• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Nikoga ne šljivimo! Vratićemo Francuskoj

Autor mondo.rs

Miroslav Blažević, selektor koji je sa Hrvatima na Mundijalu 1998. osvojio treće mjesto, kaže da vjeruje da će se njegov najveći san ostvariti, da se Dalićevi "ratnici" u Rusiji revanširaju Francuzima za poraz prije 20 godina

Hrvatska fudbalska reprezentacija napravila je najveći uspjeh u istoriji plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Izabranici selektora Zlatka Dalića pobjedom nad Engleskom u polufinalu u Rusiji nadmašili su dosadašnji najbolji rezultat Hrvata na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Predvodnik te generacije bio je Miroslav Ćiro Blažević, koji poručuje da je presrećan što su Hrvati ispisali nove stranice ne samo fudbala u toj zemlji, nego u svjetskom almanahu.

"Nema ništa ljepše i veoma sam srećan da me je nadmašio moj učenik. Slušao sam o tome kako je profesor uvijek srećan kad ga đak nadmaši, a mene je nadmašio i razveselio cijeli hrvatski puk, ne samo u domovini, nego i van nje. Nema Hrvata koji se nije osjećao izuzetno srećnim i nadasve ponosnim", poručio je u razgovoru za N1 Blažević i napomenuo da je rezultat ostvaren u Rusiji "vratio Hrvatima dostojanstvo i afirmisao malu zemlju".

On je rekao da je sada njegova najveća želja sasvim blizu ostvarenja - da Hrvatska postane prvak svijeta.

"Francuzi su najubjedljiviji u svim elementima, i jedino Hrvatska svojom odlučnošću, lucidnošću, energijom i poniznošću može da im parira. To je Dalićeva riječ, poniznost, koji kao čestit čovjek kad je izgovori, ona je vjerodostojno, a kada bi to ja rekao to bi se interpretiralo kao 'šatro'... Mi ponizni, klinac smo mi ponizni! Mi nikog ne šljivimo! Mi smo hrabra nacija i to upravo pokazujemo na prvenstvu u Rusiji", dodao je Blažević.

Iskusni strateg poručio je da je došlo vrijeme za revanš Francuskoj za poraz na Mundijalu prije 20 godina. Francuzi su 8. jula 1998. na Sen Deniju pobijedili Hrvatsku u polufinalu rezultatom 2:1 (dva gola dao je Lilijan Tiram, a za Hrvate je strijelac bio Šuker), a kapiten tog tima bio je sadašnji selektor "trikolora" Didije Dešan.

"Dešan je bio moj igrač u Nantu, ja sam mu sa 18 godina dao kapitensku, jer on je rođeni lider. Rekao mi je preko zajedničkog prijatelja je da zna da šef sanja o tome da im se revanširamo i, bogami, sanjam. Mi smo od Francuza izgubili na neku nepravdu, a kako se pravda uvijek vraća, to bi mogla sad da se desi da pobijedimo Francuze i da napravimo najveće sportsko čudo u posljednjih sto godina", rekao je Ćiro Blažević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC