• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević o opstanku Borca: Neophodno 12 ruku

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević pojasnio je za MONDO šta je potrebno Borcu da na sjednici bh. fudbalske vlade opstane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Mile Kovačević za MONDO o opstanku FK Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Posljednja šansa za opstanak Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je sjednica Izvršnog odbora FS BiH, koja bi trebala da se održi 19. juna, ali Milorad Sofrenić, potpredsjednik FS BiH, ne vjeruje u takvu mogućnost.

Teoretski, opstanak Borca u narednoj sezoni Premijer lige BiH jeste moguć, ali Sofrenić je mišljenja da se to neće dogoditi jer bi u slučaju "veta" kompletan Savez bio kažnjen.

Sofrenić: FS BiH neće spasiti Borac!

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora FS BiH Mile Kovačević najprije je istakao da nije u pitanju nikakav veto već mogućnost nove odluke.

Pravo na veto ostavlja Borac u Premijer ligi!?

"Ni Sofrenić ne zna pravu terminologiju, mada ne vjerujem da je to rekao. Za novu odluku je potrebno 12 ruku", rekao je Kovačević za naš portal uz podsjećanje da IO FS BIH broji 15 članova, od kojih su petorica iz Srpske.

Pored Kovačevića i Sofrenića, tu su još i Dragan Kulina (Istočno Sarajevo), Ranko Vučković (Prijedor) i Zlatko Spasojević (Doboj).

"Pet srpskih predstavnika je u Izvršnom odboru ipodrazumijeva se da ćemo svi glasati za to, a kako će drugi glasati, to ne znam. Doduše, mogu samo za sebe garantovati i malo za predstavnike iz Republike Srpske. Mislim da bi trebali svi da podržimo Borac. Ali nedostaje sedam ruku jer nova odluka može biti donesena samo sa 12 glasova", dodao je predsjednik FS RS uz opasku da "valja sačekati sjednicu da bi se donijela bilo kakva ozbiljna kvalifikacija".

"Govorim o realnom stanju. Odluka (Drugostepene komisije FS BiH, prim.aut) je konačna i potrebna je nova odluka koja bi promijenila sadašnje stanje. A da bi se donijela bila kakva odluka, potrebno je 12 glasova", ponovio je Kovačević.

S obzirom na sve to, Borac će, po svemu sudeći, ipak izvući "deblji kraj" na razočaranje velike armije navijača banjalučke ekipe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC