• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sasuolo je "babaroga" za Inter

Autor mondo.ba

"Nerazuri" poraženi od Sasuola peti put u posljednjih sedam mečeva. Rade Krunić strijelac u trijumfu Empolija protiv Kaljarija. Parma se "vratila" remijem protiv Udinezea.

Inter ovog ljeta nije krio šampionske ambicije.

Kineski vlasnici su zadržali okosnicu tima iz prošle sezone i njoj pridodali Rađu Nangolana, Lautara Martineza, Stefana de Fraja, Kvadva Asamou, Keitu Baldea, Matea Politana...ali se silno pojačana ekipa Lućana Spaletija saplela već na prvoj prepreci.

"Interisti" su na "Mapei" stadionu imali inicijativu, pogotovo u drugom poluvremenu, ali do pogotka nisu mogli.

SASUOLO - INTER 1:0 (1:0)

Od samo starta meča vidjelo se da ovo neće biti noć koju će "crno-plavi" dio Milana pamtiti po dobrom pošto je Samir Handanović svoje "drugove" morao da spašava već u 3. minutu kada je krajnjim naporom zaustavio udarac Mehdija Burabije.

Inter je u nastavku uspio da se konsoliduje i zaprijeti preko Maura Ikardija, ali je "momentum" svom timu "ubio" Žao Mario. Portugalac je u šesnaestercu oborio Federika Di Frančeska, a najstrožu kaznu je u vođstvo pretvodio Domeniko Berardi u 27. minutu iako je Handanović bio "blizu" da još jednom sačuva svoju mrežu.

Ikardi odmah pokušao da uzvrati. Argentinac je sa ivice kaznenog prostora okrznuo okvir gola, a samo nekoliko minuta poslije toga Kvadvo Asamo je pao u šesnaestercu ali je sudija Mauricio Marijani pokazao da se igra nastavi.

Spaleti je u drugom poluvremenu na teren poslao Ivana Perišića i Keitu Baldea, ali su domaćini po veoma teškom terenu koji nije dozvoljavao Interu da razvije brzu pas igru stajali duboko u svojoj polovini dok je jedino Kevin Prins Boateng bio lišen zadataka u odbrani.

Fudbaleri Intera nisu uspijevali da "izvuku" goste iz defanzivnog bloka od koji se odbijao skoro svaki centaršut ili šut iz daljine. Ikardi je u 67. minutu uspio da pronađe prostor u šesnaestercu ali, inače "smrtonosni" Argentinac večeras nije pronašao metu.

Gosti su do kraja meča čak i dobro prošli pošto se Boateng našao u "oči u oči" sa Handanovićem, ali je Slovenac izašao kao pobjednik.

U ostalim mečevima koji su odigrani večeras vrijedi spomenuti pobjedu Empolija kod kuće protiv Kaljarija u kojoj se u listu strijelaca upisao povremeni bh. reprezentativac Rade Krunić. SPAL je u gostima iznenadio Bolonju, dok je povratnik u Seriju A ekipa Parme ispustila dva gola prednosti protiv Udinezea i tako nakon četiri godine i povratka iz četvrte lige došla do prvog boda u Seriji A.

SERIJA A - 1. KOLO:

Torino - Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 89/

Bolonja - SPAL 0:1 (0:1)
/Kurtić 71/

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)
/Krunić 14, Kaputo 52/

Parma - Udineze 2:2 (1:0)
/Ingleze 43, Barilja 59 - De Paul 65, Foofana 69/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Berardi 27pen/

odigrano u subotu:

Kjevo - Juventus 2:3 (1:1)
/Stepinski 38, Đakerini 56 - Kedira 3, Bani 75 autogol, Bernardeski 90+3/

Lacio - Napoli 1:2 (1:0)
/Imobile 25 - Milik 45+2, Insinje 59/

u ponedjeljak

Atalanta – Frozinone (20.30)

Milan - Đenova ODGOĐENO
Sampdorija - Fiorentina ODGOĐENO

TABELA: Empoli 3, Juventus 3, Napoli 3, Sasuolo 3, SPAL 3, Roma 3, Udineze 1, Parma 1, Frozinone 0...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC