• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUDO: Koreja izbacila Nemačku!

Autor mondo.rs

Šokantan rasplet u grupi F! Dalje idu Švedska i Meksiko, dok je aktuelni prvak sveta ispao, primivši dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena...

Treći put zaredom, aktuelni prvak sveta ne uspeva da prođe grupnu fazu!

Posle neuspeha Italije u Južnoj Africi 2010. godine i ekspresnog ispadanja Španije u Brazilu 2014, ovog puta je reprezentacija Nemačke doživela debakl na Mundijalu u Rusiji!

Švedska je pobedom nad Meksikom u Jekaterinburgu - 3:0 (0:0) - osvojila prvo mesto u grupi F i igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupe E (Brazil, Švajcarska, Srbija), dok će se Meksiko sastati sa najboljom selekcijom te grupe.

Posle pobedonosnog gola u 95. minutu subotnjeg okršaja sa Švedskom činilo se da Joakim Lev i njegovi izabranici drže sve konce u svojim rukama, ali oni su u Kazanju doživeli poraz od Južne Koreje, koji valjda niko živ nije očekivao - 0:2 (0:0)!



Dok je na utakmici Meksiko - Švedska bilo 0:0, Nemcima je remi bio koliko-toliko po meri, jer ih je držao na drugom mestu u grupi. Ali, kada su Šveđani u drugom poluvremenu poveli, a zatim i napunili mrežu "sombrerosa", Nemačka se našla pod ogromnim pritiskom.

Lev je uveo sa klupe sve svoje adute, napadi su se ređali u talasima, međutim Koreja je ne tako retko pretila iz kontri i bilo je pitanje ko će prvi popustiti u čudnoj borbi nerava (Azijatima je bilo jasno da ne mogu dalje, jer im je za to bio neophodan poraz Švedske, ali su se bez obzira na to lavovski borili).

Posle niza propuštenih šansi i sjajnih intervencija golmana Hjona, u 92. minutu je Son Hjung Min izveo korner, a Kim Jong Gvon na "drugoj" stativi ostao sam i zatresao mrežu.

Sudije iz SAD isprva su poništile gol zbog ofsajda, ali VAR je "skočio" u zaštitu pravde i Nemci su morali da krenu sa centra.

Usledili su očajnički pokušaji da "panceri" za preostalih nekoliko minuta izvedu svoj najveći preokret u istoriji, Manuel Nojer otišao je u napad i ostavio gol nezaštićen, što je Koreja iskoristila da preko Sona "overi" sada već bivše šampione!

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Zile, Humels, Hektor (od 78' Brant) - Kros, Kedira (od 58' Gomez) - Gorecka (od 63' Miler), Ozil, Rojs - Verner.

KOREJA: Džo Hjon Vu - Li Jong, Jun, Kim Jung Gvon, Hong - Li Džae Sung, Džang Hjun So, Džung Vu Jong, Mun (od 68' Džu Se Jong) - Son Hjung Min, Ko Dža Čeol (od 56' Hvang, od 81' Ko Jo Han).


Meksiko - Švedska 0:3 (0:0)
/Augustinson 50, Grankvist 62p, Alvarez 74ag/

MEKSIKO: Očoa - Alvarez, Salsedo, Moreno, Galjardo (od 65' Fabijan) - Erera, Gvardado (od 76' Korona) - Lajun (od 89' Peralta), Vela, Lozano - Ernandez.

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelof, Grankvist, Augustinson - Klason, Larson (od 57' Svenson), Ekdal, Forsberg - Berg (od 68' Telin), Toivonen.

TABELA: ŠVEDSKA 6 (5:2), MEKSIKO 6 (gol-razlika 3:4), Južna Koreja 3 (3:3), Nemačka 3 (2:4).


Meksiko je blistao u prva dva kola, Koreja nije osvojila nijedan bod, ali niti su se "sombrerosi" već plasirali u osminu finala, niti je četa sa korejskog poluostrva i matematički eliminisana.

Grubo rečeno, Meksiko u sredu popodne ne sme da izgubi, a Nemačka, Švedska i Koreja moraju da pobede.

Moguće je čak da Meksiko, Nemačka i Švedska na kraju osvoje po šest bodova i imaju istu gol-razliku (recimo, 3:2, ako u oba meča rezultat bude 1:0), što znači da je pred nama potencijalno vrlo uzbudljivih 90 minuta fudbala.

Podsetimo se šta sve (i kojim redom) odlučuje ako timovi završe grupu sa istim brojem bodova!

UŽIVO



90+9' KRAJ! Nemačka je doživela senzacionalni poraz, a dalje idu Švedska i Meksiko. Oni čekaju protivnike iz grupe E - Brazil, Švajcarsku ili Srbiju.

90+6' GOOOOL - 2:0!!! Nojer je otišao u napad, upravo on je i izgubio loptu na protivničkoj polovini, a Son Hjung Min u kontri pogodio praznu mrežu.

90+2' GOOOOL - 1:0 ZA KOREJU! KAKAV ŠOK! Pomoćni sudija je mahao ofsajd, ali VAR odeljenje je reagovalo i ispostavilo se da je pogodak posle kornera i smušene reakcije nemačke odbrane bio regularan.

90+1' Čak šest minuta nadoknade odredio je američki sudija Mark Gajger!

88' Dobar prizemni udarac Krosa, Hjon brani!

87' ŠANSA! Humels je promašio! Umesto da sa pet metara glavom sprovede u mrežu centaršut Ozila, lopta ga je pogodila u rame.

86' Korner za Koreju... Bez opasnosti po Nojera, ali do kraja samo još četiri minuta!

81' Odlična šansa za Meksiko, ne koriste je Ćićarito i Vela. Međutim, njima je svejedno 1:3 ili 0:3. Potpuno zavise od ishoda utakmice Nemačka - Koreja.



78' Solidan pokušaj Sona sa 18 metara, pored gola.

78' Meksiko ubedljivo gubi, ali ako Nemačka ne pobedi, proći će u osminu finala. Lev vrši i poslednju izmenu, ušao je Julijan Brant.

74' GOOOOL - 3:0! "Rezervista" Telin je glavom sproveo centriranu loptu pred gol, Edson Alvarez nije uspeo da je ispuca nogom, pogodila ga je u ruku i odsela u donjem desnom uglu. Neverovatno!

66' Koreja sve opasnija! Li Džae Sung je oklevao u kaznenom prostoru, umesto da šutne, krenuo je u dribling i izgubio loptu.

65' Polukontra Koreje se "razvodnila", Son je probao da iznudi penal ili slobodan udarac, dobio je žuti karton.

63' Lev uvodi i Tomasa Milera, koji je u prva dva meča bio među najgorima u reprezentaciji Nemačke.

62' GOOOOL - 2:0! Andreas Grankvist sa "bele tačke" je doneo Šveđanima pobedu nad Korejom, a sada ih još jednim sigurnim udarcem dovodi na prag osmine finala.

60' PENAL ZA ŠVEDSKU! Moreno je uklizao Bergu, vrlo loše. Pitana nije imao dilemu.

58' Đavo je odneo šalu. Joakim Lev izvodi Kediru, a ulazi Mario Gomez, koji je taktički preokrenuo i prethodnu utakmicu protiv Švedske - 2:1 (0:1).

50' GOOOOL - 1:0 ZA ŠVEDSKU! Ludvig Augustinson je posle srećnog (slučajnog) proigravanja Klasona ostao sam na sedam-osam metara iskosa, Očoa je imao loptu na ruci, ali levi bek Šveđana ipak je bio previše blizu. Kakav trenutak da postigne prvi pogodak u karijeri za seniorsku reprezentaciju!

47' ŠANSA ZA NEMCE! Leon Gorecka sa pet-šest metara je tukao glavom u desni ugao, a Hjon čudesnom paradom sprečio da Nemačka povede.

- Kraj prvog poluvremena. Popularno rečeno: ista meta, isto odstojanje! Pri sadašnjim rezultatima, Meksiko je prvi, a Nemačka druga.

45+2' Polukontra Švedske završena je udarcem Berga u spoljni deo mreže.

45' Tri minuta nadoknade na utakmici Nemačka - Koreja.

31' Šansa! Berg je zahvatio loptu na petercu, tukao je pod prečku, ali Očoa je maksimalno raspoložen!

28' PENAL ZA ŠVEDSKU?! Ćićarito Ernandez je igrao rukom u kaznenom prostoru... Sudiji Pitani javile su se kolege iz VAR odeljenja... Argentinac pokazuje da će biti samo korner! Utisak je da su Šveđani oštećeni.



25' Opasan pokušaj Sona sa petnaestak metara. Dve najbolje šanse imala je Koreja!

19' Kiks Nojera! Umalo da Koreja povede! Nemački golman nije uspeo da ukroti loptu posle "slobodnjaka" Džung Vu Jonga sa preko 20 metara. Son Hjung Min pokušao je da smesti odbitak u mrežu, ali je Nojer bio brži.

18' Šansa! Forsberg neometan šutira preko gola sa samo 10-11 metara.

17' Sreća za Šveđane! Izgubili su loptu na dvadesetak metara od svog gola, Karlos Vela lepo je plasirao loptu i poslao je tik pored stative.

15' Nemačka za sada nije stvorila nijednu šansu.

12' Berg posle kornera i proigravanja glavom Grankvista pokušava da ugrozi Očou leđima okrenut golu - lopta odlazi pored stative. Švedski centarfor bio je samo pet metara daleko...

4' Prva šansa za Švedsku! Argentinski sudija Pitana pogrešno je procenio da je golman Očoa uhvatio loptu izvan kaznenog prostora. Forsberg je pokušao da ga sa levog krila matira u stilu Tonija Krosa, ali Meksikanac je dobro izboksovao loptu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC