• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čist ofsajd, nije imao vremena za intervenciju"

Autor mondo.rs

Nekadašnji član Sudijske komisije FSS prokomentarisao je akciju iz koje je Crvena zvezda povela u meču sa Radničkim.

 "Čist ofsajd, nije imao vremena za intervenciju" Izvor: MN PRESS

"Čist ofsajd", ocenio je komentarišući spornu situaciju sa utakmice Crvena zvezda - Radnički Niš bivši fudbalski arbitar i jedno vreme član Sudijske komisije FSS, Raka Đurović.

On je u razgovoru sa autorom emisije "Total Soccer" i kolumnistom Monda, Nebojšom Petrovićem, analizirao akciju Crvene zvezde iz 9. minuta derbi utakmice 2. kola Superlige u kojoj je Milan Rodić postigao pogodak za vođstvo od 1:0.

gol
Izvor: YouTube/Severni Odred

Đurović tvrdi da su glavni arbitar Igor Stojiljković i njegov pomoćnik Vladimir Jovanović morali da ponište Rodićev gol zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio levi bek crveno-belih, a koju nije mogao da "poništi" pokušaj štopera Tarasa Bondarenka da izbije loptu u polje.

Jovanović posle nespretne reakcije Bondarenka sa loptom nije podigao zastavicu, što je Stojiljković uvažio pozivajući se na korekciju fudbalskih pravila igre. Prema korigovanim propisima nema nedozvoljene pozicije ako je odbrana u međuvremenu pokazala nameru da zaustavi igru i tom prilikom imala kontakt s loptom.

/UŽIVO: Crvena zvezda - Radnički Niš/

Đurović, međutim, smatra da Ukrajinac iz redova Radničkog nije imao dovoljno vremena da reaguje drugačije od onoga kako je reagovao i da zato ne može da bude primenjen ovaj "aneks" pravila o ofsajdu o kom se, kada je Superliga u pitanju, diskutuje iz kola u kolo, iz sezone u sezonu.

"Odbrambeni igrač nije imao vremena da reaguje drugačije, tako da se ovo ne može smatrati nespretnom intervencijom. Nakaradno tumačenje pravila igre od strane 'učitelja' naših sudija dovešće do haosa u ovakvim situacijama", rekao je Đurović, koji je prošle sezone zajedno sa Dejanom Filipovićem i Milanom Karadžićem bio član Sudijske komisije FSS.

Odbor za hitna pitanja FSS, koji se sastao pred finale Kupa između Partizana i Mladosti, raspustio je ovu tročlanu komisiju koja nije imala predsednika već su članovi bili ravnopravni prilikom delegiranja sudija. Imenovana je nova, u kojoj je uloga predsednika pripala još jednom bivšem arbitru, Zoranu Petroviću iz Beograda, a u koju su kao članovi uvršteni Boško Jovanetić, Majo Vujović, Dušan Mrakić i još jedan Zoran Petrović, ali iz Soko Banje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC