• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (4. dan): Svi na Srbiju? Pa, ne baš...

Autor mondo.ba

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u Rusiji na teren će i fudbaleri Srbije. Pogledajte prognoze novinara MONDO portala i njihova razmišljanja koliko može četa Mladena Krstajića.

 Mondo tiket MONDIJAL 2018 četvrti dan 17. jun Izvor: MN PRESS

Polako se zahuktavaju borbe za bodove u Rusiji, ali i u banjalučkoj redakciji MONDO portala.

Četvrtog dana prvenstva svijeta u Rusiji na teren će i fudbaleri Srbije i svakako je to duel koji kod nas privlači najviše pažnje. Većina, ali ne svi, tipovali su na pobjedu "orlova" protiv Kostarike. Ipak, ima i onih koji nisu ubijeđeni u slavlje čete Mladena Krstajića.

Pišite nam u komentarima vaša očekivanja...

Inače, nakon trećeg dana stanje na tabeli nije mnogo promijenjeno. Željko Svitlica i dalje je prvi, dok je i Zoran Pajčin pogodio svoje prve tipove, tako da kraj njegovog imena više ne stoji "krompir".

Jučerašnji dan obilježilo je prvo iznenađenje u Rusiji, gdje smo se i mi "opekli", dok svi osim Nebojše Šatare "popadali" i na meču između Perua i Danske.

Nakon osam utakmica i 48 tipovanja, i dalje čekamo pogođen tačan rezultat...

Izvor: MONDO

GORAN ARBUTINA

Kostarika - Srbija 2 (1:4)

Mnogo ljudi sumnja u reprezentaciju Srbije, ali uvjeren sam da će Srbija konačno opravdati ulogu favorita. Tipujem da će primiti gol jer je odbrana lošiji dio tima.

Njemačka - Meksiko X (0:0)

Iako je Njemačka favorit uz Brazil za osvajanje trofeja, mislim da će Meksikanci, nakon Islanda, napraviti drugo veliko iznenađenje i obradovati gomilu njihovih navijača u Rusiji.

Brazil - Švajcarska 1 (2:0)

Nema iznenađenja kada je u pitanju Brazil, ali za razliku od prijateljskih utakmica, mislim da neće biti previše ubjedljivi u prvoj utakmici jer će Švajcarska željeti da primi što manje golova i na taj način ostane u igri za drugo mjesto u grupi.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

ZORAN PAJČIN

Juče mi se malo "otvorilo" pa sam sa pogođenim ishodima na Francuze i Hrvate probio led. Ipak, mnogo mi je žao Peruanaca koji su pokazali da su bolja ekipa od Danske, a uz to i demonstrirali sjajan timski duh na poluvremenu kada su svi odreda prišli Kristijanu Kuevi da mu pruže podršku nakon promašenog penala. Peruanci su dobili "rat" na tribinama, ali u napadačkoj trećini nisu pokazali ubiliački instinkt. Valjda će taj dio igre popraviti jer ću ih "gurati" u naredna dva kola. Argentina - Island? Nije kraj svijeta ljudi. Previše se danas živi u momentu za moj ukus.

Kostarika - Srbija 2 (1:2)

Dosta negativna atmosfera oko reprezentacije Srbije zbog situacije oko spiska, loše igre protiv Čilea je splasnula nakon dosta dobre igre protiv Bolivije, što je naravno dobro. Ipak, kada Bolivija izgubi prednost nadmorske visine i nije neka ekipa tako da ne uzimam tu utakmicu mnogo ozbiljno. Priznajem da sam zbog tog "crnila" oko tima izgubio povjerenje u dobar nastup u Rusiji, ali eto, kao prema onim teorijama na "dan izbora" i ja se "okrećem" i prosto ne mogu odigrati protiv nas. Naprijed "Orlovi"!

Njemačka - Meksiko 1 (3:1)

Nekako kada vidim onaj njihov matirani crni avion sa natpisom "Die Mannschaft" obuzme me neki osjećaj da su premoćni i da ne mogu izgubiti. Glupo je, ali eto. Opet imaju duboku i sjajnu ekipu, istog selektora, vjeru i samopouzdanje. Meksikanci su dosta solidni i meni su favoriti za drugo mjesto u grupi ispred Južne Koreje i Švedske, ali Njemačka je ipak neka druga dimenzija za "sombrerose".

Brazil - Švajcarska 1 (2:0)

Generacija Brazila koju predvodi Nejmar "onih 1:7" sa prošlog prvenstva pred svojim narodom može oprati samo šestom "Boginjom" inače će zauvijek ostati crna mrlja u najvećoj fudbalskoj "istoriji" svijeta. Ovo uvijek veliki pritisak na Brazil čini još većim, ali teško da će ih to sputati u grupnoj fazi. U nastavku može imati veliki uticaj. Švajcarska je odlična, "zategnuta", ali ne vidim da mogu više od dobrog otpora.

Izvor: MN PRESS

NEBOJŠA ŠATARA

Kostarika - Srbija 2 (1:2)

Najvažniji meč na Mundijalu Srbija mora da dobije i to će sasvim izvjesno i učiniti. Mladen Krstajić je vjerujem dobro posložio ekipu, koja je baš snažna iz prekida, pa očekujem takve i pogotke. Biće "Mitro's on fire", a mogla bi da legne i jedna "bomba" Kolarova iz slobodnjaka. Ma koliko Stojke bio siguran na golu, biće i jedna, ali samo jedna greška odbrane, koju će kazniti Kostarikanci. Ipak, bodovi idu na konto "orlova".

Njemačka - Meksiko 1 (3:0)

Svjetski šampion nije briljirao tokom priprema za Svjetsko prvenstvo, remiji sa Englezima, Francuzima i Špancima, kao i porazi od Brazila i Austrije, ne ulijevaju povjerenje, ali to su Nijemci. Oni uvijek igraju kad treba, a sad im treba i neće dozvoliti ni promil šansi "sombrerosima" da eventualnu ostanu neporaženi. Čak neće nijednom pogoditi mrežu Manuela Nojera.

Brazil - Švajcarska 1 (2:0)

Remi na ovom meču, uz pobjedu Srbije nad Kostarikom, bio bi idealan za srpske navijače, međutim, "karioke" su po igri postali sličniji reprezentacija Njemačke, nego svojoj uobičajenoj lepršavosti. Čvrsto u odbrani, jako zgusnuto u veznom redu, a u napadu veoma ubitačno na čelu sa Nejmarom. Uz dužno poštovanje, Švajcarci ne moraju ni da istrče na teren u Rostovu. Svoju šansu za prolaz u drugi krug moraće da potraže protiv "orlova" i Kostarike.

Izvor: MN PRESS

ŽELJKO SVITLICA

Kostarika - Srbija X (1:1)

Ovo će biti čvrsta i teška utakmica. Lično se uzdam da Srbija prolazi grupu. Takođe, u ovoj grupi moglo bi biti raznih kombinacija i iznenađenja jer se svi nadaju prolazu.

Njemačka - Meksiko 1 (2:1)

Meksiko mi je jedna od omiljenijih ekipa na mundijalima, ali Nijemci su uvijek "dosadno" dobri pa će tako biti i sad.

Brazil - Švajcarska X (1:1)

Evo da tipujemo jedno iznenađenje koje će zakomplikovati ovu grupu. Kasnije će Srbija dobiti Švicu. :)

Izvor: MN PRESS

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Kostarika - Srbija X (1:1)

S obzirom da sam jedan od rijetkih koji je prognozirao da Srbija neće proći grupu, te da će Mundijal okončati sa jednim ili maksimalno dva boda, vjerujem da će "orlovi" ovo SP otvoriti bodom. Svi od ekipe Mladena Krstajića očekuju da prođe grupu, ali ona uopšte nije naivna. Nisam impresioniran igrama Srbije, tako da mislim da Kejlor Navas i ekipa mogu do boda. Ipak, daleko od toga da bih volio da budem dobar prognozer...

Njemačka - Meksiko 1 (3:0)

Iako većina favorita na SP od početka kreće laganim ritmom, vjerujem da će Njemačka ubjedljivo poraziti Meksiko. Uigrana mašinerija "pancera" nije se proslavila tokom priprema za odlazak u Rusiju, ali prijateljske utakmice su jedno, a borbe za bodove nešto sasvim drugo. Iako su "sombrerosi" čvrsta selekcija, koja ne prima puno golova, vjerujem da će njihova mreža danas biti dobro popunjena.

Brazil - Švajcarska 1 (6:1)

Odavno čekam da se na SP neka utakmica otvori, da neka reprezentacija deklasira rivala, a imam osjećaj da bi to baš mogao biti duel Brazila i Švajcarske. Iako su Švajcarci u dobroj formi, odavno ne znaju za poraz, Brazil je uvijek Brazil, pogotovo sada kada je u Rusiju došao u paklenom sastavu. Nejmar i društvo od starta će željeti da pokažu cijelom svijetu da su najbolji i ubijeđen sam da će im se već u prvoj utakmici "otvoriti".

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

ŽARKO MARKOVIĆ

Kostarika - Srbija 2 (1:3)

Iako iz srpskog tabora upozoravaju na čvrstinu Kostarikanaca te očekuju tvrd meč, ovdje očekujem rani gol "orlova", koji će utakmicu da odvede u drugom smjeru i do pobjede sastava Mladena Krstajića.

Njemačka - Meksiko 1 (2:0)

"Panceri" tradicionalno dobro startuju na velikim takmičenjima i ovdje ću se držati te tradicije, iako Njemačka nema tim pun zvijezda kao na prethodnom SP.

Brazil - Švajcarska 1 (3:1)

Brazil je Brazil i mora da krene silovito, Švajcarska nema šta da izgubi jer drugi krug svakako mora da traži preko Kostarike i Srbije, stoga očekujem efikasan meč.

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC