• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nsoki, Nkunku, Vea: Deca iz Pariza "ubila" Monako!

Autor mondo.rs

Od one šampionske sezone Monaka, Pari Sen Žermen ima sedam pobeda u nizu nad rivalom sa juga i gol-razliku 27:4.

Bio jednom (kratko) jedan derbi.

U prvom takmičarskom meču sezone 2018/19, kada su lige "petice" u pitanju, šampion Francuske deklasirao je prividno najozbiljnijeg rivala za titulu i osvojio Superkup.

U kineskom gradu Šenženu: Pari Sen Žermen - Monako 4:0 (2:0), uz dva pogotka inspirisanog Anhela Di Marije i još dva koja su postigli "poletarci" Kristofer Nkunku (20 godina) i Timoti Vea (18) na asistencije Stenlija Nsokija (19).



Semafor:

1:0 - Di Marija (33)

2:0 - Nkunku (40)

3:0 - Vea (67)

4:0 - Di Marija (92)

Računajući od Monakove šampionske sezone 2016/17, kada su "kneževi" savladali "svece" 3:1 kao domaćini i odigrali 1:1 na gostovanju, preskupi tim iz prestonice Francuske vezao je danas i sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima nad istim rivalom uz gol-razliku 27:4.

U poslednjoj utakmici prošle sezone, kada je trener "svetaca" bio još Unai Emeri, rezultat je bio 7:1 na "Parku prinčeva", a u sličnom maniru nastavili su branioci titule i u prvom zvaničnom nastupu mladog nemačkog stručnjaka, Tomasa Tuhela.

Zanimljivo, posle 17 godina provedenih u Juventusu, 40-godipšnji Đanluiđi Bufon osvojio je trofej već u prvom takmičarskom nastupu u novom klubu.

S njim na golu, Tijagom Silvom u odbrani i Lasanom Dijarom u sredini terena, Tuhel je rivalu na susednoj klupi, Leonardu Žardimu, suprotstavio postavu u kojoj nije bilo ni Kilijana Mbapea, ni Nejmara, ni Edinsona Kavanija, a koja je u oba poluvremena "pregazila" crveno-bele.

Timoti Vea, 18-godišnji sin bivšeg asa Pari Sen Žermena i Milana, a kasnije i predsednika Liberije Žorža Vee, postigao je danas prvi takmičarski gol za klub u kom je ponikao i za koji je njegov otac nastupao od 1992. do 1995. uz 55 pogodaka. Timotijev prvenac stigao je 8.516 dana nakon poslednjeg Žoržovog gola u dresu "svetaca" (11. april 1995. godine).

PSŽ: Bufon - Dagba, Silva (od 74. Bernad), Rimen, Nsoki - Verati (od 76. Nejmar), Dijara (od 64. Markinjoš), Ravio - Di Marija, Nkunku, Vea. Trener: Tuhel.

Monako: Benaljo - Glik, Rađi, Žemerson - Granser (od 46. Keita), Pele (od 46. Diop), Aulu, Serano - Roni Lopez (od 65. Mbula), Jovetić. Trener: Žardim.

Portugalski stručnjak pokušao je da trgne ekipu i promeni nešto na terenu duplom izmenom na startu drugog poluvremena, kada su ušli Keita Balde i Sofen Diop, ali se PSŽ "nije osvrnuo" na to već je nastavio da igra unapred i uveseljava 30-ak hiljada Kineza na tribinama stadiona na kom nastupa Šenžen.

U prvih 45 minuta, preko Jurija Tilemansa i Ronija Lopeza, Monako je još i imao šansi da savlada Bufona, međutim kako je vreme odmicalo, a naročito nakon prvog od dva Di Marijina pogotka, mnogo više posla imao je Dijego Benaljo koji je, uzgred rečeno, pomogao i da rezultat ne bude ubedljiviji.

Liga 1 počinje 10. avgusta.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC