• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Srbi i ostali, učite od Hrvata

Autor mondo.rs

Bivši selektor Jugoslavije analizirao kako i zašto su fudbaleri stigli do finala Mundijala i poručio svima u okruženju da se ugledaju na njih

 Osim: Srbi i ostali, učite od Hrvata Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iskusni trener Ivica Osim nije pretjerano iznenađen uspjehom fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se plasirala u finale Mundijala u Rusiji.

Kaže da ništa ne dolazi slučajno i da su Hrvati u prethodnom periodu mnogo radili kako bi stigli do sjajnog rezultata.

"Stvarali su uvijek pozitivnu klimu i njihovi igrači su vaspitavani na jedan drugačiji način. Nisu završavali karijeru sa parama koje dobiju u državama u kojima igraju, već su išli dalje i to su radili na najbolji mogući način - ne potcjenjujući nikog i ne precjenjujući nikog. A to je najteže, naći neku mjeru da znamo ko smo, gdje smo i šta možemo, a šta ne možemo. I to, objektivno, treba iznijeti i oni su to napravili. Sad će biti neke pompe, ali to je zasluženo. Ipak je teren taj koji sve pokazuje. Uspjeli su da naprave jednu ekipu koja je vrlo motivisana i tu motivaciju su zadržali dugi niz godina", rekao je bivši selektor Jugoslavije Ivica Osim za "Sputnjik".

"Medijski gledano, bili su umjereniji nego mnogi drugi. Ono što hrvatski selektor Dalić često priča, ta skromnost je vrlo bitna, bar na našim prostorima, da ostanemo na zemlji. Ništa slučajno ne dolazi. Puno je rada i talenta koga su, hvala bogu, Hrvati imali. Imali su nekoliko izvanrednih igrača i dobro su iskoristili političku situaciju na Balkanu. Sve je to išlo njima u prilog i na jedan mudar način su to iskoristili. Od nekadašnjih neprijatelja pravili su sebi prijatelje i vrlo pametno su postupali, bez neke velike pompe", dodao je Osim.

On je naveo da ostale države bivše Jugoslavije treba da uče od Hrvatske.

"Za razliku od ostalih Jugoslavena, Hrvati znaju bolje podnijeti i uspjehe i neuspjehe. Oni su za razliku od ostalih puno toga naučili, a mi ostali pravimo se da znamo sve i ne volimo učiti. Zbog toga sve ostale bivše države Jugoslavije trebaju biti pametne i izvući pouke od Hrvata. Treba prihvatiti da neko nešto bolje radi, a na to mi ne pristajemo nikada. Kad pristanemo na to, to će biti najbolji put. Ovo je dokaz više zašto su Hrvati došli do finala, a zašto ne - Srbija. Prema tome, treba biti pametan i iskoristiti iskustva Hrvatske koja su svježa i preispitati sebe, igrače i njihovo ponašanje, kao i medije", istakao je posljednji selektor Jugoslavije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC