• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDIJAL (3. dan): Od podne do ponoći!

Autor mondo.ba

Treći dan Svjetskog prvenstva u Rusiji donosi nam čak četiri utakmice, praktično cijeli dan ćemo da uživamo u fudbalu. Pročitajte prognoze novinara MONDO portala.

Nakon jučerašnjih mečeva na 21. po redu Mundijalu, i prvenstveno sinoćne "ljepotice u Sočiju"  između Portugala i Španije (3:3) na našoj tabeli najuspješnijeg kladioničara redakcije, izdvojio se "samozatajni" Željko Svitlica, koji je intuitivno "nanjušio" dvojku Irana i zaslužio sve čestitke.

POVEZANE VIJESTI

Ostali nisu bili posebno uspješni, što bi se reklo, "nit' smrde nit' mirišu", osim možda Zorana Pajčina, čiji je stil "grlom u jagode" ili "golim dupetom na trnje", dosad pokazao slabe rezultate.

To naravno, ne znači da će tako biti i u budućnosti...

Izvor: MONDO

ZORAN PAJČIN

Šta reći, 0/4 sam ali ostanite uz mene jer svaki kladioničar koji drži do sebe upadne u ovakvu krizu. Vidjeli ste, u 89. Urugvaj, a u 88. minutu Ronaldo mi obara "tiket". Onaj skoro huliganski okršaj, tj. duel Maroka i Irana nema smisla komentarisati.
Da Iran dobije nekoga na Svjetskom prvenstvu prvi put nakon 20 godina i to baš kada ja odigram protiv njih, pa mom baksuzluku nema kraja. Bilo kako bilo dragi čitaoci, vjerujte u moje prognoze i dalje jer će kad tad "krenuti".

Francuska - Australija 1 (3:1)

Ono zbog čega vjerujem da Francuzi mogu i do polufinala, poslije toga je na nebeskim silama, je činjenica da su počistili svlačionicu od problematičnih karaktera kao što su Samir Nasri,Karim Benzema, Frank Riberi... i donekle napravili smjenu generacija. Ekipu predvode Antoan Grizman i Kilan Mbape, dok je ostatak tima dobro izbalansiran na svim pozicijama. Takođe su bogatiji za iskustvo sa Evropskog prvenstva i teško će ih neko uhvatiti na "foru" u grupnoj fazi.
Australija će svoju šansu tražiti u duelima sa Peruom i Danskom. Neće im biti lako, ali nisu toliki autsajderi. Ipak je tu Tim Kejhil.

Argentina - Island 1 (2:0)

Da Island dobije Argentinu? Pa dajte molim vas. Upravo tom stavu se krije najveća opasnost jer bi poraz od Islanda za Argentince kao narod bio poguban. Ta količina prozivanja od strane Brazilaca i ostatka Južne Amerike bi bila previše za poštenog "gaučosa" pa će Mesi i društvo ozbiljno da shvate Islanđane i upišu rutinska tri boda. Volio bih da se zaista simpatični navijači Islanda raduju, ali eto bar će da vide Mesija uživo. Đavolu malo bilo.

Peru - Danska 1 (2:1)

Nakon što je FIFA Paolu Gereru skinula suspenziju zbog zloupotrebe kokaina i dozvolila mu nastup na Mundijalu samo je nebo granica za Peruance. Šalu na stranu, mislim da imaju sasvim solidnu ekipu i u par prijateljskih mečeva na kojima sam ih gledao izgledali su sasvim dobro. Imaju "igru" i dosta discipline. Danska je nakon povrede Niklasa "Lorda" Bentnera zaista previše "oslabljena", a Kristijan Eriksen nije Lebron Džejms niti je ovo košarka što bi rekao cijenjeni kolega Željko Svitlica. On je inače 4/4 dosad, čisto da imate u vidu.

Hrvatska - Nigerija 1 (2:1)

Na kraju smo došli do komšija kojima želim sve najbolje i da prođu barem do četvrtfinala u kojem se iskreno nadam da sudija neće biti "kriv". U suštini o timu Zlatka Dalića region dosta toga zna tako da nema mnogo potrebe pisati kako igraju Modrić i ekipa. Ako ipak niste upoznati, ili se "ni sićate", OVDJE možete pročitati intervju sa selektorom "kockastih".
Nigerija ima nekoliko dobrih igrača i veoma KUL dresove, ali to nije dovoljno za "vatrene".

ŽARKO MARKOVIĆ

Francuska - Australija 1, 3:1

Za Francuze je naročito važno da zabilježe siguran start. Australija je, pak, solidno igrala u pripremnom periodu, pokazavši zavidnu efikasnost te sam siguran da mogu postići bar jedan gol. Francuzi su jedan od kandidata za naslov pa ne bi trebalo da dozvole iznenađenje.

Argentina - Island 1, 2:0

Čvrsta i disciplinovana ekipa sa sjevera Evrope bodove će morati da traži u mečevima sa Hrvatskom i Nigerijom, ali sigurno je da njihov stil igre neće omogućiti goleadu, čak naprotiv, očekujem da meč bude riješen tek u drugom poluvremenu.

Peru - Danska X, 0:0

Sluti na tvrdo. I jedni i drugi će tri boda traziti protiv Australije, a u međusobnom, te susretima sa Francuzima biće važna i gol razlika. Dakle, oprez na sve strane.

Hrvatska - Nigerija 1, 2:1

Odličan sastav imaju Nigerijci, ali blaga prednost ide "kockastima". Na prošlom SP Hrvati su lako izašli na kraj sa jednom afričkom selekcijom, u pripremnom periodu savladali su Senegal, te očekujem da ovdje evropska disciplina dođe do izražaja protiv afričke poletnosti i i improvizacije.

NEBOJŠA ŠATARA

Francuska - Australija 1 (3:2)


S obzirom da "trikolori" u posljednjih desetak utakmica igraju veoma efikasno, najmanje dva postignuta gola osim posljednjeg duela sa SAD, a "kenguri" zabijaju najmanje tri pogotka, onda je logično da očekujemo da će i danas biti sijaset golova u Kazanju. Naravno, Francuska ima bolji tim i jedan je od favorita za najviši plasman pa pobjeda ne bi smjela da izostane.

Argentina - Island 1 (3:1)

Islanđani su se kroz kvalifikacije pokazali kao tvrd orah, kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu i zaradili su simpatije kompletnog "Starog kontinenta" zbog svojih fantastičnih navijača, koji će sigurno smo ispuniti i moskovsku "Otkritje arenu". Međutim, od današnjeg dvoboja sa "gaučosima" i Leom Mesijem, dobiće samo to, simpatije, a bodovi idu dvostrukom svjetskom prvaku.

Peru - Danska 2 (1:2)

Iako je Peru tokom pripremnih utakmica pokazao da ima veoma ozbiljnu reprezentaciju, a s druge strani Danci igrali po sistemu toplo-hladno, vjerujem da će Evropljani ipak slaviti u Saransku. Kristijan Eriksen se poslije izostasavljanja Niklasa Bendtnera promovisao u novog lidera nacionalne selekcije i uvjeren sam da će zabilježiti trijumf.

Hrvatska - Nigerija 1 (3:0)

Uprkos problemima sa "slučajem Zdravko Mamić", koji je pomalo uzdrmao izabranike Zlatka Dalića, a posebno ključnog igrača Luku Modrića, "kockasti" će osvojiti sva tri boda protiv Nigerije i to vrlo ubjedljivo.

ŽELJKO SVITLICA

Francuska - Australija 1 (3:1)

Francuska je djelovala dobro u pripremnoj utakmici, koju sam gledao. Nism ubijeđen u njihov velki uspjeh na ovom Mundijalu ali vjerujem da će Australiju pobijediti bez problema.

Argentina - Island 1 (3:0)

Argentina od koje se opet mnogo očekuje i koja je jedva uhvatila mjesto za Rusiju će vjerujem zbog te nervoze navaliti na Island. U napadu im ne fali talenta ni iskustva.

Peru - Danska X (1:1)

Peru i Danska će ili odigrati spektakl sa puno golova ili dosadno i tvrdo pa tipujem na drugo.

Hrvatska - Nigerija 1 (2:1)

Hrvatska će protiv Nigerije igrati pametno i iskusno ali nepoznanica je kakav odnos prema igri i takmičenju će imati Nigerija. Prognoza 2:1 za komšije.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Francuska - Australija 1 (2:0)

Francuzi su selekcija koja se ubraja među favorite za osvajanje "boginje", bar na papiru. Sigurno da će učiniti sve da Mundijal otvore trijumfom. "Kenguri" ne bi smjeli predstavljati veliki problem, tako da tipujem sigurnu pobjedu Francuske.

Argentina - Island 1 (4:1)

I Argentinci su, poptu Francuza, stavljeni u krug selekcija koje "pucaju" na najviši plasman. Žrijeb im je na otvaranju Svjetskog prvenstva dodijelio simpatični Island. Sve osim pobjede južnoameričke selekcije bilo bi veliko iznenađenje, ali smatram da i "ostrvljani" imaju šta da pokažu i da mogu bar do gola.

Peru - Danska X (0:0)

Duel dvije čvrste ekipe, po meni podjednakog kvaliteta. Nekako mi ovaj susret vuče na "nulu", ali "duplu nulu", dakle remi, i to bez pogodaka.

Hrvatska - Nigerija 1 (2:1)

Naše komšije Mundijal u Rusiji dočekali su sa poprilično velikim ambicijama. Svakako da Hrvati posjeduju kvalitet, ali pitanje je koliko mogu na velikom takmičenju. Smatram da Nigeriju, svog prvog rivala, mogu "preskočiti", a za dalje ćemo vidjeti.

GORAN ARBUTINA

S obzirom da je dužan gajbu piva, koju odbija da plati iz samo njemu znanog razloga, a i u ovom trenutku leti iz Moskve, ostaćete uskraćeni za njegove prognoze. Osim toga, zajedničkom odlukom kolegijuma iz čiste ljubomore jer je bio na otvaranju Mundijala, biće kažnjen i sa oduzimanjem jednog boda. Šalimo se...

Francuska - Australija 1 (3:0)
Argentina - Island 1 (3:0)
Peru - Danska 1 (1:0)
Hrvatska - Nigerija 1 (3:0)

SVE ŠTO VAS ZANIMA SA MUNDIJALA 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC