• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor pred Švajcarsku: Drim tim je spreman!

Autor mondo.rs

"Biće žestoko", kaže selektor Mladen Krstajić dan uoči meča u Kalinjingradu. Na pitanje o tenzijama zbog Kosova se smeje. Na konstataciju da su Švajcarci iskusniji - pokazuje na Nemanju Matića.

 Mladen Krstajić Srbija Švajcarska biće žestoko Izvor: MN PRESS

Još manje od 24 časa!

Dani predugo traju od pobede protiv Kostarike, ali smo ipak dočekali poslednje veče pred drugu utakmicu naše reprezentacije na Mundijalu:

Srbija - Švajcarska, petak u 20 čas.

Selektor "orlova" Mladen Krstajić izveo je u četvrtak svoje igrače na teren stadiona "Baltika arena" u Kalinjingradu, gde će 24 časa kasnije igrati važan meč, sa velikim ulogom.

U najavi te utakmice, poruka šefa struke srpske reprezentacije je jasna - njegovi momci će dati sve što mogu, za Srbiju.

"Veoma smo srećni zbog načina na koji su se stvari dosada dešavale. Veliki uspeh je što smo se plasirali na Mundijal posle zaista teške kvalifikacione grupe. Zasluženo smo došli ovde, a poruka Srbiji je da budu spokojni, da su igrači zdravi, orni i željni da se pokažu sutra. Kao što su pokazali volju i želju i u utakmici protiv Kostarike", izjavio je Krstajić na konferenciji za novinare.

"BIĆE ŽESTOKO!"

Izvor: MN PRESS

Novinar agencije Asošijeted pres pitao je Krstajića za potencijalnu tenziju između njegovih igrača i Švajcaraca koji "vuku" poreklo sa Kosova i Metohije. Na pitanje da li je pričao sa svojim izabranicima o tome, srpski selektor je "razvukao" širok osmeh.

"Rekao sam već sto puta, evo ponavljam i 101. put da me politika ne zanima. Imamo svoj cilj, svoj pravac, ovde smo zbog sporta, da predstavljamo svoju zemlju. Uopšte nismo zainteresovani ni za šta drugo", odgovorio je Krstajić.

Da sve bude u redu, lako ćemo za pevanje

Na pitanje da li će zapevati ako njegov tim pobedi Švajcarce, Krstajić je odgovorio u dobrom raspoloženju: "Daće Bog da sve bude OK, za to neće biti nikakav problem".

Upitan za najveće vrline sutrašnjeg rivala, on je istakao nekoliko stavki.

"Taktički su dosta dobro potkovani, igraju dugo zajedno, imaju selektora koji je četiri ili pet godina zajedno sa njima i to su mnogo bitne stvari na ovakvim takmičenju. Znamo šta su im vrline, dobre stvari, dobro smo analizirali Švajcarsku, kao i oni nas verovatno. Biće sutra žestoko".

"O ISKUSTVU ŠVAJCARSKE: IMAMO DRIM TIM"

Izvor: MN PRESS


Novinari su posebno akcentovali iskustvo koje su reprezentativci Švajcarske stekli u uzastopnim nastupima na najvećim takmičenjima. "Orlovi" nemaju tu "rutinu" u dresu sa srpskim grbom, a Krstajić u tome ne vidi problem.

"Pored mene sedi legenda Mančestera (Nemanja Matić) i ne vidim problem u iskustvu. I u svlačionici imam 'drim tim' i ne vidim problem. Nema razlike izaći pred 60.000 ljudi u Kosmos areni u Samari ili na Old Trafordu ili na stadionu Rome, Zenita ili nekog drugog kluba", objasnio je selektor i stavio tačku na tu temu.

Kakvu ćemo Srbiju videti u petak na terenu?

"Biće taktičkih promena, što je sasvim normalno, ali nećemo odstupati od našeg sistema i stila. Garantujem da su igrači maksimalno spremni, da će biti odgovorni kao i u prvoj utakmici, da će biti i agresivni i igrački raspoloženi, a naravno da će biti fer-plej, kao što su bili i protiv Kostarike".

Važan dan je pred našom reprezentacijom..

  .

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC