• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda i za kraj! Zvezda je spremna za Letoniju

Autor mondo.rs

Crveno-beli upisali i četvrtu pobedu na pripremama u Austriji, ukupno petu.

Crvena zvezda - Bohemijans 1:0 (0:0) za pet od pet izabranika Vladana Milojevića tokom priprema za sezonu 2018/19.

Posle selekcije Užica (2:1), crveno-beli su u Austriji upisali još četiri pobede - Rid 2:0, Apolon 1:0, LASK 2:1 i Bohemijans 1:0 - i pokazali da potpuno spremni dočekuju gostovanje u Letoniji, 11. jula protiv Spartaksa u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Još jednom su Zvezdini igrači odigrali vrlo dobar meč, kontrolisali dešavanja na terenu i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je za razliku od prethodnih duela, na pogdak čekano sve do poslednjeg minuta.

Strelac je bio Milan Pavkov, posle snalažljive reakcije na centaršut Stefana Hajdina sa desne strane.

Svoj prvi nastup u crveno-belom dresu upisao je Lorenco Ebisilio, koji je odigrao prvih 45 minuta u ulozi centralnog veziste, sa Melegom pored sebe, Jovičićem iza, a Benom i Milićem po bokovima. Prvi utisak je da Holanđaninu neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi u novu sredinu. Nekoliko puta je zapretio protivničkom golu i pokazao želju da se nametne.

Po običaju, teško je "pročitati" Vladana Milojevića i pogoditi tim koji će početi duel sa Spartaksom, ali svakako se može reći da su se tokom utakmica u Austriji istakli El Fardu Ben, Nemanja Milić, Dejan Meleg i Branko Jovičić, kao i defanzivci - Stojković, Savić, Babić, Gobeljić i Hajdin (pa i mladi Aleksa Terzić), koji su kapitulirali samo jednom - posle vrlo diskutabilno dosuđenog penala za LASK. Naravno, velike zasluge za uspešnu igru odbrane ima i golman Milan Borjan.

Što se tiče duela sa Bohemijansom, Zvezda je igrala u sastavu: Borjan - Gobeljić, Stojković (74. Terzić), Babić, Hajdin - Jovičić - Ben, Meleg (70. Pavkov), Ebisilio (46. Jevtović), Milić (46. Srnić, 53. Krstičić) - Pešić (46. Stojiljković, 79. Milijaš).

Srđan Babić se vratio u tim posle kraće pauze zbog jakog udarca koji je dobio od igrača Apolona, ali je ovaj put iz istog razloga izostao Vujadin Savić, dok su Slavoljub Srnić i Nikola Stojiljković zamenjeni iako su u igru ušli sa klupe.

Ekspedicija Crvene zvezde u utorak se vraća u Beograd, a kao što smo napisali, prvu utakmicu igraće naredne srede (11. jul) u Rigi protiv Spartaksa.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 90. minuta golom Milana Pavkova. Odlično je reagovao posle centaršuta Hajdina sa desne strane.

- Odličan centaršut Alekse Terzića u 84. minutu, ali prvo Pavkov, a potom i Milijaš nisu uspeli glavom da pošalju loptu u mrežu.

- Slobodan udarac za Zvezdu na ivici kaznenog prostora u 78. minutu, posle faula nad Nikolom Stojiljkovićem. Bio je u naletu napadač crveno-belih, delovalo je da će ući u gol-šansu, ali ga je protivnički fudbaler nepropisno sprečio u tome. Odmah posle te akcije Stojiljković je izašao iz igre držeći se za ložu, a zamenio ga je Nenad Milijaš. Čini se da novi napadač Zvezde nije želeo da rizikuje povredu, pre nego da je prilikom faula došlo do toga... Ben je izveo "slobodnjak",  ali nedovoljno dobro.

- Zapretio je Krstičić u 66. minutu dobrim udarcem, ali je golman Bohemijansa - Valeš - još jednom bio uspešniji od igrača Zvezde.

- Sjajno se Ben izborio u duelu sa protivničkim igračem, posle asistencije Melega, i uspeo da šutira ka golu rivala u 60. minutu, ali je golman Bohemijansa na vreme istrčao i "skratio ugao", tako da ostaje 0:0.

- Dobar kontranapad crveno-belih u 49. minutu. Ben je proigrao Srnića, ali on nije uspeo da doda do Stojiljkovića... Žestok udarac dobio je Srnić u tom napadu od protivničkog igrača, koji je oštro ušao u duel, tako da će posle samo četiri minuta na terenu, na savet klupskog doktora, biti zamenjen iz predostrožnosti... Umesto njega igraće Nenad Krstičić.

- Drugo poluvreme počelo je trostrukom izmenom u Zvezdinom timu. Ušli su Stojiljković, Jevtović i Srnić, a izašli Pešić, Ebisilio i Milić.

Poluvreme. Vrlo dobra igra Crvene zvezde, koja je konkretnija i opasnija u napadu. Česi su zapretili u par navrata, ali uglavnom posle kontranapada, dok crveno-beli postepeno grade akcije i vrše visok pritisak na odbranu rivala.

- Blizu pogotka bili su Česi u 37. minutu, ali je šut iz prve sa ivice kaznenog bio neprecizan. Lopta je prošla metar pored stative.

- Lep napad crveno-belih u 27. minutu, ali je posle šuta Ebisilija lopta zakačila jednog od igrača Bohemijansa i otišla u korner.

- Dobar centaršut Hajdina, ali ne i precizan šut Bena glavom u 19. minutu.

- Dobra akcija Čeha u 14. minutu, međutim, posle centaršuta sa desne strane nije bilo nikoga od igrača Bohemijansa pred Borjanovim golom.

- Prvu šansu imali su crveno-beli, preko Branka Jovičića u 7. minutu, ali je šutirao visoko preko gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC