• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura posle Istanbula: Težak udarac, preživećemo

Autor mondo.rs

Generalni direktor Partizana kaže da je napravljena finansijska konstrukcija i u slučaju rane eliminacije iz Evrope i da će crno-beli "izgurati" sezonu.

 Bešiktaš Partizan 3:0 Vazura posle Istanbula: Težak udarac, preživećemo Izvor: MN PRESS

Nerealna su bila očekivanja da Partizan preko Bešiktaša može do Lige Evrope. Šansa, ako je uopšte i postojala, propuštena je u beogradskom okršaju, već u revanšu turski klub je bio na nivou igara iz prošlogodišnje Lige šampiona.

Klasa i snaga Bešiktaša bili su lako uočljivo. Partizan je "pregažen" na Vodafon parku (0:3) i ove sezone neće igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, kaže da se potajno nadao da crno-beli mogu do iznenađenja.

"Nadali smo se da možemo da prođemo, iako ste svi, na osnovu organizacije utakmice, mogli da se uverite koliko je Bešiktaš veliki klub. Znam i da im je budžet blizu 100.000.000 evra. A organizacija? Otkako sam u Partizanu, igrali smo sa mnogim velikim ekipama, između ostalih Atletik Bilbaom, međutim, Baski nisu ni upola ovako dobro organizovani", zapazio je Vazura.

Čelnik Partizana priznao je da je prošao bolji tim, uprkos tome što su "valjak" pred revanš pratili brojni problemi.

"Nažalost, nismo preneli dobru atmosferu i dobru igru iz beogradskog meča, primetno su nedostajali Marko Janković i Nebojša Kosović, ali Bešiktaš na svom terenu deluje daleko bolje. Ima i neverovatne navijače. Nikad u životu nisam doživeo ovakvu podršku publike kakvu uživa turski tim. Želim mu sve najbolje u Ligi Evrope", poručio je mladi direktor.

Partizan je ostao bez vrlo važnog dela "finansijskog kolača".

"Ovo je težak udarac za Partizan. Onog dana kad smo dobili Bešiktaš, znali smo da šanse za prolaz nisu velike, ali smo verovali. Nismo imali sreće u žrebu, već tad smo počeli da pravimo finansijski plan šta će desiti ukoliko ostanemo bez Lige Evrope. Plan postoji. Nećemo ući u krizu. Pre početka sezone rekli smo da nam je prioritet prvenstvo, od nedelje svim snagama moramo da pobeđujemo sve do kraja", optimista je Vazura.

On je istakao da eliminacija od Bešiktaša nikako ne sme da poljulja ekipu na psihološkom planu.

"Ne može ovo da utiče na samopouzdanje. Ko voli Partizan imao je razloga za sreću posle prve utakmice u Humskoj. Svi smo mislili da možemo da napravimo čudo. Mogla je ovo da bude istorijska utamica, mogli smo bolje da igramo, primili smo jeftine golove. Mora da se radi na greškama. Derbi je za nas, sada, utakmica sezone. Moramo da pobedimo."

Partizan nije završio prelazni rok i već u toku dana mogući su odlasci iz kluba.

"Ima pregovora za igrače koji su na transfer listi, a ostavljamo prostor da nekog prodamo unaprd. Zradili smo 1.100.000 evra ovog leta od UEFA, neka sredstva su obezbeđena, videćemo čime ćemo da se vodimo. Možemo, kao što smo Milenkovića prodali u martu, a otišao u junu, opet nešto slično da uradimo. Zasad neće biti većih finansijskih problema. Imamo obezbeđene finansije do prelaznog roka. Ako bude dobra cifra, mislim da ćemo sutra imati transfer, dobili smo ponudu za jednog igrača, ali neću da pričam dok se posao ne završi", otkrio je Vazura.

Na pitanje koliko od potrebnog novca za "prežiljavanje" sezone Partizan ima, direktor crno-belih je odgovorio:

"Nismo daleko, jer kad počinje sezona projektujemo budžet u slučaju da igramo Ligu šampiona, zatim Ligu Evrope, i na kraju ako ne igramo nijedno od tih takmičenja. Budžet će biti manji kad su premije u pitanju. Sigurno će funkcionisanje biti teže. Mi smo, ipak, veliki klub. Iz problema ćemo izaći, jer nije ni prvi, ni poslednji put da se u njemu nalazimo. Pre dve godine smo isapli u prvom kolu, a sad smo nešto i zaradili…"

Partizan je na početku sezone promenio trenera i umesto Miroslava Đukića došao je Zoran Mirković. Vazura smatra da je šef stručnog štaba promenjen u pravom momentu.

"Promenili smo ga u dobrog trenutku. Ništa nije bilo izgubljeno, a rokada se desilla u situaciji kad smo mogli da dovedemo novog trenera, onog kog smo hteli. Mirković je mlad trener, ima apsolutnu podršku da pravi mlad tim, imamo Đerleka, Markovića, Šehovića, Cucina, povratnika Pantića, pa Marka Jankovića… Okrećemo se deci kluba, da stanemo na noge", podvukao je Miloš Vazura.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC