• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravko Mamić: Hrvati, a gdje sam tu ja?

Autor mondo.rs

"Svi nekome zahvaljuju. Mene niko ne spominje", rekao Zdravko Mamić, jedan od najzaslužnijih za uspjeh Hrvatske na Mundijalu.

 Zdravko Mamić - Niko ne spominje moje zasluge za uspjeh Hrvatske Izvor: MN PRESS

"Šef" zagrebačkog Dinama, a po mnogima i prvi čovjek hrvstakog fudbala, Zdravko Mamić, nalazi se u Bosni i Hercegovini, kako bi u Hrvatskoj izbjegao zatvorsku kaznu od šest i po godina, na koju ga je osudio Županijski sud u Osijsku, zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Ali...

Htjeli to da priznaju ili ne, Mamić je i te kako zaslužan za veliki uspjeh "vatrenih" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je ekipa Zlatka Dalića stigla do finala i osvojila drugo mjesto. Međutim, Mamića se na proslavi niko nije sjetio. Niko ga nije ni pomenuo.

"U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovjekom u hrvatskom fudbalu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspjehu reprezentacije", rekao je Mamić za "Dnevni avaz".

Sud BiH: Nema uslova za izručenje Mamića Hrvatskoj


Mamić je napravio bazu u Dinamu iz koje je "rođeno" nekoliko vrhunskih fudbalera, a među njima i Luka Modrić, najbolji igrač nedavno završenog Mundijala.

"Vidim da me ne spominju. Međutim, neosporno je da je ovo kulminacija našeg uspjeha kroz baze koje smo napravili. Pa, ja sam djecu poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluke doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. To su neosporne činjenice. Vidite, ja sam te momke načinio milionerima. Bio sam im poput očeva. Međutim, niko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene niko ne spominje. Niko ne spominje ni Šukera ni Mamića. Moram da budem iskren i da kažem – prisutan je strah. Ne smiju da nas hvale jer bi pojedinci onda bili podložni za napade", rekao je ogorčeni Zdravko Mamić.

Mamić sigurno i dalje ima veliki uticaj u hrvatskom fudbalu, ali će on vremenom početi da blijedi. A, to će se vjerovatno i odraziti na uspjehe Dinama i reprezentacije Hrvatske...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC