• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spisak Belgije: Benteke ne ide, Januzaj - da!

Autor mondo.rs

Selektor Roberto Martinez napravio nekoliko iznenađenja...

Reprezentacija Belgije u Rusiju ide sa samo dva izrazita "špic" napadača.

Selektor Roberto Martinez odlučio je da to budu Romelu Lukaku (Mančester junajted) i Miši Batšuaji (Čelsi), koji se na vreme oporavio od povrede ligamenata, dok je sa spiska putnika, pomalo i neočekivano, "precrtan" Kristijan Benteke (Kristal Palas).

Pored njih će u nekim kombinacijama za mesto u vrhu napada konkurisati i Dris Mertens, a prekobrojni su bili i Sels (Njukasl), Kabasel (Votford) i Džordan Lukaku (Lacio).

I pored povreda dvojice iskusnih štopera Tomasa Fermalena (Barselona) i Vensana Kompanija (Mančester siti), koji je napustio poslednji pripremni susret protiv Portugala, Martinez je odlučio da ih uvrsti na konačni spisak, ali ukoliko se ne oporave - spremna je zamena.

Na "stend-baju" će biti Loran Siman (Montreal), a "izmenu" je moguće uraditi 24 sata pred prvi meč na Svetskom prvenstvu...


Prethodno je iznenađenje bilo što na spisku nema Rađe Najngolana (Roma), dok je Martinez odlučio da na Mundijal vodi Nasera Šadlija (tek pet mečeva za VBA u Premijer ligi), odnosno Adnana Januzaja (koji je imao prosečnu sezonu u Real Sosijedadu).

Zanimljivo, to je mladom fudbaleru (23) već drugo učešće na SP.

Ovo je kompletan spisak:

GOLMANI: Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul) i Koen Kastels (Volfsburg).

ODBRANA: Tomas Menije (PSŽ), Tobi Aldervereld (Totenhem), Dedrik Bojata (Seltik), Jan Fertongen (Totenhem), Tomas Fermalen (Totenhem) i Vensan Kompani (Mančester Siti) + Loran Siman (Montreal).

VEZNI RED: Leander Dendonker (Anderleht), Aksel Vitsel (Tjanđin), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Maruan Felaini (Mančester Junajted), Musa Dembele (Totenhem), Juri Tilemans (Monako), Janik Karasko (Dalijan), Naser Šadli (VBA) i Adnan Januzaj (Real Sosijedad).

NAPADAČI: Eden Azar (Čelsi), Dris Mertens (Napoli), Torgan Azar (Menhengladbah), Miši Batšuaji (Čelsi) i Romelu Lukaku (Mančester Junajted).

Belgija na Mundijalu u grupi igra sa Engleskom, Panamom i Tunisom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC