• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski kuburi s formom, ali i "jedinicama"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Aktuelni šampion BiH u crnoj je seriji rezultata, a da nesreća nikad ne dolazi sama, pokazala je i utakmica protiv Sarajeva na "Koševu".

Šampion BiH, Zrinjski iz Mostara, proteklog vikenda doživio je treći uzastopni prvenstveni poraz, što se "plemićima" nije desilo više od pet godina.

Mostarci su u sezoni 2012/13. imali katastrofalan finiš, pa su tada zaredali sa četiri uzastopna poraza pred kraj prvenstva (od Zrinjskog, Radnika, Čelika i Rudar Prijedora).

Osim poraza, tim koji je nedavno ponovo preuzeo Blaž Slišković, kuburi i sa povredama čuvara mreže.

Prvi golman Ivan Brkić ove sezone upisao je samo jedan nastup u bh. prvenstvu, i to u prvom kolu 21. jula, kada je Zrinjski kao gost savladao tuzlansku Slobodu 1:0.

Brkić je još igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u dvomeču protiv Spartaka iz Trnave, da bi nakon eliminacije Mostaraca u najjačem evropskom klupskom takmičenju, stajao na golu u prvoj utakmici protiv maltežanske Valete. Ipak, na poluvremenu susreta u Mostaru, zamijenio ga je Antonio Soldo, a Brkiću je taj meč 26. jula bio posljednji na golu Zrinjskog.

POVEZANE VIJESTI

Od tada, pa sve do već pomenutog meča sa Sarajevom, Soldo je stajao među stativama.

Uspio je 30-godišnjak da obrani i kazneni udarac kapitenu domaćih Krsti Velkoskom, ali na njegovu nesreću Makedonac se dobro snašao i odbijenu loptu poslao iza njegovih leđa.

...
Izvor: Youtube/FK Sarajevo

Međutim, u porazu na "Koševu" 2:4, i Soldo se povrijedio. U 69. minutu svoje mjesto morao da ustupi mladom Bruni Šutalu, mladiću rođenom 1998. godine, koji je tako neplanirano dobio priliku da debituje u crveno-bijelom dresu sa lentom.

Mlada "jedinica", inače nekadašnji član U-17, U-19 i U-21 reprezentacija Hrvatske, koji je ovog ljeta stigao u Mostar, jedina je opcija koju Slišković trenutno ima na golu, pa će u narednom meču protiv Tuzle siti (subota, 20 časova) za klupu morati da angažuje nekoga iz omladinskog pogona.

Ipak, prema posljednjim informacijama iz Hercegovine, povreda Solde, kako se u prvi mah sumnjalo, nije ozbiljnije prirode, tako da 30-godišnji golman neće duže pauzirati. Možda čak bude spreman i za meč sedmog kola Premijer lige BiH protiv Tuzlaka.

Takođe, i Brkić je blizu povratka na teren, pa bi u narednim danima mogli očekivati pozitivnije vijesti sa stadiona "Pod Bijelim brijegom". Bar kada je igrački kadar u pitanju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC