• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi ima novog menadžera!

Autor mondo.rs

Otpuštenog Antonija Kontea nasledio je drugi italijanski stručnjak.

Mauricio Sari (59) u subotu je postao novi menadžer Čelsija, potpisavši trogodišnji ugovor, prema nezvaničnim informacijama vredan šest miliona evra po sezoni.

Njegov dolazak na Stamford Bridž bio je odavno dogovoren, ali su "plavci" morali da plate obeštećenje Napoliju kako bi ga i formalno angažovali umesto Antonija Kontea.

Italijanski mediji navode da će "u paketu" sa trenerom stići i vezni fudbaler Žoržinjo, koga je ovog leta želeo i Mančester siti.

ŠESTI ITALIJAN

Mauricio Sari nastavlja tradiciju italijanskih trenera u Čelsiju, pošto su pre njega i Kontea u tom klubu radili Roberto Di Mateo, Karlo Anćeloti, Klaudio Ranijeri i Đanluka Vijali. Svi ostali premijerligaši zajedno imali su takođe šest trenera sa "čizme".

Kontroverzni vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis takođe je insistirao da u sporazum dva kluba uđe klauzula po kojoj će Čelsi plaćati "penale" ukoliko Sariju bude pokušao da dovede još nekog od asova iz grada pod Vezuvom.

Sarijev prvi pomoćnik biće nekadašnji napadač Čelsija i reprezentacije Italije Đanfranko Zola.

On je za tri sezone u Napoliju dva puta bio vicešampion Italije i jednom treći u Seriji A, ne uspevši da prekine Juventusovu dominaciju. Napadački i atraktivan fudbal, po kome je poznat, obećao je da će forsirati i na "Stamford Bridžu", gde će imati na raspolaganju Edena Azara, Alvara Moratu, Vilijana, Pedra, Olivijea Žirua, ali i "osigurača" na sredini terena kakav je N'Golo Kante.

Prvi susret igrača i novog menadžera - mada mnogi neće biti tu zbog učešća u završnim mečevima Svetskog prvenstva u Rusiji - zakazan je za ponedeljak, nakon čega Čelsi putuje na pripreme u Australiju.

U saopštenju londonskog kluba ističe se da je Sari angažovan i zbog toga što su pod njegovim trenerskim metodama mnogi igrači ostvarili vidan napredak na individualnom planu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC