• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skrivio penal, pa doneo Dancima pobedu!

Autor mondo.rs

VAR tehnologija pomogla sudiji da ispravno svira penal za Peru, ali je Kueva prebacio ceo gol. Kazna je stigla brzo i odlučila je utakmicu, zajedno sa sjajnim Kasperom Šmajhelom.

Danci su počeli Svetsko prvenstvo pobedom, Peruanci bolnim porazom!

Asistencijom najboljeg igrača Skandinavije, Kristijana Eriksena, njegov saigrač Jusuf Poulsen dobio je u 59. minutu šansu "na tacni". Istrčao je pred golmana, ostao miran i poslao loptu u mrežu, za konačnih:

Peru - Danska 0:1 (0:0)

"Italijanskim" pristupom, čvrstom igrom u Saransku, ekipa Agea Hareldea tako je savladala agresivnog rivala, koji je pre poluvremena propustio šansu da zatrese istu mrežu koju je u nastavku prodrmao Poulsen.

Strelac jedinog gola skrivio je pred pauzu penal, fauliravši Kristijana Kuevu. Sudija iz Gambije, Bakari Gasama, iskoristio je pomoć VAR tehnologije i ispravno pokazao na kreč. Kueva je prišao lopti i prebacio gol za metar i po!



Saigrači su ga grlili, da ga uteše, kao što su Danci zagrlili Kaspera Šmajhela, koji je i tom situacijom dobio dodatno samopouzdanje da postane podjednaki heroj kao i Poulsen. Možda i veći!

Poznati golman zaustavljao je u nastavku sve pokušaje rivala i završio meč sa šest odbrana! Peruanci su napadali, borili se, uveli u poslednjih pola sata i svog najboljeg igrača, Paula Gerera... Međutim, ni njegovi šutevi (probao i petom) nisu bili dovoljni za remi, kao što ni dobri potezi nisu tragičaru Kuevi doneli iskupljenje.

Trudio se, driblao, nameštao šanse, ali je Šmajhel danas prosto bio nesavladiv...

Danci su se trijumfom izjednačili u broju bodova sa Francuzima i u drugom kolu će u četvrtak protiv Australije imati praktično "meč loptu" za plasman u nokaut fazu. Istovremeno, Peruanci će protiv "trikolora" tražiti iskupljenje za neuspeh koji su doživeli na današnjem meču, svom prvom na Svetskom prvenstvu posle 36 godina.

Peru: Galjese - Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko - Tapija (od 87' Akino), Jotun - Kariljo, Flores (od 62' Gerero), Kueva - Farfan (od 85' Ruidijaz)

Danska: Šmajhel - Dalsgar, Kjer, Kristensen (od 81' M. Jorgensen), Larsen - Jorgensen Kvist (od 36' Šene), Dilejni - Poulsen, Eriksen, Sisto (od 67' Brejtvajt) - Jorgensen.

Sudija: Bakari Gasama (Gambija)

Duel na stadionu Mordovije bio je treći na subotnjem programu. Francuzi su popodne pobedili Australiju posle velike borbe u Kazanju, Island se borio i izborio protiv Argentine, a takmičarski dan biće završen utakmicom Hrvatska - Nigerija u Kalinjingradu, od 21 čas.

Iz minuta u minut:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA DANSKE 1:0 -

86' Eriksen se nije nagradio golom za odličan nastup. Asistent za gol Danaca ušao je u dobru šansu i gađao pravo u Galjesea. Asistirao mu je Jorgensen...

84' Šmajhel je zablistao! Nogom je odbranio dobar Farfanov šut, posle asistencije brzog Karilja. Ostao je sam kod bele tačke i ne uspeva da postigne gol. Danski golman do sada je ostvario šest odbrana.



82' Nikolaj Jorgensen, centarfor Danske, imao je šansu da praktično "završi" ovu utakmicu, ali je šutirao loše, levom nogom. Peruanci su i dalje u igri.

78' Kakav je igrač Gerero! Dobio je loptu od Kueve usred šesnaesterca, probao da petom savlada Šmajhela i za malo promašio! Danci su na prstima gledali kako fudbal polako ide sa spoljne strane stative.

71' Opet prete Peruanci... Lopta je prešla Šmajhela, išla ka Gereru, ali je Jusuf Poulsen opet bio na mestu da spreči poznatog napadača u nameri. Nema dileme ko će biti heroj ako Danska pobedi.

70' Velika šansa za Alberta Rodrigeza, kapitena Perua! Veteran je posle prekida za malo bio "kratak" u pokušaju da glavom savlada Šmajhela...

64' Najbolji strelac u istoriji Peruanaca, Paulo Gerero, ušao je u igru pred poslednjih pola sata. Nekadašnji igrač Bajerna i Hamburga 31. maja je dobio presudom Vrhovnog suda Švajcarske dozvolu da zaigra, nakon što mu je bilo zabranjeno zbog dopinbga.

61' Odmah posle gola - velika šansa za Peruance. Kariljo je šutirao sa desetak metara iskosa, lopta je išla nisko, a Šmajhel je bio spreman!

59' DANSKA VODI! POULSEN!

Igrač koji je u finišu prvog dela skrivio penal iskupio se golom! Istrčao je kontru, prihvatio Eriksenovu asistenciju i poslao loptu u mrežu!



57' Neverovatno je kako Peruanci ne koriste šanse! Kueva je odlično zalomio Kjera, ali Kariljo i Flores nisu znali da loptu upute ka golu. Svemu je prethodio nedosuđeni fosajd...

49' Interesantan podatak. Jedini igrač na terenu koji je prošle sezone nastupao za danski klub je Peruanac, Edison Flores, igrač Olborga.

- poluvreme -

45' Katastrofalno izveden penal! Kueva je prebacio gol bar za metar i po! Katastrofalno izveden jedanaesterac...

45' Ponovo je VAR aktiviran i ponovo je dosuđen penal! Jusuf Poulsen je zakačio nogom Kristijana Kuevu, a sudija Bakari Gasama (Gambija) je proverio snimak i utvrdio da je kontakt postojao. Peti jedanaesterac na Mundijalu!

40' Konačno da i Peruanac Galjese reaguje. Eriksen je šutem iz slobodnog udarca (sa ivice kaznenog prostora) pogodio "živi zid", a lopta se odbila do Šenea. On je šutirao snažno, ali je golman bio na mestu. Prvi pravi šut i na tom delu terena.

35' Dosadan prvi deo utakmice prekinut je lošom situacijom - povredom. Danci iznose sa terena Kvista, a njegovo mesto zauzima Lase Šene, vezista Ajaksa.




28' Prvi šut Danaca ka golu - u 27. minutu. Dilejni je prebacio gol i pogodio kameru. Nezanimljivih pola sata fudbala.

13' Dobar pokušaj Peruanaca. Snažan udarac Andrea Karilja, ofanzivca Votforda. Utrčao je u kazneni udarac po desnoj strani, gađao dalji ugao, a Šmajhel se bacio i odbranio.

10' Miran početak utakmice, dok je stadion ispunjen (kapacitet 44.444). Dok Kasper Šmajhel traži od defanzivaca Danske da komuniciraju, Peruanci probaju udarce sa distance.

Uvod u meč:

I subota je počela sjajno, kao i kompletno Svetsko prvenstvo. Nema razloga da tako i ne ostane.

"Galski petlovi" iz Francuske su umalo bili skuvani u Kazan(j)u, a Argentina nije uspela da slomi Islanđane, iako je Leo Mesi imao penal, koji nije iskoristio.

Od 18 časova, na programu je treća utakmica dana. Na Mordovija areni, u Saransku, igraće:

Peru - Danska!



Južnoamerička selekcija prvi put se plasirala na Svetsko prvenstvo od Španije 1982. godine, a Danci se vraćaju na najveći turnir nakon što su propustili Mundijal u Rusiji.

I jedni i drugi će tako sa posebnim osećajem dočekati početak utakmice u kojoj će se pobednik izjednačiti na vrhu tabele Grupe C sa Francuskom.

Danci će početi povratnički nastup uzdajući se u Kristijana Eriksena, vezistu Totenhema koji je bio najbolji igrač ekipe tokom kvalifikacija, u kojima je postigao 11 od ukupno 22 pogotka Skandinavaca.

Sa druge strane, važan podatak je da je na čelu napada Perunaca poznati Džeferson Farfan, nekadašnji napadač PSV Ajndhovena, Šalkea, Al Džazire i aktuelni špic Lokomotive iz Moskve.

Kuriozitet ove utakmice svakako je i podatak da su obe ekipe izborile plasman na Mundijal kroz baraž, u kojem su podgrejale nadu navijača da bi mogle da naprave uspeh na najvećoj smotri. Peruanci su dvaput igrali u četvrtfinalu, a Danci jednom. I jedni i drugi nastupaju peti put na Svetskom prvenstvu.

Pratite ovaj meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC