• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa pred GOŠK: Tri boda - jedina opcija

Autor mondo.ba

U Krupi na Vrbasu svjesni su da ih za vikend (subota, 17 časova) očekuje težak zadatak protiv ekipe koja je u pretprošlom kolu, iznenađujuće, teren "Koševa" napustila neporažena, a onda savladala i Tuzla siti.

 Krupa GOŠK najava 6. kolo Premijer lige BiH Izvor: MONDO/screenshot

Pet mečeva - šest bodova.

To je bilans Krupe na startu nove sezone u Premijer ligi BiH, s kojim baš i ne mogu biti pretjerano zadovoljni, tako da će predstojeći duel sa GOŠK-om biti od velike važnosti za Krupljane.

Istina, mogli su na svom kontu imati daleko veći broj bodova da su u duelima sa Širokim Brijegom, Radnikom i Mladosti uspjeli da sačuvaju stečeno vođstvo. Ipak, sve tri utakmice završene su rezultatom 2:2, nakon čega je uslijedio i minimalan poraz na "Tušnju".

Saradnik u stručnom štabu Branislava Krunića, Miroslav Balaban, uvjeren je da je došlo vrijeme za drugo slavlje u kanjonu Vrbasa.

"Za sedam dana odigraćemo tri prvenstvene utakmice. Poslije kiksa protiv Mladosti, poraženi smo u duelu sa agresivnom Slobodom u Tuzli, tako da smo sada pod 'moranjem' protiv GOŠK-a. Iskreno se nadam da ćemo skupiti snage i da će naša mlada ekipa naći način kako da pobijedi drugi put ove sezone pred domaćim navijačima. GOŠK je dobra ekipa i protiv Tuzla sitija su pokazali da znaju igrati, ali nadam se našem trijumfu", poručio je Balaban.

Izvor: MONDO/screenshot

Ivan Crnov smatra da je GOŠK veoma kvalitetna ekipa, ali da Krupa mora ciljati cijeli plijen jer igra pred domaćim navijačima.

"Biće teška utakmica. Oni su malo lošije ušli u prvenstvo, ali treba ih shvatiti ozbiljno. Mislim da će ova utakmica biti prelomna za nas. Ipak, igramo kod kuće i nema razloga da ne uzmemo sva tri boda", poručio je vezista Krupe.

Duel Krupe i GOŠK-a na programu je u subotu od 17 časova. Pravdu će dijeliti Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Subota:

Čelik - Zvijezda 09 (17.00)
Krupa - GOŠK
Radnik - Mladost

Nedjelja:

Tuzla siti - Željezničar (19.00)
Sarajevo - Zrinjski (20.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg - Sloboda (20.00)

TABELA: Široki Brijeg 11, Željezničar 10, Sarajevo 8, Radnik 7, Sloboda 7, Čelik 7, Krupa 6, Zrinjski (-1) 6, GOŠK 5, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 (-1) 3, Mladost 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC