• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Realu prednost, ali Liverpul je rokenrol!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini Amar Osim u razgovoru za MONDO prokomentarisao je subotnje finale Lige šampiona u Kijevu.

 Amar Osim za MONDO o finalu Lige šampiona Izvor: MONDO/Samir Cacan

Real Madrid ili Liverpul?

Odgovor na ovo pitanje koje danas postavlja cijeli fudbalski svijet biće poznat nakon što srpski sudija Milorad Mažić odsvira kraj oko 22.30 časova.

FINALE: Očekivani sastavi i pitanje - ko osvaja?

Amar Osim, dugogodišnji trener Željezničara i doskorašnji kandidat za klupu Bosne i Hercegovine, koja je na kraju pripala Robertu Prosinečkom, prokomentarisao je večerašnje finale u Kijevu.

"Real je na papiru kvalitetniji, ima top igrače na svim pozicijama možda izuzev golmana (Kejlor Navas), dok Liverpul uz dužno poštovanje ipak nije na tom međunarodnom nivou. Iskustvo igranja u finalima je takođe na strani madridskog kluba što može da bude od velike važnosti", rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, to su nesporne činjenice jer Real gotovo uvijek ima najbolje igrače i iskustvo na svojoj strani. Ali...

"Madriđani su pokazali i određene slabosti tokom ovogodišnje Lige šampiona, nekad su prolazili uz malo sreće, nekad ih je 'malčice' pogurao sudija, na nekim utakmicama im je duvalo na sve strane. Ako iko može to da iskoristi onda je to Liverpul! Najefikasnija su ekipa Lige šampiona u istoriji, tim koji igra 'rokenrol' fudbal. Ako postoji neko ko Realu može da naškodi, onda je to Liverpul. Imaju nevjerovatna tri igrača (Sadio Mane, Bobi Firmino i Mohamed Salah) u napadu, pokretljivi su i sjajni, svaki na svoj način".

Osim je dodao da upravo tu leži šansa tima sa "Enfilda", za kojeg će večeras navijati iako je dugogodišnji pristalica Reala.

"Dosta je više i tih Španaca, stalno dobijaju. Malo Real, malo Barselona, pa Atletiko Madrid ili Sevilja. Osim toga, 'kraljevski klub' je najbogatiji, najbolji, najmoćniji i naj u svemu i onda je prirodno da budem na strani ovih slabijih, kao što je i većina 'raje'. Naravno i Liverpul je veliki evropski klub, koji je osvajao brojne titule šampiona Evrope i dolazi iz vjerovatno najzanimljivijeg prvenstva na svijetu - engleske Premijer lige. Biće u svakom slučaju zanimljiva utakmica", zaključio je Osim.

DAN PRED FINALE: ISTANBUL, TUČE, REKORDI...

KLOPOVA PORUKA PRED FINALE: IGRAJMO FUDBAL!

ZIDANOVA PORUKA PRED FINALE: GLAD NE PRESTAJE!

MAŽIĆ O FINALU: PONOS I ČAST

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC