• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijem, okret, GOL: Mačva pokazala novu "devetku"

Autor mondo.rs

Šapčani pobedili Kruševljane, lepim pogotkom centarfora Petra Gigića. Proleter ostvario prvi trijumf u Superligi, Čuka očekivano savladala Rad.

 Prijem, okret, GOL: Mačva pokazala novu "devetku" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Bojan Matić je otišao u Južnu Koreju, ali Mačva i dalje ima pouzdanog špica!

Petar Gigić (21), nova "devetka" ekipe Dragana Aničića, u subotu je pred šabačkom publikom pokazao da bi ovo mogla da bude njegova sezona. Postigao je sjajan gol i sa saigračima srušio jednog od favorita za plasman u Evropu!

MAČVA - NAPREDAK 1:0 (1:0)

Nenad Gavrić pokrenuo je u 32. minutu akciju sa sredine terena, proigrao Lazara Ivića, a on je ispred kaznenog prostora našao momka rođenog u Prištini 1997. godine.

Nekadašnji đak Radničkog iz Niša i OFK Beograda sve je uradio u dva dodira. Prvim je prihvatio loptu, a drugim je poslao iza odličnog Nikole Petrovića!

Nekadašnji golman Partizana "skinuo" je do tog momenta tri precizna šuta Šapčana (Gavrićev, Kostićev i Gigićev), ali pri ovom pokušaju zaista nije mogao ništa da uradi. Pogledajte!


Napredak je u drugom delu meča pokušao da izjednači, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi domaćina. Mačva se branila, odbranila i ostvarila prvu pobedu u ovoj szeoni.

"Odigrali smo jako loše prvo poluvreme, možda najlošije od kako sam došao. Nismo imali želju da se takmičimo, izgubili smo sve konce. Sreća pa je Petrović odbranio dva izgledna udarca, moglo je da bude i gore za nas. U drugom delu smo pokušali da igramo, ali nismo uputili nijedan ozbiljan udarac", rekao je posle meča za TV Arena sport trener Napretka Milorad Kosanović.

Šef struke Mačve Dragan Aničić nasmejan je stao pred kameru.

"Prezadovoljan sam. Svaka čast momcima na odnosu i na igri, posebno na prvom poluvremenu, kada smo mogli da vodimo 3:0, bez preterivanja... Kada je Matić otišao rekao sam da je to hendikep, ali ima tu igrača koji nisu igrali mnogo, koji čekaju šansu, jedan od njih je Gigić. Ima potencijal, mora mnogo da radi".

Da li će u Šabac stići još novajlija?

"Prelazni rok od dva i po meseca je rok za menadžere. Nama trenerima je najteže, ako je neko ovo gledao može da odvede dva igrača i onda opet moramo nešto da pravimo. U planu su nam dva-tri igrača, ali mi nismo klub koji može da parira sa ponudama, mi možemo da ponudimo dobar rad", dodao je Aničić.

U ostalim subotnjim utakmicama Superlige takođe je bilo veoma interesantno.

Zemun je u terminu od 17 časova u 98. minutu dramatično izvukao remi protiv Vojvodine, golom budućeg veziste Zvezde Veljka Simića, a u Beogradu je potom odigran i mali gradski derbi:

RAD - ČUKARIČKI 0:3 (0:1)



Očekivano mirno, "brđani" su u Crnotravskoj ulici savladali ekipu Zorana Milinkovića, koja i dalje zbog finansijskih problema ne može da registruje nove igrače - Filipa Kasalicu, Filipa Bainovića...

Prvu "trojku" u ovoj sezoni Čuka je upisala pogocima Samjuela Ovusua u 35. minutu, Luke Stojanovića u 73. i Marka Docića u 86. Dan koji je počeo objavom odlaska Nikole Drinčića iz Čukaričkog tako je ipak završen osmesima "brđana".

Dok su igrači Sima Krunića zadovoljni ulazili u svlačionicu, nasmejani su u Novom Sadu bili i igrači debitanta u Superligi, jer su klubu doneli prvu pobedu u najvišem rangu.

PROLETER - VOŽDOVAC 2:1 (0:0)

Vezista Milan Mirosavljev i napadač Nemanja Čović ušli su u istoriju kluba sa Slane bare tako što su ekipi Dragana Radojičića obezbedili prva tri boda u Superligi, golovima u 48. i 87. minutu.

Najveći talenat "zmajeva" Filip Stuparević izjednačio je na "Karađorđu" posle sata fudbala, ali nije učinio da Beograđani izbegnu prvi poraz.

Čovićev udarac postavio je konačnih 2:1 i učinio ovo kolo još efikasnijim. A, jedini meč sa samo jednim viđenim golom odigran je u Lučanima, takođe od 17 časova:

MLADOST - RADNIK 1:0 (0:0)

Izvor: MN PRESS

Iskusni Vladimir Radivojević postavio je konačan rezultat u 51. minutu i slomio otpor ekipe koja je u uvodnom kolu napravila najveće iznenađenje u Superligi i pobedila kod kuće Partizan.

Sa druge strane, tim Nenada Milovanovića još uspešnije je počeo takmičarsku 2018/19, jer je na otvaranju sezone odigrao nerešeno protiv Vojvodine u Novom Sadu, a večeras je ostvario i prvu pobedu.

Pročitajte sve rezultate 2. kola Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC