• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija brojao do ČETIRI protiv Zvijezde

Autor mondo.ba

Zrinjski je u zastalom meču petog kola Premijer lige BiH opravdao ulogu favorita protiv Zvijezde 09.

Kakva noć za Nemanju Bilbiju na stadionu "Pod Bijelim brijegom"!

Banjalučanin je novajliji u ligi "spakovao" četiri gola, još jedan je dodao Bekrić, pa je tako aktelni šampion BiH najavio povratak u prepoznatljivu formu i još jednu trku za titulu sa "vječitim rivalima" iz Sarajeva.

ZRINJSKI- ZVIJEZDA 09 5:2 (2:0)
/Bilbija 6, 55, 70, 77, Bekrić 31- Govedarica 60, Tojčić 82/

"Plemići" su do prednosti je stigli već u šestoj minuti utakmice kada je Čirjak sjajno asistirao, a mrežu gostiju po prvi put večeras je zatresao Nemanja Bilbija, a vođstvo je duplirao Bekrić u 31. minutu i tako donio potreban mir svojim saigračima pri odlasku u svlačionicu.

Samo deset minuta u nastavku trebalo je domaćoj ekipi da dođe do novog gola. Čirjak je ponovo asistirao za Bilbiju koji neometano posprema loptu u mrežu gostiju za vođstvo od 3:0.

Međutim, pet minuta kasnije Zvijezda 09 je uspjela smanjiti na 3:1 lijepim golom Govedarice kojeg su aplauzom nagradili i domaći navijači.

Ipak, to je bilo sve od gostiju za večeras jer je Zrinjski ubrzo došao i do četvrtog gola kada je "het-trik" upotpunio Bilbija koji je nanizao čak pet igrača protivničke ekipe, a zatim je pogodio mrežu Zvijezde po treći put na večerašnjoj utakmici.

Ali, za napadača Zrinjskog to nije bilo dovoljno jer je samo nekoliko minuta kasnije postigao i svoj četvrti gol na utakmici, a konačnih 5:2 u samom finišu utakmice postavio je Tojčić.

TABELA: Sarajevo 14, Željezničar 14, Široki Brijeg 13,Zrinjski 12, Sloboda 11, Čelik 11, Krupa 10, Radnik 10, GOŠK 6, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 3, Mladost 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC