• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" spremne za Kazahstan

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Susret se igra u Zenici u utorak od 17:30 u Trening centru Fudbalskog saveza BiH.

Selektorka bh. fudbalerki Samira Hurem najavila je maksimalan trud igračica u sutrašnjem kvalifikacionom susretu s Kazahstanom.

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će igrati susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Kazahstana. Na konferenciji za medije održanoj danas u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Hurem je najavila maksimalan trud igračica.

Osvrnula se prvo na susret protiv Velsa 7. juna u gostima, u kojem su bh. reprezentativke poražene minimalnim rezultatom.

"Očekivali smo i željeli da osvojimo tri boda u Velsu pa bi i raspoloženje bilo još bolje, ali utakmicu smo odigrali kako smo se pripremili, dali smo maksimum. Fale nam standardne igračice i forma naših najboljih igračica. Imali smo u početku više od Velsa, ali to nije bilo dovoljno. Moje igračice su dale sve od sebe. Što se raspoloženja tiče, jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom i želimo da osvojimo bodove. Očekujem da ćemo pred našom publikom sutra protiv Kazahstana moći to ostvariti. Šest mjeseci je mnogo, ako je ekipa Kazahstana napravila transformaciju, mogli bi se susresti sa problemom. Meni je najbitnije da moje igračice daju sve od sebe", rekla je Hurem.

Hurem je naglasila kako postoji velika razlika između evropskih liga i domaće lige.

"Naš tim je miks zrelosti i mladosti, jednu generaciju smo stvorili koja je dala svoj maksimum. Treba nam šira baza kvaliteta, kako ne bi imali probleme sa povredama ili kartonima. Ono što Savez radi je maksimalan trud, ali u odnosu na druge zemlje Evrope, je to drugačije. Liga u BiH nije dobra, nije jaka, a naše najbolje igračice koje igraju vani su potrošene i tu imamo probleme. Mnoge stvari se trebaju posložiti", rekla je Hurem.

Reprezentativka i kapitenka tima Milena Nikolić rekla je kako su igračice dobro radile za sutrašnji susret.

"Mi smo u prvom poluvremenu dobro parirale Velsu, imale bolje šanse od njih koje nismo uspjele da iskoristimo. U drugom poluvremenu Vels je bio druga ekipa, pritisnuli su nas i vršili visok presing, na što mi nismo mogli odgovoriti. Primili smo taj jedan pogodak koji je odlučio utakmicu. Dobro smo radile za sutrašnji susret, mislim da imamo kvalitetan tim, ali s obzirom na kraj sezone, igračice su umorne, ali sam sigurna da ćemo dati sutra svoj maksimum i sigurna sam da će biti pozitivan rezultat za nas", kazala je.

Lidija Kuliš, reprezentativka Bosne i Hercegovine rekla je kako se na spisku selektorke Hurem nalazi i nekoliko mlađih igračica koje mogu dati veliki doprinos bh. selekciji.

"Imamo par povrijeđenih igračica, ali i novih, odličnih igračica, i one imaju šanse da se pokažu u ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju kako bi ih koristili u budućim susretima", rekla je Kuliš.

Susret Bosna i Hercegovina - Kazahstan igra se u utorak u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine od 17:30, a ulaz je besplatan.

Bosna i Hercegovina nalazi se na pretposljednjem mjestu na tabeli u Grupi 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, iza Engleske, Velsa i Rusije, dok je iza bh. tima na tabeli selekcija Kazahstana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC