• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Ova ekipa može puno bolje

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Odbrana je bila dobra. Sa Nastićem i Todorovićem dobili smo i brzinu i širinu u kadru. Smjena je generacije i raduje da imamo igrače koji ubuduće mogu odgovoriti zadacima, rekao je Robert Prosinečki.

Velika stvar je što smo se oprostili sa tri velikana Vedadom Ibiševićem, Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem, koji su odigrali puno utakmica i dali puno za bh. fudbal, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije večerašnjeg remija u prijateljskom meču sa Crnom Gorom – 0:0.

”Teško je reći poslije puno utakmica u prvenstvu, pa su igrači došli ovdje, pa je kraj sezone... Ali to je FIFA-in termin za prijateljske utakmice. Već sutra putujemo u Južnu Koreju i ove utakmice nisu nam došle u pravo vrijeme, ali šta je, tu je. U jednom dijelu igrali smo jako dobro, stvorili tri, četiri velike šanse. Dominirali smo. Crna Gora imala je jednu polušansu i što se tiče tog dijela utakmice zadovoljan sam”, istakao je Prosinečki i naglasio:

”Ova ekipa može puno bolje. Odbrana je bila dobra. Sa Nastićem i Todorovićem dobili smo i brzinu i širinu u kadru. Smjena je generacije i raduje da imamo igrače koji ubuduće mogu odgovoriti zadacima, onda kada bude najvažnije u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svakako da ćemo raditi i napredovati da popravimo malo igru prema naprijed, ali vjerujem da će i to doći na svoje”.

Nakon utakmice Miralem Pjanić se dotakao predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Ja mislim da nam je cilj, pogotovo nama starijima, da odvedemo našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Od kako je novi selektor došao, reprezentacija igra čvrsto, dobro, nismo primili puno golova. Danas smo imali puno prilika, mislim da se svi dobro slažemo sa novim selektorom. Sada je bitno da se stvori dobra atmosfera oko reprezentacije, kao što je bio slučaj kada smo otišli na Svjetsko. Sada nam treba podrška svih da uradimo to što još nismo uspjeli, a to je otići na Evrpsko prvenstvo”, rekao je Pjanić.

BiH 1. juna u Seulu igra test meč sa Južnom Korejom, učesnikom Svjetskog prvenstva koje će se od 14. juna do 15. jula igrati u Rusiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC