• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov het-trik protiv Španaca, sledi senzacija!

Autor mondo.rs

I treći španski teniser koji se našao na putu Novaka Đokovića nije imao šansu. Srpski as, možda i u najboljem meču na Rolan Garosu ove godine, potvrdio da je u odličnoj formi. Umesto Gofana - senzacija iz Italije!

Dobro, čvrsto i sigurno!

Novak Đoković ostvario je plasman u četvrfinale Rolan Garosa, i tako je izjednačio svoj rezultat od prošle godine, pošto je bez većih problema savladao Fernanda Verdaska u tri seta, posle dva sata i 28 minuta borbe.

Nezgodni Španac imao je standardno periode "buđenja", ali sa povećanjem rizika - pravio je i više grešaka, dok je Đoković ostao potpuno fokusiran.

Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Srpskom asu to je "het-trik" protiv Španaca na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je prethodno eliminisao Munara i Bautistu-Aguta, a u narednom kolu sledi mu najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira.

To je Marko Čekinato (72. teniser sveta), debitant na francuskoj šljaci, koji je u četiri seta eliminisao danas očajnog Davida Gofana (7:5, 4:6, 6:0, 6:3).

Najproblematičniji period za Novaka bilo je uvodnih pola sata meča tokom kojih smo videli tek tri gema. Dva tenisera su na svoje servise branili brejk lopte, Novak nije iskoristio četiri, a Verdasko dve, da bi srpski teniser već u narednom gemu iskoristio umor veterana iz Španije za prvi brejk na meču.

U ostatku gema videli smo daleko kraće poene, a Verasko i Novak su najčešće poklanjali poene jedan drugome iz neiznuđenih grešaka (15:18).

Broj grešaka kod Đokovića smanjio se u drugom setu, a ostao na istom nivou kod Verdaska koga su počeli da muče i žuljevi, ali je još jednom pokazao da se nikada ne predaje.

Đoković je treći set odmah otvorio brejkom, potom bio u neprijatnoj situaciji i uspeo da sačuva servis, da bi u petom gemu još jednom lako došao do brejka. Iskoristio je prvu meč-loptu i sledi mu duel protiv senzacije na "Garosu" - Marka Čekinata.


N A J A V A

Srpski teniser je na ovogodišnjem Rolan Garosu startovao odlično protiv Silve iz Brazila (3:0), da bi potom na žrebu dobijao igrače iz Španije - Munara (3:0) i Bautistu-Aguta (3:1), pa za savršen skor protiv Pirinejaca - treba da pobedit i Fernanda Verdaska (35. na ATP listi).

Biće ovo čak 15. duel starih znanaca, a četiri godine stariji Verdasko do sada je dobio četiri meča, poslednji još pre osam godina na šljaci u Rimu.

Novak Đoković za sada u Parizu deluje veoma dobro i fokusirano, a na svojoj strani protiv Verdaska ima i deset trijumfa, pet u nizu, mada je Španac do sada pružao najbolji otpor upravo na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci.

Verdasko je napravio veliko iznenađenje u prethodnom kolu savladavši Dimitrova (3:0), ali se zato u prvom kolu daleko više namučio protiv Nišioke (3:2).

Na turnirima u Rimu i Madridu se takiđe nije proslavio.

IZ GEMA U GEM:

- TREĆI SET - 

6:2 - KRAJ!

4:1 - Brejk!

Ovo je sada već ozbiljna prednost, Novak ne pušta nogu sa gasa.

3:1 -
Novak ne staje. Pokušava poslednjim naporima Verdasko da se uključi u meč i da produži svoj boravak u Parizu, ali previše greši da bi uspeo u tome. Mora da rizikuje Španac kako bi imao šansu protiv Novaka, ali taj rizik mu se - za sada - nimalo ne isplaćuje.

1:0 - BREJK!

Teže se kreće Verdasko i to koristi Novak Đoković za savršen početak meča.

- DRUGI SET -

6:4 - Set!

Forhend viner i Đoković je na set od četvrtfinala. Verdasko je pokušao da iskoristi pauzu i uhvati Novaka van fokusa, ali je srpski teniser odigrao odlično. Iskoristio je prvu ukazanu set-loptu u ovom setu i približio sebe narednoj rundi takmičenja.

5:4 -
Novak propušta set-loptu, ali Verdasko ima problem sa stopalom i vidi se da ga mnogo muči... Lekar je na terenu, očigledno su problem žuljevi.

4:3 - Brejk! Vraća Novak!

Koliko je Verdasko bio dobar u prethodnom, toliko je bio loš u ovom gemu. Napravio je četiri neiznuđene greške Španac i praktično Novaku poklonio brejk, ali to je on - kroz čitavu karijeru gledmao iste stvari.

3:3 - Brejk!

Savršen gem za Verdaska koji vraća brejk. Igrao je odlično sa osnovne linije, a na kraju Novaka kaznio i na mreži. Po igri u ova dva gema - zasluženo.

3:1 -
Sigurna igra Novaka, Verdasko deluje sve "odsutnije" u ovom meču.

2:0 - Brejk, pa potvrda!

"Melje" sebi u bradu Verdasko, jasno se može čuti koliko psuje Španac, ali to je razlog frustracije zbog loše igre. Novak je set otvorio "brejkom", pa sudiji ukazao na loš teren na kom igrači mogu da izvrnu zglob...

- PRVI SET -

6:3 - SET!

Bravo... Dug set je iza Novaka kome je Verdasko pružio sjajan otpor u prvoj polovini meča, pa su dvojica tenisera na terenu provela čak sat vremena. Posle gemova koji su se igrali na razliku, i u kojima smo gledali veliki broj brejk lopti, poslednja četiri gema bila su daleko kraća.

Novak je bio siguran na svoj servis i iskoristio je prvu set-loptu.

4:2 -
Novak i dalje drži potreban ritam, ali Verdasko pojačava u završnici seta kako bi uspeo da napravi preokret.

3:1 - BREJK!


Uf, kakav meč gledamo...

Jedva je Đoković odbranio svoj servis od Španca, imao je dve brejk šanse Verdasko, da bi Đoković uspeo da uzvrati odmah u narednom gemu, pre svega zahvaljujući rivalovim greškama, pošto je Fernando nakupio već 14 neiznuđenih grešaka.

1:1 - Rezultatski dobar, ne i savršen početak meča za Đokovića koji je dozvolio Verdasku da servis na njegov gem odvede na razliku, ali je potom odmah uzvratio i naterao ga na duži gem, trajao je više od 12 minuta, a srpski teniser je lako dolazio do brejk šansi.

Imao je čak četiri prilike da "oduzme" servis Verdasku, ali Španac je za sada tvrd orah.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC