• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo od 0:2 do 2:2 u Italiji!

Autor mondo.ba

Ekipa Husrefa Musemića imala priličan zaostatak na poluvremenu, ali je u nastavku izvukla odličnih 2:2 protiv Atalante! Golman Pavlović junak Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva remizirali su 2:2 na gostovanju Atalanti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Ekipa Husrefa Musemića gubila je 2:0 poslije prvih 45 minuta, ali je golovima Handžića i Šišića stigla do remija 2:2, koji bi vjerovatno svi unaprijed potpisali prije ovog meča. 

Meč se igrao na "Mapei" stadionu u Ređo Emiliji, gdje je inače u Seriji A domaćin Sasuolo, a ne u Bergamu s obzirom da stadion Atalante "Azuri d'Italija" ne ispunjava uslove za nastup u Ligi Evrope.

ATALANTA - SARAJEVO 2:2 (2:0)

/Toloi 11, Manćini 45+3 - Handžić 68, Šišić 72/

Fudbaleri Sarajeva i dalje su u trci za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, iako prvih 45 utakmice protiv Atalante nije nagovještavao takav ishod.

Italijanska ekipa nadigrala je Sarajlije u prvom poluvremenu i zasluženo stigla do prednosti od dva gola, iako su oba pala poslije prekida.

Prvi već na otvaranju utakmice, kada je odbrana Sarajeva "zaspala" poslije ubacivanja u šesnaesterac, potom još jednog dodavanja, te egzekucije Toloija.

Atalanta je imala inijativu, ali je prednost udvostručena tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada odbrana Sarajeva još jednom nije ispratila dva skoka protivnika.

Sedmoplasirana ekipa Serije A prošle sezone u nastavku je imala priliku da riješi meč i put u Sarajevo učini "izletom" međutim, golman "bordo" ekipe Bojan Pavlović činio je čuda na svom golu. 

Sjajnim intervencijama prvo je skinuo "zicer" Zapati, a vrlo brzo čudesnom odbranom nogom na liniji spasio svoj gol i zadržao svoju ekipu u kakvoj-takvoj igri.

To kao da je dalo snage njegovim saigračima koji su desetak minuta kasnije izveli lijepu akciju koju je pogotkom za 2:1 završio Handžić. 

Baklje navijača Sarajeva (zbog kojih će vjerovatno predstavnik BiH biti kažnjen) još nisu ni izgorile, aSarajevo je stiglo do 2:2.Šišić je uz malo sreće pogodio za velikih 2:2.

Sarejavo je ne samo izbjeglo poraz, već i postiglo dva gola pa će Italijani imati mnogo teži posao u revanšu nego što su očekivali.

Atalanta - Sarajevo 2-2
Izvor: YouTube

TOK MEČA: 

Kraj utakmice

90+4' - Tuminelo je glavom pokušao poslije kornera, ali lopta je završila daleko od gola

Igraće se 7 minuta sudijske nadoknade

72' - GOOOOL! Atalanta - Sarajevo 2:2. Šišić je pogodio poslije pokušaja Handžića i gužve u petercu!

Navijači Sarajeva, kojih je oko 300 na stadionu Mapei, zapalili su baklje i nekoliko njih ubacili na teren.

68' - GOOOOL! Sarajevo je smanjilo na 2:1! Adukor je prošao po desnoj strani i ubacio za Handžića koji se lijepo snašao pored svojih čuvara i volejom sa pet metara poslao loptu iza Beriše.

59' - Pavlović čini čuda! Golman Sarajeva na samoj gol liniji nogom je odbranio pokušaj jednog domaćeg fudbalera. 

57' - Stopostotna šansa za Atalantu. Zapata koji je ušao s klupe izbjegao je ofsajd zamku, ali je Pavlović istrčao na 15 metara i ušao mu u šut na vrijeme.

56' - Barou je uhvatio voej, ali ne i bio precizan. 

50' - Bez prilika u drugom poluvremenu

Kraj prvog poluvremena

45+3 - GOOOL! Atalanta vodi 2:0. Italijanska ekipa ponovo je stigla do gola poslije prekida, ovaj put poslije slobodnog udarca. Opet je koban bio Toloi, strijelac prvog pogotka proslijedio je loptu glavom do Manćinija koji u gužvi na samo metar- dva od gola skače pored odbrane Sarajeva i zakašnjelog Pavlovića i šalje loptu u mrežu. 

43' - Pavlović brani pokušaj Gomeza

37 ' Nekoliko pokušaja Atalante, prvo De Rona potom i Baroa, ali su obojica bili neprecizni

30' - Velika prilika za Atalantu, ali Mujakić blokira pokušaj Gomeza

...
Izvor: Dailymotion

11' - GOOOOL! Atalanta vodi 1:0. Poslije kornera Gomez je izbijenu loptu vratio u šesnaesterac do Masijela, koji glavom supšta na pet metara za Toloija koji pogađa mrežu! Očajna reakcija obrane Sarajeva koja je praktično gedala kako lopta dugo putuje do Masijela, a onda i zaboravila na strijelca pogotka.

9' - Hatebur je dobro šutirao, ali jedan igrač Sarajeva je izblokirao gotovo na gol liniji

7' - Opasno ubacivanje sa desnog krila, ali lopta je preletjela igrače Atalante

Počeo je meč na "Mapei" stadionu

NAJAVA:

Izabranici Husrefa Musemića su u prvom kolu deklasirali jermenski Banants ukupnim rezultatom 5:1, ali je Atalanta razumljivo favorit, pa će se gosti sa Koševa opredijeliti za kontranapade i prekide.

"Svjesni smo da je ovo za nas jako bitna utakmica i da je Atalanta uspješna ekipa. U svakom slučaju Atalanta je favorit, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje, a za šta će to biti dovoljno, ostaje nam da vidimo. Mi smo malo duže u pripremnom periodu nego što je to Atalanta i mnogo smo saznali o njima. Igraju jako kvalitetan fudbal, igraju agresivno, a to govore i njihovi rezultati prošle sezone. Mi ćemo igrati malo zatvorenije i nešto pokušati napraviti iz kontri i prekida", rekao je Musemić u najavi meča.

Sastavi

Atalanta: Beriša - Masielo, Manćini, Toloi - Hateboer, Pesina, De Run, Gosens - Gomez, Berou, D'Alesandro. Trener: Đan Pijero Gasperini

Sarajevo: Pavlović - Pidro, Hebibović, Mujakić, Dupovac - Rahmanović, Adukor, Halilović, Velkoski, Šišić - Ahmetović. Trener: Husref Musemić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC