• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di Frančesko: Pogrešna taktika, Džeko ne može tako

Autor mondo.ba

Trener Rome Euzebio Di Frančesko priznao da je imao pogrešnu taktiku protiv Milana i osvrnuo se na gest Edina Džeke koji je bio bijesan poslije poraza.

Roma je poražena 2:1 od Milana u sinoćnjem derbiju na San Siru kojim je otvoreno treće kolo Italijanske Serije A.

Iako je meč riješen u sudijskoj nadoknadi golom Kutronea, bio je očigledno da Roma u većem dijelu meča nije funkcionisala na najbolji način, zbog čega je trener euzebio Di Frančesko vršio korekcije već poslije prvih 45 minuta.

Roma je počela sa trojicom u zadnjoj liniji i napadačkim tandemom Džeko – Šik, ali to nije funkcionisalo i već na poluvremenu zamijenjen je štoper Markano, a u igru je ušao El Šaravi.

Trener Rome poslije utakmice priznao je svoju grešku.

“Pogriješio sam s taktikom i to mi je sada jasno. Džeko i Šik igraju bolje kada su tri igrača u napadu, a Džeko je u samom vrhu. Veoma su slični i teško ih je uklopiti.  Napravili smo dvije greške na utakmici i to nas je koštalo. Pokušao sam da defanzivno pojačam liniju, ali to se nije isplatilo”, rekao je Di Frančesko.

Fudbaleri Rome bili su mnogo manje opasni od „rosonera“, a najbolji napadač „vučice“ Edin Džeko praktično odsječen.

Tek par poluprilika imao je bh. napadač, koji je na kraju bio i najslabije ocijenjeni igrač na terenu, uz Danijelea De Rosija.

"Nije se vidio. Nije dobijao lopte, Musakio i Romanjoli su ga potpuno zatvorili“, komentar je italijanskog Kalčomerkata uz ocjenu 4,5.

Zbog poraza i loše partije Džeko je bijesan napustio teren i pritom dobacio nekoliko riječi svom treneru, vjerovatno nimalo prijatnih.

"Džeko je bio izuzetno ljut. Možda jer nije dobijao lopte onako kako je želio. Utakmica nije bila lagana i razumijem napadače koji su frustrirani jer nisu dobijali lopte kako su željeli, ali ne treba tako da se ponaša. To nije bilo lijepo od njega”, prokomentarisao je Di Frančesko.

Roma je upisala prvi poraz ove sezone, poslije remija u prošlom i pobjede u prvom kolu, koju joj je donio upravo Džeko minut prije kraja utakmice protiv Torina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC