• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan krenuo, prioritet - TITULA

Autor mondo.ba

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, a prvu utakmicu imaće već za mesec dana u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nema Sume. Ivica Iliev poručio igračima: "Titula je prioritet". Đukić: "Naš limit je nebo".

 FK Partizan počeo pripreme za sezonu 2018 2019 Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Vicešampion Srbije za sezonu 2017/18. je danas počeo pripreme za sezonu koja će početi ranije nego ikada.

Već za mesec dana, tačnije 12. jula Partizan očekuje prva takmičarska utakmica - prvi meč u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Partizan će u prva tri kola kvalifikacija (ako dođe dotle, razume se) biti nosilac, a neće biti "povlašćen" u žrebu samo u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Tek što je završena sezona u kojoj je Partizan osvojio Kup Srbije, dogurao daleko u Ligi Evrope, ali je i u prvenstvu zaostao poprilično za Crvenom zvezdom.

Zato je sportski direktor Ivica Iliev u kratkom obraćanju igračima, koji su došli na "prozivku", kratko poručio:

"Prioritet je titula! Imamo mnogo posla i velikih ambicija".

Miroslav Đukić je ostao trener (za sada) i danas je izvršio prozivku, na kojoj su se pojavila 34 igrača (pojedini odsutni).

"Sezona se brzo završila. Nisam ni uspeo da vam čestitam na prethodnm uspesima. Nadam se da ste se dobro odmorili, jer nas očekuje teška sezona. Ne polazimo od nule kao što je bilo lane, nadam se da ćemo odmah početi da funkcionišemo kako treba. U Evropi smo odigrali velike utakmice protiv Olimpijakosa, Videotona, Jang Bojsa, Viktorije... Imamo i sad velike ambicije. Imamo kvalitet i možemo da ostvarimo uspehe. Pred nama je i liga, želimo da vratimo titulu, a Kup da odbranimo. Nalazimo se u Partizanu u kojem nema limita. Limit je nebo. Momci, srećno!", poručio je Miroslav Đukić okupljenima.

Pozdravni govor održao je i predsednik Partizana Milorad Vučelić koji je fudbalerima poručio da zaborave na umor i objasnio im šta znači biti igrač Partizana":

"Dragi momci, vi koji ste dugo u Partizanu i vi koji ste tek došli, želi da vam kažem šta je igrač Partizan. On pre svega voli Partizan. Nosi dres tima sa ogromnom, časnom i tradicijom prepuom trofeja. Ona je toliko moćna i jaka da kad vi budete igrali po meri svojih sposobnosti sama donosi pobede. Vi morate da ovaj dres nosite kao oni pre vas. Dres jeste težak, ali stručni štab je tu da vam pomogne da vam bude lakši. Budite svesni da većina igrača nikad nije igrala za moćniji klub od Partizana. Tradicija je naša toliko velika, moćna i impresivno...".

Nastavio je:

"Treba da igrate kao da ste na frontu. To znači borbenost. Talenat, koji svi imate nije dovoljan. U Partizanu mora da se da sve od sebe. U svakoj utakmici koju igrate. Tražim od vas da ne pokazujete umor i da u svojim komentarima ne priznajete umor. Pripreme služe da steknete snagu i da igrate punom snagom. Pred vama su tri duga i teška takmičenja. Ne pomišljajte na umor. Daroviti ste i volite ono što radite".

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

- SPISAK -

Vladimir Stojković je sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a na prozivku su se javili i igrači koji su do sada bili na pozajmicama - golman Filip Kjajić, Nemanja Stevanović i vezni fudbaler Veljko Birmančević.

Osim njih nedostaju Marko Janković i jedan od novajlija - Rikardo Gomeš, a "krnj" je i stručni štab, jer su sa reprezentacijom Ljubiša Ranković, trener golmana Nemanja Jovšić, kao i fizioterapeut Viktor Vujošević.

Upadljiv je i izostanak najskupljeg igrača u istoriji Partizana Sejdube Sume, mada je, verovatno, dobio koji dan više odmora.

Spisak igrača koji su danas došli u "Zemunelo" (njih 34): 

golmani - Marko Jovičić, Aleksandar Popović, Nemenja Stevanović, Filip Kljajić;

odbrana - Miroslav Vulićević, Luka Cucin, Vlalukin, Nemanja G. Miletić, Bojan Ostojić, Pavlović, Svetozar Marković, Milan Mitrović, Strahinja Bošnjak, Nemanja Antonov, Nemanja R. Miletić, Slobodan Urošević, Šehović;

srednji red - Saša Zdjelar, Nebojša Kosović, Dramami, Marko Jevtović, Saša Ilić, Juri Vakulko, Strahinja Jovanović, Jovan Kokir, Zoran Tošić, Armin Đerlek, Veljko Birmančević;

napadači - Nemanja Nikolić (novajlija), Đorđe Ivanović, Ognjen Ožegović, Lenadre Tavamba, Đorđe Jovanović i Vladimir Đilas.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC