će svi posetioci, koji to žele, moći da ostave donaciju u vidu sredstava za higijenu (šampone, sapune, kupke, pelene, bebi kreme, vlažne maramice, paste za zube i četkice, deterdžente za sudove, praškove i omekšivače za veš i slično...). "Verujemo i nadamo se da će i ova akcija naići na veliki odziv zvezdaša, jer nečije malo nekome je mnogo, mnogo više od toga", saopšteno je iz Ljutice Bogdana.

Fudbaleri će posle proslave na zagrevanje, a posle zagrevanja na – utakmicu!

Iako ona neće imati takmičarski karakter, odnosno neće moći da promeni poredak na tabeli, i Milojevićevi i fudbaleri trenera "zmajeva" Miloša Veselinovića, najavljuju otvorenu borbu i napad na pobedu. Voždovac kao gost nije pobeđivao na "Marakani", od jedinog remija zabeleženog 2014. izgubio je na sva tri gostovanja, ali je i pre i posle toga pobeđivao slavnijeg gradskog rivala kao domaćin.

"Rezultat nam je uvek bitan, niko u Zvezdi ne voli ni nerešen ishod, a o porazu da i ne govorimo. Veliki broj ljudi na stadionu će od nas očekivati pobedu i mi ćemo dati sve od sebe da ih ne izneverimo. Proslava titule je za nas dodatni motiv da se na terenu pokažemo u što boljem svetlu", rekao je Milijaš, kojem će trener verovatno ukazati šansu bilo od starta, bilo u drugom poluvremenu.

Trener Voždovca, Veselinović, ocenio je sezonu na izmaku "izuzetno uspešnom" i naveo da je utakmica protiv Crvene zvezde odlična prilika da se stavi tačka.

"Za nas je sezona bila izuzetno uspešna. Pored rezultata koje smo ostvarili, uspeli smo da napravimo i transfere nekolicine igrača, ali i da afirmišemo mlade. Utakmica sa Zvezdom je sjajna prilika da stavimo tačku na ovu sezonu i da zadovoljni odemo na odmor", rekao je Veselinović na konferenciji za novinare i dodao:

"Potrudićemo se da uveličamo sportski događaj, očekujemo veliki broj navijača, utakmica je takođe i u direktnom prenosu, tako da će ovo biti još jedna sjajna šansa da se predstavimo našoj sportskoj javnosti u što boljem svetlu. S nestrpljenjem čekamo jer ne igra se svaki dan pred tolikim brojem navijača. Biće to jedan veliki motiv za nas, veliko iskustvo i nadam se i verujem da momke iz Voždovca čeka još puno sličnih utakmica u karijerama koje su pred njima".

Govoreći o Zvezdi, Veselinović je izjavio da su crveno-beli bili "za koplje bolji od svih".

"Zvezda je zasluženo osvojila titulu pre svega po igrama koje su pokazivali u kotinuitetu, što je izuzetno teško. Očekujem razigranu i agresivnu Zvezdu jer verujem da i oni žele na pravi način da završe prvenstvo i mislim da će to biti najteži zadatak, da pokušamo da ih umirimo, te da im oduzmemo prostor za igru i onda našim načinom i da ih ugrozimo. Želimo da odigramo ono što smo ove sezone radili protiv jako dobrih protivnika, napravimo naše šanse i pokušamo da budemo ubojiti u napadu", kazao je Veselinović.

Fudbaler Voždovca Marko Gajić čestitao je Zvezdi titulu, za koju je rekao da je zasluženo osvojena.

"Očekuje nas jedna dobra i kvalitetna utakmica pred punim tribinama, fudbalski praznik. Mislim da ćemo i mi i domaćin pružiti publici ono što želi da vidi, kvalitetnu fudbalsku utakmicu", rekao je Gajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC