• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ožegović prekinuo dramu u Surdulici!

Autor mondo.rs

Na mestu gde je pre nedelju dana "prosuo" bodove - Partizan je slavio u dramatičnom meču u kom je stvorio veliki broj šansi, ispromašivao se, ali onda kaznio rivala koji je ostao s igračem manje.

Crno-beli se, ovoga puta, iz Surdulice vraćaju s tri boda!

Na mestu gde je pre nedelju dana "prosuo" bodove protiv Radnika, Partizan je slavio u dramatičnom duelu sa Vranjancima u kom je stvorio veliki broj šansi, ispromašivao se, ali onda kaznio rivala koji je ostao s igračem manje.

Ognjen Ožegović je posle duge akcije u 82. minutu sačekao loptu na drugoj stativi i snalažljivo je prosledio iz leđa Uroša Đurića.

Njegov prezimenjak, Nikola Đurić, je isključen u 56. minutu nakon koškanja upravo sa Ožegovićem, nakon čega je Dinamu bivalo sve teže da se odbrani od ataka Partizana koji je na ovom meču imao 18 šuteva na gol uz posed lopte 75%. 

Uz sve to videli smo i dve sporne situacije, po jednu na obe strane, kada je u prvom poluvremenu signaliziran ofsajd Surake koji bi izbio pred Kljajića, odnosno u drugom kada je Pavišića lopta pogodila u ruku u sopstvenom kaznenom prostoru. Na kraju, pred nekoliko hiljada navijača u kišnoj Surdulici:

DINAMO VRANJE - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Ovom pobedom Partizan je prekinuo negativni niz u gostima od tri poraza, ali je ekipi Miroslava Đukića ponovo bilo potrebno mnogo šansi da "probije" protivnika.

Napadi po bokovima su bili jednodimenzionalni, nije bilo mnogo magičnih poteza, ali je ulaskom Saše Ilića u drugom poluvremenu, po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, ekipa ponovo "živnula" u poslednjoj trećini.

"Probudili" su se Rikardo i Janković, kojih nije bilo dosta dugo u igri, Zdjelar je pogodio prečku iz daljine, da bi Ožegović potom iz četvrte ili pete šanse na meču konačno postigao gol.

Dugo je tekla akcija, Saša Ilić je odložio loptu po prijemu, ona je stigla na desni bok do Miletića, a ovaj je uz pomoć jednog igrača Vranja pronašao Ožegovića na drugoj stativi koji je postigao svoj prvi gol u Superligi ove sezone.

Ožegović 1:0
Izvor: YouTube/PFCsteamroller



Ožegović je prethodno samo u prvih 20 minuta imao tri velike šanse, bilo je i pokušaja iz daljine preko Pantića i N. R. Miletića, dok su Vranjanci čekali kontre.

Suraka i Tasić su ulazili u šanse u prvom poluvremenu, međutim te akcije su prekinute zbog ofsajda, prva verovatno neopravdano, dok su prvi šut u okvir gola imali u 66. minutu. Posle isključena Đurića, i povrede Tasića, morali su da kombinuju, pa je Dimitrov, polušpic, igrao na mestu štopera.

DINAMO: U. Đurić, Tasić (od 70. Radivojević), Vukajlović, Nedeljković, N. Đurić, Antić (od 59. Pavšić), Sićović, Lalatović (od 27. Stanković), Suraka, Dimitrović i Okomajan.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Valijente, N. G. Miletić, N. R. Miletić - Zdjelar, Kosović (od 72. Suma), Pantić (od 63. Ilić), Janković (od 85. Đerlek) - Ožegović i Rikardo.

Meč je sudio Novica Anđelovski.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! POBEDA PARTIZANA 1:0!

90+4' - Ožegović pred Đurićem, pada posle kontakta s Đurićem, ništa od penala.

90' - Pet minuta nadoknade.

85' -
Armin Đerlek umesto Marka Jankovića na terenu.

82' - GOOOL! OŽEGOVIĆ! 1:0!

Odolevao je i odolevao Dinamo, ali posle duge akcije Ožegović vešto trese mrežu.

Ostao je posle mnoštva dodavanja na desnoj strani sam Miletić, poslao je oštru loptu koja je uz pomoć igrača Vranja malo promenila pravac, a na drugoj stativi sačekao ju je Ožegović i spretnom rakcijom sproveo ju je u mrežu.


75' - Zdjelar! Prečka!

Centaršut sa desne strane, Pavišića lopta pogađa u ruku, što signaliziraju igrači Partizana, a potom Zdjelar "tuče" sa 20 metara i pogađa prečku. I ovo je sporna situacija!

70' -
Janković u novoj šansi, šut sa ivice kaznenog, odbitak Đurića, samo korner za Partizan! Radivojević menja Tasića koji izlazi zbog povrede. Ubrzo potom i Suma u igri umesto Kosovića.

68' - Rikardo posle dosta vremena u šansi, šut iz okreta u Đurića.

66' -
Prvi šut u okvir gola domaćih, Nedeljković s preko 30 metara za malo problema za Kljajića.

63' -
Saša Ilić umesto Danila Pantića u igri i odmah šansa posle kornera za njega!

59' - Ožegović u velikoj šansi!

Glavom je za njega prebacio loptu Miletić, Ožegović "kupi" loptu i šutira pored gola. Antića menja Pavšić.

56' - Isključenje!

Suraka dobija žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka, pa potom duel Đurića i Ožegovića u kaznenom prostoru, pa obojica dobijaju po žuti karton. To je drugi za Đurića koji je isključen!

49' - Ožegović je sjajno prošao Nikolu Đurića, napravio je faul igrač Vranja, za šta dobija karton.

49' -
Ožegović je sjajno prošao Nikolu Đurića, napravio je faul igrač Vranja, za šta dobija karton.

45+1' - Ožegović šutira iz okreta dok se Surdulicom ori "Uprava, napolje". Povredu je doživeo i bek Miletić koji se drži za skočni zglob. Kraj prvog poluvremena u kom je Partizan bio bolji, ali je i Dinamo pretio iz kontri. Veliko nevreme sada u Surdulici.

44' - Sjajan start Miletića koji oduzima loptu igraču Vranja u iznošenju i odmah šutira slabijom desnom nogom - pola metra pored gola! Tri minuta nadoknade.

42' -
Kosović se u kontri lepo namestio i gađao dalji ugao, ali preko gola. Počinje kiša.

35' - Pantić!

Nova šansa za Partizan koju ne koriste gosti koji imaju problem sa realizacijom... Pantić je prvo šutirao sa 14 metara i izblokiran je, dok je Zdjelar posle kornera s druge stative promašio sve. Đukić daje podršku svojim igračima.

31' - Period dobre igre Vranjanaca i šansa za Tasića, ali prekinuta igra zbog ofsajda. Rikardo i Ožegović potom na drugoj strani u šansi, ali su se spetljali.

29' -
Žuti karton za Vukajlovića zbog odugovlačenja.

25' - Suraka!

Opasna lopta za napadača Dinama, izbio bi sam pred Kljajića, ali je podignuta ofsajd zastavica. Na usporenom snimku, zbog bizarnog ugla kamere, ipak nije ipak do kraja jasno ko je bio najbliži golu Partizana, čini se da su bili bar u liniji.

U najmanju ruku sporna situacija!


21' - Valijente u velikoj šansi!

Vratio mu je Miletić loptu na pet metara posle prekida, ali je loše zahvatio loptu u obe situacije što su Vranjanci iskoristili da reše opasnost. Ubrzo i Miletić preti, ali štoper Miletić, međutim Đurić je odlično odbranio.

20' - Ožegović!

I treća šansa za njega... Pogrešio je Lalatović, Vulićević je odlično centrirao, preskočila je lopta Rikarda, sačekao ju je Ožegović, mada je blago šutirao u Đurića.

15' - Ožegović!

Dobra lopta Zdjelara nakon odličnog starta Jankovića, Rikardo se snašao i ostavio povratnu za Ožegovića, ali loše je zahvatio loptu i ona ide pored gola.

11' - Ofsajd zamka Vranjanaca - svi su "pobegli" iz kaznenog prostora nakon što je Pantić uputio loptu iz prekida, a pomoćni arbitar diže zastavicu.


7' - Ožegović!

Prva velika šansa na meču. Uspeo je napadač Partizana da izbije pred Đurića, šutirao je slabo, potom mu se odbila lopta i pao je pored igrača Vranja, ali se Anđelovski nije oglasio.

1' - Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC