• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markiziju bogatstvo u Zenitu

Autor mondo.ba

Dosadašnji fudbaler Juventusa, nova desetka ruskog kluba, zarađivaće šest miliona evra po sezoni.

Legendarni fudbaler Juventusa Klaudio Markizio (32), koji se ovog ljeta nakon 25 godina rastao sa "starom damom", dogovorio je saradnju sa ruskim Zenitom, u kojem će zarađivati oko šest miliona evra po sezoni!

Italijanski internacionalac i Juventus prije petnaestak dana sporazumno su raskinuli saradnju, da bi zatim Markizio potpisao za tim iz Sankt Peterburga.

U zavisnosti od nastupa u novom klubu, eventualni bonusi mogli bi da povećaju njegovu zaradu i na 6,5 miliona evropskih novčanica.

Markizio je po dolasku u Zenit izjavio da je stigao u klub "koji cijeni njegove vrijednosti".

"Nisam imao sumnji oko potpisa za Zenit. Sviđa mi se klub i njegove ambicije. Nakon što sam napustio Juventus, obećao sam da neću otići u neki drugi klub u Italiji, ali sam želio da nađem neki koji će cijeniti moje vrijednosti. Impresioniran sam stadionom i načinom za koji ljudi navijaju za Zenit", rekao je Markizio poslije duela sa moskovskim Spartakom (0:0).

Dugi niz godina dres Zenita nosio je njegov veliki prijatelj Domeniko Krišito, od kojeg je pokupio dovoljno korisnih informacija.

"Ranije sam pričao sa Krišitom i pitao ga da mi preporuči neki dobar restoran. U stvari, Mimo (Krišitov nadimak) mi je potvrdio da je Zenit zaista izuzetan klub sa izvanrednim navijačima. Krajem sedmice dolazim u Rusiju, gdje ću u sve moći da se uvjerim svojim očima", poručio je iskusni Italijan.

Za novi klub Markizio bi mogao da debituje poslije reprezentativne pauze, a nosiće dres sa brojem 10.

U sedmom kolu ruske Premijer lige Zenit će 16. septembra gostovati novajliji u ligi, prošlogodišnjem šampionu druge lige, ekipi Orenburga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC