• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dao 22 gola u jednoj sezoni, a sada igra beka

Autor mondo.rs

U Crvenoj zvezdi polažu velike nade u Aleksu Terzića.

 Aleksa Terzić FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dobrim igrama u Grafičaru prošle sezone, kao i tokom dosadašnjih priprema, mladi Aleksa Terzić ozbiljno se nameće Vladanu Milojeviću da ga uoči početka sezone ostavi među prvotimcima, umesto da ponovo ide na pozajmicu.

Videćemo šta će odlučiti trener Crvene zvezde, ali trenutno levi bek koji će 17. avgusta napuniti 19 godina ima veliko poverenje.

Protiv selekcije Užica je odigrao ceo meč, a protiv Rida poslednjih pola sata.

"Mnogo sam bolji, opušteniji, iskusniji nego pre godinu dana kada sam bio na pripremama. Fudbal koji se igra u prvom timu je odličan i atmosfera je još bolja nego prošle godine, pre svega jer tada nismo znali da ćemo ovoliki uspeh napraviti, sada je lakše. Poznajem se sa svima, odlično su me prihvatioli i dobro se slažemo i van terena i na terenu", izjavio je mladi fudbaler za klupski sajt.

Od starijih saigrača posebno ističe Branka Jovičića i Srđana Babića, a od vršnjaka Dejana Joveljića. Evo i zbog čega:

"Od starijih igrača najveća podrška i pomoć mi je Branko Jovičić, stalno se čujemo i dosta mi pomaže. Takođe, Babić mi pomaže tokom igre jer on igra tog levog štopera i dosta me usmerava, govori kada treba da skupim i kako da se pomeram. Od velike pomoći su mi i moji vršnjaci, svi se družimo, a posebno sam dobar drug sa Joveljićem. On i ja se znamo od 11. godine i od tada se družimo", ispričao je Terzić i zatim otkrio jednu zanimljivost:

"Interesantno je to da sam doveden u Zvezdu kao napadač, pa smo Joveljić i ja bili konkurencija jedan drugome. U jednoj sezoni ja sam postigao 24, a on 22 gola. Ubrzo sam počeo da igram krilo, a kasnije me je trener Marko Mitrović na jednoj utakmici spustio na beka i oduševio se kako sam odigrao. Ognjen Koroman, koji je posle toga došao, je prihvatio tu moju novu poziciju".

Govorio je Aleksa Terzić i o svojim adutima.

"Imam dosta snage pa se mnogo ponavljam u napadu. Borben sam, imam dobru levu nogu, dobar centaršut. Radim i na ofanzivi i na defanzivi. Mnogo mi je značio period proveden u Grafičaru jer sam osetio čvrstinu u igri, odnosno brži fudbal. To mi sada pomaže i na treninzima i na utakmicama. Znao sam da je dobar potez to što sam otišao u Grafičar. Sada su razmišljanja takva da ću ostati da igram Ligu šampiona sa omladincima, ujedno se boreći za mesto u prvom timu. Igram na poziciji na kojoj igra reprezentativac Milan Rodić, tako da mi predstoji velika borba", svestan je talentovani levi bek.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC