• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa: Današnji Liverpul bolji nego moj 2005.

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Postigli smo ono što smo postigli, svi pričaju o čudu u Istanbulu, ali ovaj tim je bolji", kazao Rafael Benitez.

Menadžer Njukasl junajteda Rafael Benitez u periodu od 2004. do 2010. godine vodio je Liverpul s kojim je 2005. godine u epskom finalu Lige šampiona u Istanbulu protiv Milana stigao do krova Evrope.

No, španski stručnjak smatra da je današnji Liverpul, koji će 26. maja u Kijevu igrati finale protiv Real Madrida, bolji tim nego onaj koji je on imao prije 13 godina.

Istanbulsko finale ostalo je u sjećanju svim ljubiteljima fudbala, a posebno navijačima "redsa". Nakon vodstva Milana od 3:0 na poluvremenu, Liverpul se u nastavku vratio i izjednačio na 3:3, odveo utakmicu u produžetke, a zatim slavio na penale.

"Postigli smo ono što smo postigli, svi pričaju o čudu u Istanbulu, ali ovaj tim je bolji", naglasio je Benitez za britanske medije.

Dodao je da uprkos činjenici što je na raspolaganju imao Stivena Džerarda, Ćabija Alonsa i Ditmara Hamana, današnji Liverpul u Mohamedu Salahu, Sadiu Maneu i Robertu Firminu ima nevjerovatnu snagu.

"Imali smo Džerarda, naravno, i neke igrače sa iskustvom i kvalitetom, poput Alonsa i Hamana. Imali smo igrače koji su radili izuzetno naporno, imali smo dobar balans. Ovaj tim, takođe, ima dobar balans, ali tri isturena igrača mogu napraviti razliku. Imali smo jednog igrača koji bi možda mogao napraviti razliku, a sada su tu trojica. Ako govorimo o potrošnji novca. Moj budžet je bio 20 miliona funti, a vrijednost današnjeg tima je mnogo veća", istakao je Benitez.

Salah (10 golova), Firmino (10) i Mane (9) zajedno su ove sezone postigli 29 golova u Ligi šampiona, čime su ušli u istoriju takmičenja kao najubojitiji trio svih vremena.

Finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula biće odigrano 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu od 20.45 sati.

Španski klub želi osvojiti 13. naslov šampiona Evrope, a engleski šesti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC