• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nastavila niz, Milić se nameće golovima

Autor mondo.rs

Crveno-beli upisali još jednu pobedu tokom priprema.

Četiri utakmice - četiri pobede. Fudbaleri Crvene zvezde iz dana u dan podižu samopouzdanje i formu pred prvu takmičarsku utakmicu u sezoni 2018/19, 11. jula protiv Spartaksa u Letoniji.

Na pripremama u Austriji savladan je i LASK iz Linca - 3:1 (1:1).

Dvostruki strelac protiv četvrtoplasiranog tima austrijske Bundeslige prošle sezone bio je Nemanja Milić (u 18. i 53. minutu), a debitantski gol u crveno-belom dresu postigao je Milan Jevtović iz penala (u 78. minutu). Austrijanci su do izjednačenja u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor stigli takođe pogotkom sa bele tačke, iako je malo kome jasno šta je arbitar video kao nepropisno u kaznenom prostoru Zvezde prilikom jednog prekida.

Nemanja Milić je trenutno najbolji strelac Crvene zvezde na pripremama, sa tri gola. Po jedan su postigli Nenad Milijaš, Dejan Meleg, El Fardu Ben, Branko Jovičić i Milan Jevtović.

Vladan Milojević ponovo je odlučio da izvede jak tim: Borjan (46. Popović) - Gobeljić (72. Terzić), Stojković (83. Eraković) , Savić, Hajdin - Srnić (83. Nikolić), Krstičić (46. Jovičić), Meleg (59. Jevtović), Milić (59. Pešić) - Ben (68. Milijaš) - Stojiljković (77. Joveljić).

Zbog jakog udarca koji je dobio u nogu tokom prošle utakmice, izostao je Srđan Babić, pa je uz Vujadina Savića na poziciji štopera igrao Filip Stojković, dok je desni bek bio Marko Gobeljić. Na suprotnoj strani terena bio je Stefan Hajdin i on bi protiv Spartaksa mogao da odmeni Milana Rodića.

U sredini veznog reda igrali su Nenad Krstičić i Dejan Meleg, dok su po bokovima napadali Slavoljub Srnić (desno) i Nemanja Milić (levo). Ulogu centralnog napadača od prvog minuta ovaj put je imao novajlija Nikola Stojiljković, koji i dalje čeka na svoj prvenac.

Narednu probu, koja će poslužiti kao generalna provera pred put u Letoniju, Zvezdini fudbaleri imaće u ponedeljak, a tada bi trebalo i da se nasluti kojih 11 igrača će od početka igrati u Rigi.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 78. minuta golom Milana Jevtovića iz penala. To je njegov prvi gol u drugom nastupu za crveno-bele.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 77. minutu pošto je lopta posle šuta Milijaša pogodila u ruku jednog od igrača LASK-a.

- Umalo da LASK izjednači u 63. minutu, ali su imali crveno-beli sreće da lopta prođe pored stative Popovićevog gola.

- Velika šansa za Nikolu Stojiljkovića u 58. minutu, ali i odlična odbrana golmana LASK-a. Uporan je bio napadač crveno-belih, izborio se za loptu koja je već delovala izgubljena, potom mu je Ben asistirao, ali nije uspeo da bude dovoljno precizan.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 53. minuta još jednim golom Nemanje Milića. Asistent je bio Marko Gobeljić.

- Na početku drugog poluvremena dve izmene u timu Crvene zvezde. Umesto Borjana će na golu stajati debitant Zoran Popović, dok će na poziciji defanzivnog veznog umesto Krstičića igrati Branko Jovičić.

- Odluka sudije da svira penal razbesnela je Zvezdinog trenera, Vladana Milojevića, koji je po završetku prvog dela krenuo u prilično žustru raspravu sa sudijom, pa su njegovi saradnici morali da ga smiruju. Nisu takve reakcije karakteristične za Milojevića, ali očigledno je nezadovoljan što arbitar tokom prvih 45 minuta nije kartonima sankcionisao neke oštrije startove igrača LASK-a, a potom je dosudio prilično diskutabilan penal.

- GOL, 1:1 od 45. minuta, pogotkom Ulmana posle prilično nejasno dosuđenog penala za LASK.

- PENAL za LASK u 44. minutu posle centaršuta iz prekida. Nije baš jasno šta je video arbitar, verovatno neko povlačenje pred golom Zvezde.

- Dobra akcija i LASK-ovih igrača u 37. minutu, ali je Borjan lepo sve to pratio i pravovremeno istrčao da preseče dodavanje.

- Lep kontranapad Zvezde u 33. minutu. Akciju je započeo Hajdin, potom Meleg uposlio Gobeljića, a on šutirao snažno, ali i neprecizno.

- Odlićan šut Srnića u 21. minutu, ali i intervencija golmana LASK-a, koji je "paradom" sprečio pogodak. Posle kornera koji je usledio, Meleg je bio u šansi, ali je šutirao preko gola.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 18. minuta pogotkom Nemanje Milića na centaršut Bena iz prekida.

- Čvrsta igra oba tima u prvih 15 minuta, bez mnogo prilika.

- Već u prvom minutu zapretio je Nemanja Milić, ali je šutirao preko gola LASK-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC