• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda još jednom sigurna, ali biće polemike...

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Radnički iz Niša, međutim, dosta će se pričati o pogotku Milana Rodića.

 Zvezda još jednom sigurna, ali biće polemike... Izvor: MN PRESS

Za razliku od nekoliko prethodnih utakmica protiv Radničkog iz Niša, fudbaleri Crvene zvezde ovaj put nisu bili tako efikasni (u poslednja četiri međusobna duela gol-razlika 14:1 za crveno-bele).

Ono što je za njih, ipak, najvažnije, uspeli su da nastave pobednički niz.

U drugom kolu Superlige Srbije: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (1:0).

Vodeći gol postigao je Milan Rodić već u 9. minutu, a o tom trenutku dosta će se pričati narednih dana. Nažalost, ne zbog njegove atraktivnosti, već zbog toga da li je regularan ili ne...

Levi bek crveno-belih nalazio se duboko u ofsajdu posle "makazica" Nikole Stojiljkovića, međutim, na putu ka njemu loptu je dirao Taras Bondareko, ali nije uspeo da ju je izbaci. Po jednom tumačenju, bez obzira što je postojala namera odbrambenog igrača da interveniše, u pitanju je ofsajd. Po drugom, za Nišlije bi bolje bilo da se Ukrajinac izmakao i pustio loptu da stigne do Rodića. Ovako, "poništio" je nedozvoljenu poziciju Zvezdinog igrača...

gol
Izvor: YouTube/Severni Odred


Svakako, nema sumnje da nas narednih dana čekaju brojne izjave o odluci sudije Igora Stojilkovića, a već se javio nekadašnji arbitar Raka Đurović.

Konačnih 2:0 postavio je El Fardu Ben iz penala u drugom minutu nadoknade, pošto je Lazar Ranđelović oborio Marka Gobeljića.

Trener Radničkog, Nenad Lalatović, nije bio na klupi svog tima pošto mu je pozlilo, rečeno je u prenosu na TV Arena Sport.

Pošto se oporavio od povrede lože, prve minute u dresu Crvene zvezde upisao je Nikola Stojiljković, koji je do 74. minuta predvodito napad svog tima. Vladan Milojević rešio je da za ovu utakmicu odmori Filipa Stojkovića, Vujadina Savića, Branka Jovičića, Nemanju Radonjića, Nemanju Milića i El Fardua Bena, pa su u startnoj postavi umesto njih bili Marko Gobeljić, Srđan Babić, Dušan Jovančić, Milan Jevtović, Dejan Meleg i Nikola Stojiljković, s tim da je Ben zaigrao od 53. minuta.

Prvu utakmicu ove sezone odigrao je, takođe oporavljeni, Slavoljub Srnić. On je u istovremeno kada i Ben Jevtovića, zamenio Dejana Melega.

Lalatović je u odnosu na prošlu utakmicu na klupi ostavio Aleksandra Stanisavljevića, Aleksandra Todorovskog i Andriju Mijailovića.

Gosti iz Niša doputovali su u Beograd posle poraza u Tel Avivu od Makabija (0:2), a umor među igračima Radničkog bio je evidentan. Tek u finišu prvog poluvremena i početkom drugog, gosti su imali inicijativu, dok je ostatak meča u potpunostima pripao crveno-belima.

Zvezda je mnogo bolje ušla u utakmicu i privela je kraju, međutim, realizacija je ponovo predstavljala problem. Ono što može da raduje Vladana Milojevića, jeste još jedna dobra partija "novajlije" Ebisilija, koji je bio veoma raspoložen za igru i u nekoliko navrata je driblinzima i dodavanjima naterao publiku na aplauze.

"Ima puno stvari koje nisu štimale danas, videćemo... Ono što ostaje je pobeda i tri boda", izjavio je Zvezdin trener odmah posle utakmice pred kamerom TV Arena Sport.

Ekipa srpskog prvaka sada putuje na revanš Suduvi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u Litvaniju nosi velikih 3:0 iz Beograda, pa to gostovanje u sredu ne bi trebalo da bude problematično. Nišlije će u četvrtak pokušati da nadoknade dva gola manjka u duelu sa Makabijem i nastave kvalifikacije za Ligu Evrope.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić - Jovančić, Krstičić - Jevtović (53. Ben), Ebisilio, Meleg (53. Srnić) - Stojiljković (74. Joveljić).

RADNIČKI NIŠ: Živković - Aksentijević, Bondarenko, Pankov, Stanković - Noma, Mićić (68. Aleksandar Jovanović) - Ranđelović, Stojanović (62. Stanisavljević), Grbić - Mrkić (58. Nikodijević).

Sudija: Igor Stojilković.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL, 2:0 za Crvenu zvezdu pogotkom Bena iz penala u drugom minutu nadoknade.


- PENAL za Crvenu zvezdu u 91. minutu, pošto je Ranđelović oborio Gobeljića.

penal
Izvor: YouTube/ARENA SPORT LIVE HD

- Još 10 minuta plus nadoknada do kraja. Čini se da Zvezda ima kontrolu nad utakmicom, ali potreban joj je još jedan gol da bi rešila pitanje pobednika.

- Poslednja izmena i u Zvezdi. Umesto Stojiljkovića od 74. minuta igraće Dejan Joveljić.

- Još jedan "sudijski tajm-aut" u 70. minutu, da se igrači osveže.

- Poslednja izmena u timu Radničkog u 68. minutu, umesto Dušana Mićića igraće Aleksandar Jovanović.

- Radnički je lepo počeo drugo poluvreme, međutim, brzo su Zvezdini igrači opet uspostavili kontrolu nad dešavanjima na terenu oterali rivala daleko od svog gola. Još 25 minuta do kraja.

- Umesto Saše Stojanovića, za Radnički će od 62. minuta igrati Aleksandar Stanisavljević.

- Dvojica Zvezdinih fudbalera bili su pred golom Radničkog u 59. minutu posle centaršuta Gobeljića u peterac, međutim, zasmetali su jedan drugome Krstičić i Jovančić, tako da je šansa propala.

- Prva izmena u Radničkom, od 58. minuta umesto Mrkića u napadu će igrati Nikodijević.

- Odlična asistencija Gobeljića u 56. minutu preko odbrane Radničkog za Bena, međutim, bivši igrač Olimpijakosa nije bio dovoljno koncentrisan prilikom prijema...

- Dobra prilika za Nikolu Stojiljkovića da duplira prednost Crvene zvezde u 55. minutu, posle akcije u kojoj su učestvovali Srnić, Ebisilio i Ben, ali je napadač crveno-belih neprecizno šutirao.

- Dvostruka izmena u timu Crvene zvezde u 53. minutu. Umesto Jevtovića i Melega ušli su Ben i Slavoljub Srnić, kojem je to prvi nastup ove sezone zbog pauze zbog povrede. Publika ga je dočekala aplauzom.

- Bez većih uzbuđenja u prvih pet minuta drugog dela utakmice.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda ima prednost i inicijativu, ali su se gosti malo trgli posle nervozne igre usled primljenog gola i uspeli da zaprete u par navrata. Videćemo hoće li u nastavku dodatno pojačati ofanzivu, u svakom slučaju, crveno-belima trenutno vođstvo ne garantuje miran finiš utakmice... Svakako, ono o čemu će se najviše pričati iz prvog dela igre je pogodak Milana Rodića, odnosno da li je regularan ili ne.

- Veliku priliku za izjednačenje imao je Marko Mrkić u 42. minutu, posle majstorskog dodavanja petom Saše "Cakija" Stojanovića, ali je Milan Rodić uspeo da ga blokira.

- Dobar šut Milana Rodića iz "slobodnjaka" u 35. minutu. Lopta je išla pod prečku, ali je Mladen Živković uspeo da ju je skrene u korner.

- Žestok sudar Milana Borjana i Petra Grbića u 31. minutu. Ukazaće se lekarska pomoć i jednom i drugom, ali čini se da će moći da nastave utakmicu.

- Sudija Igor Stojiljković dao je fudbalerima kratku pauzu u 29. minutu da se osveže usled veoma sparnog vremena.

- Lepu priliku stvorio je Ebisilio u 27. minutu za Marka Gobeljića, ali je desni bek crveno-belih nekontrolisano šutirao.

- Nepovezano su delovali gosti posle primljenog gola, ali su uspeli da se trgnu i oko 20. minuta priđu protivničkom kaznenom prostoru. Donelo im je to dva kornera, ali ne i više od toga...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 9. minuta pogotkom Milana Rodića posle kornera koji je izveo Dejan Meleg. Levi bek crveno-belih se u trenutku dodavanja Nikole Stojiljkovića nalazio duboko u ofsajdu, ali je lopta na putu ka njemu pogodila Tarasa Bondarenka, koji je pokazao nameru da interveniše, pa arbitri nisu reagovali... A, to je izazvalo buru negodovanja među gostima.

gol
Izvor: YouTube/Severni Odred


- Zvezda je imala inicijativu u prvih pet minuta, ali je Radnički prvi zapretio. Posle jednog brzog napada gostiju iz velike udaljenosti šutirao je Noma, lopta zakačila jednog od defanzivaca crveno-belih, međutim, siguran je bio Milan Borjan.

SUPERLIGA, 2. kolo:

u subotu

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Simić 98' - Fofana 84'/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Gigić 32'/

Mladost - Radnik 1:0 (0:0)
/Radivojević 51'/

Proleter - Voždovac 2:1 (0:0)
/Mirosavljev 48', Čović 87' - Stuparević 61'/

Rad - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 35', Stojanović 37', Docić 86'/

u nedelju

OFK Bačka - Spartak 2:1 (0:1)
/Makarić 46', Mićić pen 71' - Savković pen 45'/

Crvena zvezda - Radnički Niš UŽIVO

Dinamo Vranje - Partizan UŽIVO

TABELA: Čukarički 4, Mladost 4, Crvena zvezda (-1) 3, Radnički (-1) 3, Voždovac 3, Spartak 3, Bačka 3, Napredak 3, Mačva 3, Radnik 3, Proleter 3, Zemun 2, Vojvodina 2, Partizan (-1) 0, Dinamo (-1) 0, Rad 0.

Parovi 3. kola (4. i 5. avgust): Čukarički - Mačva, Voždovac - Crvena zvezda, Napredak - Bačka, Partizan - Mladost, Radnički - Dinamo, Radnik - Zemun, Spartak - Proleter, Vojvodina - Rad.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC