• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mažić i asistenti - odlični! Vidjeli su SVE

Autor mondo.rs

Pohvale sa svih strana za srpske arbitre - djelioce pravde u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Velike greške Turčina Džunejta Čakira (Real - Bajern), Slovenca Damira Skomine (Roma - Liverpul) i ogromne kritike na račun Engleza Majka Olivera (Real - Juventus) učinile su da se uoči finala Lige šampiona u Kijevu dodatna pažnja obrati na rad sudija.

Neophodnost uvođenja VAR tehnologije i glasne kritike povećale su oprez Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), a ona je u takvoj situaciji dodijelila pištaljku u finalu srpskom arbitru Miloradu Mažiću i njegovom timu. I nije pogriješila!

Srpski sudija vodio je utakmicu staloženo i zaslužio pohvale sa svih strana! Njegov asistent Dalibor Đurđević je u finišu prvog poluvremena u komplikovanoj situaciji vidio "dupli" ofsajd Kristijana Ronalda i Karima Benzeme i opravdano poništio gol Madriđanima.

Koliko je to bila "teška" odluka govori i tadašnji rezultat - 0:0. Bila je hrabra i bila je - ispravna!

Mažić je i u nastavku kontrolisao situaciju i završio finale sa samo jednim pokazanim žutim kartonom, poslije starta Sadio Manea na Serhiju Ramosu u 82. minutu.

Tragičar Liverpula Loris Karijus tražio je u Mažiću krivca za svoju prvu ogromnu grešku, uoči gola Benzeme, ali nije bio u pravu, što je bilo jasno i njegovim saigračima. Dok se čuvar mreže obraćao srpskom arbitru, svima na terenu bilo je jasno da ništa nije bilo sporno u golu, jer je čuvar mreže pogodio Francuza nakon što je Mažić pustio prednost...

Kada je u nadoknadi vremena utrčali navijač prekinuo napad Reala, Mažić je pogledao na sat i na vrijeme tri puta dunuo u pištaljku, da označi kraj utakmice, u kojoj je sa saradnicima Đurđevićem, Milovanom Ristićem i dodatnim arbitrima Nenadom Đokićem i Danilom Grujićem na najbolji način predstavio srpski fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC