• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosanović novi predsednik FSS?

Vanredna skupština FSS održaće se 14. aprila, a glavni kandidat za naslednika Zvezdana Terzića je - Milorad Kosanović, prenose "Večernje novosti".

 Kosanović novi predsednik FSS? Izvor: MONDO

Sigurno će kandidatura nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i selektora mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore za mnoge biti iznenađenje, ali tako ne misli jedna jaka struja koja će ga i zvanično predložiti.

Svakako da će se otvoriti neka pitanja, na Skupštini ili pre nje, jer prema Statutu novi predsednik, ako se bude i birao, mora da bude iz Skupštine. Dakle, Terzića može da nasledi samo neko od 80 članova (Dragan Džajić je u pritvoru) srpske fudbalske vlade u kojoj nije Milorad Kosanović.

"Novosti" prenose da iza Kosanovića stoji veliki deo Srbije i, naravno Vojvodina, pa postoji mogućnost da neko od članova Skupštine bude povučen, a da na njegovo mesto dođe Kosanović. Na taj način bi se rešila i ta zakonska regulativa.

Beogradski dnevnik piše da Kosanović ima nekoliko aduta za novu funkciju - pre svega, to je činjenica da je potpuno nezavisan, da se iskazao i kao vrhunski biznismen, pa ima preduslove da mirno može da plovi uzburkanim fudbalskim vodama. On ne radi ni u jednom klubu, pa ne može da dođe do sukoba interesa.

Velika njegova prednost je je što nije član nijedne stranke, a ima iskustva i kao direktor, budući da je 1989. Vojvodina poslednji put bila šampion kada je on bio na čelu kluba.

Ako se zna da se na poslednjem sastanku proširenog Odbora za hitna pitanja, insistiralo na tome da novi predsednik ne može da ima bilo koju funkciju u nekom klubu, kao i da ne sme da bude politički angažovan, jasno je da i to ide na vodenicu Kosanovića.

Ukoliko Kosanović dobije traženu podršku, on bi izabrao najuže rukovodstvo, a izbori po regionima, odnosno na svim nivoima, započeli bi već 15. aprila.

Naravno, postoje još neke grupacije u Skupštini, koje će, možda, izaći sa svojim kandidatom ili će čvrsto zahtevati da se krene sa izborima na svim nivoioma, kako je već dogovoreno.

To podrazumeva da na čelu FSS, do januara 2009. godine, ostane četvorka (Karadžić, Teofilović, Đorđević, Kostadinović) koja je kolektivno preuzela funkciju od kada je Zvezdan Terzić podneo neopozivu ostavku.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC